RAEDPP, fidelă aceluiaşi serviciu de pază de trei ani Încă opt miliarde jumătate de lei, pompaţi către Conpress Holding

cap_8.jpgRegia condusă de proaspătul însurăţel pesedist, Radu Babuş, a dat pentru al treilea an consecutiv serviciile de pază ale sediilor Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat SRL, binecunoscutei firmei SC Conpress Holding SRL. De menţionat că RAEDPP este regie subordonată Primăriei Constanţa

Anul trecut, contractul a fost predat pentru 805.420 lei fără TVA, adică peste 9,5 miliarde lei vechi, cu TVA. Anul acesta însă, pentru aceleaşi servicii, Regia a plătit cu câteva zeci de mii de lei mai mult, 850.735 de lei, fără TVA.

Firma care a asigurat doi ani consecutivi paza sediilor RAEDPP şi a obiectivelor de interes local aflate în administrarea sa a pus mâna şi pe un contract pe trei ani de la Primăria Constanţa pentru un serviciu asemănător acestuia, cu o titulatură mult mai pompoasă, „serviciul de protecţie a funcţionarilor Primăriei municipiului Constanţa aflaţi în exerciţiul funcţiunii" care urma să se deruleze între 15 februarie 2009 - 15 februarie 2012, contract pentru care municipalitatea plăteşte nici mai mult, nici mai puţin de 624.960 de lei, adică cât plăteşte RAEDPP pentru un contract pe un an pentru paza sediilor.

Contractul cel nou încheiat între RAEDPP şi SC Conpress Holding SRL a fost parafat pe 30 iunie a.c. La licitaţie, surprinzător sau nu, s-a prezentat decât firma care a fost desemnată câştigătoare în condiţiile în care în municipiu şi judeţ de câţiva ani firmele specializate în pază s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. De menţionat faptul că anunţul de participare nu apare publicat pe site-ul Serviciului Electronic de Achiziţii Public, existând posibilitatea ca acesta să fi fost scos între timp, până la momentul când a fost publicată atribuirea contractului.

Firmă cu asociaţi de primă mână

paza_raedpp_-_conpress.jpg

În ceea ce priveşte firma care a pus mâna din nou pe opt miliarde jumătate de lei, fără TVA, acesta este una dintre cele mai cunoscute din domeniu, cel puţin din plan local. SC Conpress Holding SRL a fost înfiinţată în 1994 de către afaceriştii Gabriel Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - decedat în urmă cu mai puţin de două luni, alături de nimeni alţii decât Nicuşor Daniel Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Printr-un act adiţional la actele constitutive ale firmei, încheiat pe 6 februarie 2002, Radu Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu şi-au cesionat părţile sociale Sandei Ciocoiu, membru PSD. La acest moment, societatea care are ca obiect principal „Activităţi de investigaţie şi protecţie a bunurilor şi persoanelor" o are ca administrator pe Sanda Ciocoiu, care deţine şi funcţia de asociat, alături de Mihai Cârciog, până la decesul acestuia. Modificările după decesul acestui încă nu au fost afişate pe site-urile instituţiilor de specialitate. Sanda Ciocoiu şi Nicuşor Constantinescu s-au încuscrit în urmă cu un an când preşedintele CJC a cununat-o pe fiica acesteia.

Aşa cum am arătat, firma are un istoric în colaborarea cu Primăria Constanţa. De altfel, aşa cum este prezentat pe www.vrajitorul.eu, Gabriel Sorin Strutinsky, Mihail Cârciog şi Nicuşor Daniel Constantinescu sunt asociaţi cu Radu Mazăre şi într-o altă firmă a holdingului Conpress: SC Conpress Group SRL. Cei patru mai sunt parteneri de afaceri şi în SC Xenoti SRL - firma care administrează Hotelul Flora din Mamaia şi care îl are ca administrator pe Sorin Strutinsky.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

amaratul

30 Oct, 2016 22:53

De ce va "concentrati" pe cine castiga licitatia?! De ce nu aveti curajul sa vedeti mai departe? Toate aceste licitatii pornesc de la un pret minim sub ceea ce prevede legea. Nimeni nu vrea sa vada. ITM chiâr cand 9controleaza e orb!!! Apoi programul de lucru al acestor firme care admit 24 de ore continuie, ce fel de paza mai e asta?! de ce nu va sesizati si sa scrieti???!!! ..Ce e rau ca o anumita firma,multumita de serviciile ce i se ofera ar putea continua serviciile ...e legea gandita aiurea si pana tot noi suferim, amaratul de ngajat pus pe liber. Nu totdeauna pretul cel mai mic ofera śi serviciul potrivit !!! Asta e, scrieti si voi ziaristii, incercand sa mancati o paine. Lucrez la o asemenea firma si nu sant de acord cu hotiile care le fac dar putregaiul e mai degraba la cei care accepta ca legile sa fiie nerespectate Aveti curajul sa scrieti si despre asta?

Articole asemanatoare

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1065

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4646

Termen nou în dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa! S-a cerut audierea fostei conduceri a Direcției Județene pentru Cultură

09 Oct 2023 1276

Soti Cable Neptun SRL, pe care funcţiona Neptun TV Constanţa, scoate la vânzare mai multe bunuri!

30 Aug 2023 1591

Neptun TV Se vând mobilierul și echipamentele de televiziune ale Soti Cable Neptun SRL! (DOCUMENT)

01 Mar 2022 3271

Prejudicii. Județul Constanța se constituie parte civilă într-un dosar penal în care actor principal este Conpress Holding (documente)

29 Jun 2020 1485

Povestea insolvenţei SC Mara Construct SRL, firma deţinută de fina lui Nicuşor Constantinescu

25 Feb 2017 4322

Mâine este aşteptată pronunţarea în dosarul de insolvenţă al Asociaţiei CS Volei 2004 Constanţa

13 Nov 2016 2295

Pe bani mulţi şi publici Conpress Holding SRL va păzi, timp de un an, sediile RAEDPP Constanţa (document)

17 Sep 2015 5956

ACIA„Constanța, un oraș prizonier intereselor lui Radu Mazăre și apropiaților săi”

14 Jan 2015 2395

Contractele Primăriei Constanţa cu trei firme de pază, controlate de Curtea de Conturi

10 Dec 2014 2146

Firma lui Strutinsky, mai bogată cu 12 milioane de lei Conpress Holding SRL a mai bifat un contract cu Primăria Constanţa (document)

03 Nov 2014 3330