PUD-ul unei investiții imobiliare din Mamaia trece cu ușurință de filtrul primăriei. Consilierii din Comisia de Urbanism sunt ignorați (documente)

  • Danic Alex 2002 SRL, adică Daniel și Daniela Olteanu sunt dezvoltatori imobiliari în municipiul Constanța.
  • Investitorii vizează edificarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol din Mamaia
  • Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8
  • Perioada de dezbatere publică s-a încheiat iar Direcția de Urbanism- Serviciul Strategii și Planificare Urbană nu a venit cu nicio observație legată de acest proiect
  • Totuși, consilierii locali din cadrul Comisiei de urbanism a CLM au specificat că acest proiect nu este benefic pentru locuitorii din zonă, deoarece se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol iar turiștii vor avea parte de un nu beton în stațiune
  • Din păcate, astfel de proiecte ajung la aprobare în Consiliul Local Municipal,  pentru că elaborarea PUG a fost amânată la infinit

Danic Alex 2002 SRL, adică Daniel și Daniela Olteanu fac parte din tagma dezvoltatorilor imobiliari din municipiul Constanța. Pe 11 mai a.c., consilierul local municipal PNL, Mihaela Andrei avertiza că în comisia de urbanism a Consiliului Local Municipal a ajuns o documentație în baza căreia acest investitor vizează edificarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Siutghiol din Mamaia.

Este vorba de spre o investiție de cei doi soți, în calitate de iniţiatori ai planului urbanistic de detaliu privind „PUD pentru construire imobil de locuinţe colective”.
Terenul de 441 mp, care face obiectul prezentului PUD este situat în stațiunea Mamaia, pe lacul Siutghiol, în zona Hotel Metropol lot 5, zona destinată construcțiilor hoteliere și de locuințe, cu regim de înălțime P+5-8. Mai exact, vor fi trei immobile cu apartamente: unul S+P+6, unul S+P+5 şi unul S+P+4.

PUD-ul s-a aflat în dezbatere publică , astfel încât locuitorii au putut să trasmită observaţii şi propuneri în perioada 06.05.2020 – 21.05.2020.
Perioada de dezbatere publică s-a încheiat iar Direcția de Urbanism- Serviciul Strategii și Planificare Urbană a publicat pe site-ul municipalității raportul informării și consultării publicului, privind Planului Urbanistic de Detaliu - "construire imobil locuințe colective - bd. Mamaia, nr. 459B", vezi secțiunea “documente”.

După cum puteți observa în raport, cu toate că o parte dintre consilierii locali din cadrul Comisiei de urbanism a CLM au specificat că acest proiect nu este benefic pentru locuitorii din zonă, deoarece se va încerca obținerea unor transparente la nivelul parterului, pentru a se crea o legătură vizuală cu lacul Siutghiol, acesta fiind elementul natural ce dă specificitate locului , așa cum scrie  în documentația care a ajuns la comisie, consultarea publică nu a modificat cu nimic proiectul. Arhitectul șef al municipiului Constanța, a semnat negru pe alb pe o bucată de hârtie, unde nu se vine cu nicio observație/propunere sub formula “nu este cazul”!

Cu alte cuvinte, această legătură vizuală va fi doar pentru cei ce vor locui în imobilul nou, la parter, în timp ce pentru restul cetățenilor, turiștilor, va fi un alt beton înalt, care va obstrucționa legătura vizuală cu lacul.

Din păcate, astfel de proiecte ajung la aprobare în Consiliul Local Municipal,  pentru că elaborarea Planului Urbanistic General a fost amânată de nenumărate ori fără niciun fel de limită.

 

Despre Danic Alex SRL

Potrivit Registrului Comerţului, societatea Danic Alex 2002 SRL a fost înfiinţată în 2002 şi are sediul social în Constanţa, pe strada Interioară nr. 1, lot 4. Capitalul social al firmei este de 310.400 de lei, integral vărsat în 31.040 de părţi sociale. Asociaţi sunt Daniel Olteanu, care are un aport la capital de 155.200 de lei, adică 50%, şi Daniela Olteanu,  care deţine restul de 50% din capital. Societatea se ocupă cu activităţi privind comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.
Citește și:

Constănțeanul supărat “PUZ Mamaia este o derogare totală de la PUG . Un nou ansamblu imobiliar pe malul lacului Siutghiol”

Imobil de trei etaje, pe strada Fuiorului din Constanţa. Undă verde pentru Danic Alex 2002

Firma Dani Alex 2002 ridică un bloc în Constanţa. Vezi unde!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 464

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 358

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

19 Apr 2024 897

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4243

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 441

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 748

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etaj în zona Casei de Cultură. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1279

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 615

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3308

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 678

Intervenție la înălțime la Tulcea pentru salvarea unei pisici! (VIDEO)

09 Apr 2024 575

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 489

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 603

Firme Constanța Un nou restaurant, deschis la Constanța! Iată cine sunt asociații

04 Apr 2024 5755

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul adolescentului prăbușit de la etajul unei clădiri în construcție (VIDEO)

04 Apr 2024 785