Administratie locala

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

Astăzi are loc şedinţa de Consiliu Judeţean, cu protestatarii la uşă. Nemulţumiţi de faptul că preşedintele CJC, Marius-Horia Ţuţuianu, nu şi-a respectat promisiunile privind acordarea reducerilor elevilor la transportul judeţean, astăzi, începând cu ora 12.30, Asociaţia Elevilor din Constanţa va fi prezentă la şedinţa de Consiliu Judeţean convocată şi va organiza şi un protest, cu scopul de a determina consilierii judeţeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranţa conducătorului instituţiei. 
 
Pe ordinea de zi sunt înscrise 26 de proiecte de hotărâre. Unul dintre ele va fi din nou motiv de discordie între liberali, pe de o parte, şi vicepreşedintele CJ, Claudiu Palaz, în calitate de iniţiator, pe de altă parte. Proiectul vizează aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa către Partidul Naţional Liberal, filiala Constanţa, de a acorda în folosinţă gratuită spaţiul din municipiul Constanţa, str. Ion Lahovari nr. 2A, către Teatrul de Stat Constanţa.
 
Proiectul este doar unul de imagine, de cârâială politică între iniţiator şi liberali, menţinut pe ordinea de zi, cu toate că, de câteva zile, acelaşi iniţiator vehiculează prin anumite medii locale că intenţionează să intre în opoziţie alături de PNL.
 
Pentru aprobarea proiectului este nevoie de 1/3 din voturi, însă, chiar şi aşa, aprobarea solicitării nu va avea niciun efect juridic. Liberalii au transmis deja că nu sunt de acord cu solicitarea vicepreşedintelui CJC, de vreme ce acest sediu reprezintă o proprietate privată.
 
Vă reamintim că, în decembrie 2018, chiar cotidianul ZIUA de Constanţa semnala faptul că unul dintre sediile PNL Constanţa a fost închiriat Teatrului de Stat, în urma unui anunţ postat pe un site de profil.
 
Managerul TSC, Dana Dumitrescu, ne preciza la acel moment că preţul plătit pentru sediul PNL este de aproximativ 2.000 de euro/lună. Contractul fusese semnat în luna septembrie 2018. Din informaţiile de la PNL, preţul real ar fi de 2.300 de euro/lună, un preţ destul de bun pentru imobilul de aproximativ 450 mp, aflat în buricul târgului, la câţiva paşi de sala teatrului situată pe bulevardul Ferdinand.


Citeşte şi:

PNL Constanţa a intrat în afaceri imobiliare. Sediul de pe Lahovari a fost închiriat Teatrului de Stat!


 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Aleşii judeţeni au respins înfiinţarea unui post de director adjunct la Direcţia de Pază (galerie foto)

24 Jun 2019 823

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

10 May 2019 526

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 1241

Ce lucrări primesc cea mai mare finanţare? Lista celor mai importante obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2019 (document)

18 Apr 2019 1425

LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa convocat în ședință ordinară. Mai multe proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Mar 2019 862

Ce bani primesc UAT-urile din judeţul Constanţa din cotele defalcate din impozit pe venit şi TVA (document)

22 Mar 2019 1141

Consiliul Judeţean Constanţa convocat în şedinţă extraordinară. Ce proiect este pe ordinea de zi

19 Mar 2019 625

Doina Voivozeanu, Sorin Colesniuc şi Romică Stan, în faţa evaluării anuale a managementului (documente)

08 Mar 2019 348

LIVE TEXT. Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța Consilierii județeni votează, azi, mai multe proiecte importante

28 Feb 2019 1034

De ce se grăbeşte Ţuţuianu să desfiinţeze comisia care aprobă repartizarea cotei de 20%? Primarii, la mâna conducerii CJ?

28 Feb 2019 1177

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

21 Feb 2019 759

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 609

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 778

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Cine vor fi numiți cetăţeni de onoare al judeţului Constanţa

21 Jan 2019 819

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 527