Proiectul „Infant“ derulat de Primăria Constanța. Pentru anul acesta, au fost bugetate fonduri pentru doar 30 de persoane (DOCUMENT)

  • Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020
  • Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical
  • Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher de 10.000 lei pentru fiecare solicitare
 
Primarul Vergil Chițac a emis o dispozție pentru stabilirea numărului de beneficiari în cadrul proiectului Infant în anul 2023.

Potrivit dispoziției, vezi secțiunea „documente", pentru anul acesta sunt bugetate fonduri pentru 30 de persoane.

Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020.

Obiectivul declarat al programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit directorului DGAS, Monica Poptile.

Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher pentru fiecare solicitare.

Voucherul va conţine următoarele elemente: denumirea şi siglele instituţiilor organizatoare ale proiectului „Infant“; denumirea şi sigla proiectului „Infant“; denumirea unităţii emitente; valoarea voucherului; nume şi prenume beneficiar; codul numeric personal; valabilitatea voucherului (12 luni de la data emiterii) şi seria voucherului.


Un program similar se desfășoară și la nivel național inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Sprijinul financiar acordat este însă ceva mai mare, de 15.000 de lei/solicitare. 

Persoanele care solicită sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, pot opta între cele două programe.
 
Cine se poate înscrie în programul național FIV  2022-2023?
 
Cuplurile sau femeile singure, cu vârsta între 20-45 de ani, care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România și care vor desfășura procedurile de reproducere umană asistată pentru obținerea unei sarcini fie într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țară.

Cuplurile sau femeile singure care se înscriu în program trebuie să aibă indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist în infertilitate.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


25 de copii au venit pe lume la Constanța grație programului INFANT! Ce trebuie să știe cei care vor să se înscrie în program
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câștigătorii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța pentru activităţi nonprofit culturale pentru anul 2023

03 Jun 2023 569

Indicele Transparenței Locale Ce scor a primit Primăria Constanța?

03 Jun 2023 989

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 4373

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 696

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 939

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1161

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 1017

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4135

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 953

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 858

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1605

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2627

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3386

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 979

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1718