Radu Mazăre îi cheamă în şedinţă extraordinară Reducerea preţului la gigacalorie - minune a „sfintei“ campanii electorale?

Aleşii locali municipali se întâlnesc, luni, la Hotel Malibu, într-o şedinţă extraordinară de consiliu local. Doar patru proiecte de hotărâre se regăsesc pe ordinea de zi, toate fiind iniţiate de viceprimarul Decebal Făgădău. Dintre acestea, al doilea punct de discuţie suscită interesul tuturor constănţenilor, căci se referă la stabilirea preţului local de facturare a energiei termice furnizate populaţiei în sezonul rece 2014 - 2015 în municipiul Constanţa.

Deşi nu el este iniţiatorul proiectului de hotărâre, primarul Radu Mazăre a anunţat, joi, că preţul gigacaloriei va scădea cu 13,5% pentru toţi constănţenii, indiferent de venit. Declaraţia a fost făcută joi, în cadrul unei emisiuni televizate, după ce edilul-şef al Constanţei a fost în capitală la o întâlnire cu mai-marii PSD. Mazăre a spus că acest lucru este posibil întrucât Guvernul României a alocat 19 milioane de lei pentru municipalitate, compensând astfel banii pierduţi după ce Consiliul Local a rămas fără acţiunile din Port, conform deciziei date de Curtea Constituţională.
 
„Se reduce gigacaloria cu 13,5% faţă de anul trecut. Asta înseamnă că se reduce factura la încălzire cu 13,5% faţă de anul trecut pentru toţi, indiferent dacă luaţi subvenţie sau nu luaţi subvenţie, indiferent dacă are bicicletă sau Audi A6. Aşa am putut să luăm banii, altfel nu-i luam deloc“, a declarat primarul municipiului zilele trecute. „Mai concret, preţul gigacaloriei nu va mai fi 358,54 şi va fi de 310 lei pe iarna asta. Peste această scădere, se adaugă scăderea de 10% pentru cei care luau subvenţie şi cu 32% pentru cei care se încadrează între tranşele de la 1.500 la 1.800 pe membru de familie şi de la 1.800 la 2.100, ca persoane singure“, a precizat Radu Mazăre.

Citeşte mai multe despre acest subiect aici


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.