Rămâne secretarul județului Constanța. Mariana Belu, prelungire de mandat peste vârsta standard de pensionare

  • Mariana Belu este secretarul judeţului Constanţa din 11.09.2002
  • A lucrat cu ultimii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa
  • Prin dispoziția nr. 276/13.08.2020, actualul șef al CJC a semnat prelungirea raportului de serviciu, pe o perioadă de 1 an, peste vârsta standard de pensionare

Mariana Belu este secretarul judeţului Constanţa din 11.09.2002 şi până în prezent, atunci când a fost numită conform Ordinului 257/2002 al Ministrului Administraţiei Publice. Belu i-a succedat primului secretar al judeţului Constanţa, Mircea Spânoche-Stoenescu.
A lucrat cu ultimii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa (Stelian Duţu -până în 2004 şi Nicuşor Constantinescu - din 2004 până în 2015), vicepreşedintele Cristinel Dragomir, care a asigurat interimarul de la jumătatea anului 2015  -  vara anului 2016 și cu Horia Țuțuianu, președinte în mandatul 2016-2020.
Belu a intrat în administraţie în 1987.
Prin dispoziția nr. 276/13.08.2020, actualul șef al CJC a semnat prelungirea raportului de serviciu, pe o perioadă de 1 an, peste vârsta standard de pensionare, pentru Mariana Belu, care rămâne astfel secretar general al județului Constanța.
 

 Atribuţiile secretarului judeţului  

 
Secretarul judeţului este funcţionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative, şi se bucură de stabilitate în funcţie. Secretarul unităţii administrativ-teritoriale nu poate fi membru al unui partid politic, sub sancţiunea destituirii din funcţie. De asemenea, nu poate fi soţ, soţie sau rudă de gradul întâi cu primarul sau cu viceprimarul, respectiv cu preşedintele sau vicepreşedintele consiliului judeţean, sub sancţiunea eliberării din funcţie. Recrutarea, numirea, suspendarea, modificarea, încetarea raporturilor de serviciu şi regimul disciplinar ale secretarului unităţii administrativ-teritoriale se fac în conformitate cu prevederile legislaţiei privind funcţia publică şi funcţionarii publici.
 
Secretarul judeţului îndeplineşte, în condiţiile legii, următoarele atribuţii: avizează, pentru legalitate, dispoziţiile preşedintelui consiliului judeţean, hotărârile consiliului judeţean; participă la şedinţele consiliului judeţean; asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul judeţean şi preşedintele acestuia, precum şi între aceştia şi prefect; organizează arhiva şi evidenţa statistică a hotărârilor consiliului judeţean şi a dispoziţiilor preşedintelui consiliului judeţean; asigură transparenţa şi comunicarea către autorităţile, instituţiile publice şi persoanele interesate a actelor administrative emise de Consiliul Judeţean şi de preşedintele Consiliului Judeţean, în condiţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare; asigură procedurile de convocare a consiliului judeţean, efectuarea lucrărilor de secretariat, comunică ordinea de zi, întocmeşte procesul-verbal al şedinţelor consiliului judeţean şi redactează hotărârile acestuia în colaborare cu aparatul de specialitate al instituţiei; pregăteşte lucrările supuse dezbaterii consiliului judeţean şi comisiilor de specialitate ale acestuia; în cazul dizolvării consiliului judeţean, până la constituirea noului CJ, problemele curente ale administraţiei judeţului vor fi rezolvate de secretarul judeţului, pe baza unei împuterniciri speciale date de Guvern, prin Ministerul Internelor si Reformei Administrative; prin derogare de la prevederile art. 21, alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în situaţia prevăzută la art. 99, alin. (8) din Legea 215/2001, republicată şi actualizată, secretarul unităţii administrativ-teritoriale îndeplineşte funcţia de ordonator principal de credite pentru activităţile curente; alte atribuţii prevăzute de lege sau însărcinări date de consiliul judeţean sau de preşedintele CJ, după caz. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 560

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 638

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1964

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 596

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 775

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2681

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855