Protocol de colaborare între Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa şi Primăria Cumpăna

Primăria Cumpăna va semna, azi, un protocol de colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa, în vederea demarării proiectului „Baschet Made in Cumpăna“. Evenimentul va avea loc de la ora 11.00, în Sala de Sport din cadrul Campusului Şcolar Cumpăna.
 
Consiliul Local al comunei Cumpăna a aprobat, în luna iunie 2018, încheierea acestui protocol de colaborare cu Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa.
 
Obiectivele generale ale proiectului sportiv „Baschet Made in Cumpăna“ sunt următoarele: dezvoltarea sportului de masă, promovarea sportului, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, atragerea unui număr minim de 400 de beneficiari direcţi, dezvoltarea jocului de baschet prin alinierea la cerinţele şi standardele din actualul context internaţional, prin organizarea de evenimente sportive atractive.
 
În acest sens, Asociaţia Baschet Club Athletic Constanţa împreună cu Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna“ vor identifica copiii cu potenţial pentru sport de la o vârsta cât mai mică, vor îmbunătăţi gradul de socializare, prin implicarea tuturor participanţilor prin organizarea de concursuri sportive. Proiectul „Baschet Made in Cumpăna“ prezintă o serie de avantaje şi oportunităţi: colaborarea cu unul dintre cele mai bune cluburi de baschet din Judeţul Constanţa - Baschet Club Athletic Constanţa, înscrierea gratuită a jucătorilor, resurse materiale la cel mai înalt standard (echipamente sportive, materiale sportive management competiţional). Proiectul le oferă oamenilor posibilitatea de a participa şi de a se bucura de activităţi sociale.
 
„Baschetul este unul dintre cele mai iubite sporturi din România, în ultimii ani înregistrându-se o creştere semnificativă a numărului de practicanţi. Prin astfel de proiecte, încercăm să promovăm competiţia, ideea de socializare şi sportul de masă. Astăzi, sportul este cel mai bun mod de a sprijini tinerii în alegerea drumului bun. Sportul formează personalitatea tinerilor şi îi încurajează să gândească corect. Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să aibă posibilitatea de a practica sportul“, au transmis reprezentanţii comunei Cumpăna.
 
Reamintim că, în anul 2002, în Cumpăna a fost înfiinţată Asociaţia Sportivă „Victoria Cumpăna“, iar în luna decembrie 2016, Clubul Sportiv „Victoria Cumpăna“. În cadrul clubului îşi desfăşoară activitatea mai multe secţii sportive, cum ar fi: de fotbal, arte marţiale, arte marţiale de contact, judo, handbal, rugby, ciclism, baschet, şah, lupte, gimnastică, gimnastică ritmică, scrimă, tenis, dans sportiv, sport pentru persoane cu nevoi speciale. „Mens sana in corpore sana“ este deviza administraţiei publice locale din comuna Cumpăna. Din acest motiv, în localitate a fost construită sala de sport şi baza sportivă din cadrul Campusului Şcolar Cumpăna. În prezent, se lucrează la sala Complexului Sportiv Sfântul Nicolae, care va cuprinde un teren de fotbal/rugby, o pistă de atletism, terenuri de oină, handbal, volei, baschet, două terenuri de tenis şi spaţii de cazare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 503

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 816

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 833

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 588

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 670

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 733

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 603

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 712

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 867

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 844

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 934

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 621

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 694

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 725