Administratie locala

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

Astăzi are loc şedinţa de Consiliu Judeţean, cu protestatarii la uşă. Nemulţumiţi de faptul că preşedintele CJC, Marius-Horia Ţuţuianu, nu şi-a respectat promisiunile privind acordarea reducerilor elevilor la transportul judeţean, astăzi, începând cu ora 12.30, Asociaţia Elevilor din Constanţa va fi prezentă la şedinţa de Consiliu Judeţean convocată şi va organiza şi un protest, cu scopul de a determina consilierii judeţeni să ia responsabilitatea în mâinile lor, dată fiind ignoranţa conducătorului instituţiei. 
 
Pe ordinea de zi sunt înscrise 26 de proiecte de hotărâre. Unul dintre ele va fi din nou motiv de discordie între liberali, pe de o parte, şi vicepreşedintele CJ, Claudiu Palaz, în calitate de iniţiator, pe de altă parte. Proiectul vizează aprobarea solicitării Consiliului Judeţean Constanţa către Partidul Naţional Liberal, filiala Constanţa, de a acorda în folosinţă gratuită spaţiul din municipiul Constanţa, str. Ion Lahovari nr. 2A, către Teatrul de Stat Constanţa.
 
Proiectul este doar unul de imagine, de cârâială politică între iniţiator şi liberali, menţinut pe ordinea de zi, cu toate că, de câteva zile, acelaşi iniţiator vehiculează prin anumite medii locale că intenţionează să intre în opoziţie alături de PNL.
 
Pentru aprobarea proiectului este nevoie de 1/3 din voturi, însă, chiar şi aşa, aprobarea solicitării nu va avea niciun efect juridic. Liberalii au transmis deja că nu sunt de acord cu solicitarea vicepreşedintelui CJC, de vreme ce acest sediu reprezintă o proprietate privată.
 
Vă reamintim că, în decembrie 2018, chiar cotidianul ZIUA de Constanţa semnala faptul că unul dintre sediile PNL Constanţa a fost închiriat Teatrului de Stat, în urma unui anunţ postat pe un site de profil.
 
Managerul TSC, Dana Dumitrescu, ne preciza la acel moment că preţul plătit pentru sediul PNL este de aproximativ 2.000 de euro/lună. Contractul fusese semnat în luna septembrie 2018. Din informaţiile de la PNL, preţul real ar fi de 2.300 de euro/lună, un preţ destul de bun pentru imobilul de aproximativ 450 mp, aflat în buricul târgului, la câţiva paşi de sala teatrului situată pe bulevardul Ferdinand.


Citeşte şi:

PNL Constanţa a intrat în afaceri imobiliare. Sediul de pe Lahovari a fost închiriat Teatrului de Stat!


 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

21 Feb 2019 510

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 456

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 580

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Cine vor fi numiți cetăţeni de onoare al judeţului Constanţa

21 Jan 2019 526

Delfinariul din Constanţa se va extinde, cu fonduri de la Ministerul Turismului

24 Dec 2018 436

Pentru cine a deschis Consiliul Judeţean Constanţa sacul cu bani pe final de an? (document)

24 Dec 2018 2085

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

21 Dec 2018 572

LIVE TEXT Adrian V. Rădulescu, cetățean de onoare al județului Constanța. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța (galerie foto)

19 Dec 2018 742

Casa Ion Bănescu va fi preluată de Consiliul Judeţean Constanţa, în vederea consolidării imobilului

19 Dec 2018 519

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 964

Bani pentru localităţi. Nerv şi nervi în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa

27 Nov 2018 994

CJC a alocat bani pentru 47 de primării din judeţ. Cea mai mare sumă ajunge la Castelu!

20 Oct 2018 330

PSD Constanţa se va întruni în şedinţă de Birou Politic Judeţean. Se vor nominaliza potenţiali miniştri

19 Oct 2018 778

Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ îşi completează domeniul de activitate. Iată modificările! (document)

18 Oct 2018 767

Peste 200 de oficiali din Constanţa şi Tulcea dau mână cu mână. Se va adopta un act de promisiune civică. Cât va costa şedinţa dedicată Centenarului Marii Uniri? (document)

18 Oct 2018 1284