Administratie locala

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

Astăzi are loc şedinţa de Consiliu Judeţean, cu protestatarii la uşă. Nemulţumiţi de faptul că preşedintele CJC, Marius-Horia Ţuţuianu, nu şi-a respectat promisiunile privind acordarea reducerilor elevilor la transportul judeţean, astăzi, începând cu ora 12.30, Asociaţia Elevilor din Constanţa va fi prezentă la şedinţa de Consiliu Judeţean convocată şi va organiza şi un protest, cu scopul de a determina consilierii judeţeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranţa conducătorului instituţiei. 
 
Pe ordinea de zi sunt înscrise 26 de proiecte de hotărâre. Unul dintre ele va fi din nou motiv de discordie între liberali, pe de o parte, şi vicepreşedintele CJ, Claudiu Palaz, în calitate de iniţiator, pe de altă parte. Proiectul vizează aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa către Partidul Naţional Liberal, filiala Constanţa, de a acorda în folosinţă gratuită spaţiul din municipiul Constanţa, str. Ion Lahovari nr. 2A, către Teatrul de Stat Constanţa.
 
Proiectul este doar unul de imagine, de cârâială politică între iniţiator şi liberali, menţinut pe ordinea de zi, cu toate că, de câteva zile, acelaşi iniţiator vehiculează prin anumite medii locale că intenţionează să intre în opoziţie alături de PNL.
 
Pentru aprobarea proiectului este nevoie de 1/3 din voturi, însă, chiar şi aşa, aprobarea solicitării nu va avea niciun efect juridic. Liberalii au transmis deja că nu sunt de acord cu solicitarea vicepreşedintelui CJC, de vreme ce acest sediu reprezintă o proprietate privată.
 
Vă reamintim că, în decembrie 2018, chiar cotidianul ZIUA de Constanţa semnala faptul că unul dintre sediile PNL Constanţa a fost închiriat Teatrului de Stat, în urma unui anunţ postat pe un site de profil.
 
Managerul TSC, Dana Dumitrescu, ne preciza la acel moment că preţul plătit pentru sediul PNL este de aproximativ 2.000 de euro/lună. Contractul fusese semnat în luna septembrie 2018. Din informaţiile de la PNL, preţul real ar fi de 2.300 de euro/lună, un preţ destul de bun pentru imobilul de aproximativ 450 mp, aflat în buricul târgului, la câţiva paşi de sala teatrului situată pe bulevardul Ferdinand.


Citeşte şi:

PNL Constanţa a intrat în afaceri imobiliare. Sediul de pe Lahovari a fost închiriat Teatrului de Stat!


 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta Școală 19 din cartierul Medeea devine casă pentru Centrul Județean de Resurse Educaționale

28 Aug 2019 514

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 826

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 1074

PSD Constanța, despre declarațiile liberalilor „Nu au existat și nu vor exista discrepanțe între sumele alocate diverselor Unități Administrativ Teritoriale”

26 Jul 2019 554

Palaz îl somează pe Ţuţuianu să convoace o şedinţă extraordinară pentru Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2019 (documente)

26 Jul 2019 720

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 2024

LIVE TEXT Şedinţă CJC. Scandal politic pe tema banilor, între PSD și restul partidelor din consiliu (galerie foto)

24 Jul 2019 1210

Managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu" Craiova conduce comisia de concurs pentru desemnarea directorului Teatrului de Stat Constanţa

22 Jul 2019 889

Consiliul Judeţean, parte civilă într-un dosar pentru recuperarea unor bunuri furate în timpul reabilitării de către Tel Drum a tronsonului DJ 228 Nazarcea-Ovidiu

22 Jul 2019 1410

A fost convocată ședința ordinară a CJ Constanța. Consilierii județeni vor decide constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă într-un dosar penal

16 Jul 2019 776

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Aleşii judeţeni au respins înfiinţarea unui post de director adjunct la Direcţia de Pază (galerie foto)

24 Jun 2019 1273

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

10 May 2019 665

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 1382

Ce lucrări primesc cea mai mare finanţare? Lista celor mai importante obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2019 (document)

18 Apr 2019 1500

LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa convocat în ședință ordinară. Mai multe proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Mar 2019 970