Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural





Astăzi, 27 iunie a.c., a fost convocat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia Garda de Coastă, APM Constanța, ISJ Constanța și AJPIS Constanța au prezentat rapoarte privind combaterea contrabandei și a traficului de deșeuri, calitatea aerului în județul Constanța, incluziunea socială și acordarea beneficiilor de asistență socială.

Astfel, reprezentanții Gărzii de Coastă au comunicat că, în perioada 1 ianuarie - 25 iulie 2022, au fost înregistrate 14 cazuri de trafic cu țigări de contrabandă în care au fost implicate 18 persoane (10 România, 3 Egipt, 3 Turcia și câte una din Azerbaidjan și Siria), fiind reținută, în vederea confiscării, cantitatea de 15.374.280 de țigarete (768.714 pachete) și 519 kg de tutun, în valoare totală de 11.609.370 de lei.

De asemenea, în aceeași perioadă, cu ocazia verificărilor la frontieră efectuate în punctele de trecere a frontierei cu specific rutier de la frontiera cu Bulgaria și a analizei datelor cuprinse în cargomanifestele navelor avizate la intrare în porturile Constanța și Constanța Sud Agigea, au fost identificate 7 containere și 4 camioane/autoutilitare/autoturisme, conținând 187,5 tone de deșeuri și bunuri second-hand.

Totodată, în baza delegărilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, lucrători din cadrul Gărzii de Coastă și structurilor de cooperare care au atribuții în domeniu, au efectuat percheziții la sediul unor societăți comerciale cu sediul social/puncte de lucru în județele Ilfov și Mureș, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de 1.125 de tone de deșeuri.

APM Constanța a raportat montarea unei noi stații de monitorizare a calității aerului în municipiul Mangalia, la data de 24 martie, prin care se monitorizează  oxizii de azot, PM10 gravimetric (pulberi respirabile determinate prin metoda gravimetrică, adică prelevare pe filtre și analiza ulterioară în laborator), cât și parametri meteo.

Această nouă dotare se adaugă celor existente la nivelul județului Constanța - trei stații în municipiul Constanța, o stație în municipiul Mangalia, două stații în orașul Năvodari și o stație în municipiul Medgidia. De asemenea, reprezentanții instituției au comunicat faptul că a fost finalizat și avizat Planul de Calitate a Aerului pentru municipiul Constanța. Planul de calitate a aerului reprezintă setul de măsuri cuantificabile din punctul de vedere al eficienței lor, pe care titularii de activitate trebuie să le ia, astfel încât să fie atinse valorile limită pentru dioxid de azot (NO2).

În prima jumătate a anului, ISJ Constanța a urmărit, printre altele, aplicarea corectă a politicilor educaţionale elaborate de Ministerul Educaţiei, prin crearea unui climat de muncă stimulativ în vederea facilitării dezvoltării individuale, astfel încât să ofere sens încrederii şi aspiraţiilor acestora în plan personal şi profesional.

În acest sens, au fost conturate patru obiective majore:
  • corelarea programelor educaţionale cu piaţa muncii, armonizarea curriculum-ului oficial cu nevoile şi aşteptările beneficiarilor;
  • dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor;
  • implementarea politicilor privind promovarea conceptului de calitate în management instituţional prin sprijinirea şi consilierea unităţilor şcolare;
  • asigurarea condiţiilor de incluziune.
Nu în ultimul rând, reprezentanții inspectoratului școlar au gestionat incluziunea elevilor și preșcolarilor din Ucraina, refugiați în România în urma izbucnirii conflictului din țara vecină. Astfel, în sistemul de învățământ județean au fost integrați 366 de copii, din care 86 de preșcolari și 125 de elevi cu statut de audienți (integrați în grădinițele și școlile constănțene) și 52 doar ca participanți la activități extrașcolare (CSS1 Constanța – baschet, gimnastică ritmică; Palatul Copiilor – diverse ateliere artistice și activități sportive; Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța – pian, vioară; caz particular - Școala Gimnazială nr.11 „Dr. Ctin Angelescu” Constanța) și peste 100 de preșcolari și elevi la Școala Gimnazială nr.11 – activități extracurriculare. Toate activitățile s-au sistat odată cu intrarea în vacanță.


Reprezentanții AJPIS Constanța au prezentat un raport pe primele 6 luni ale anului, din care reiese faptul că au fost acordate, lunar, alocații de stat pentru aproximativ 128 de mii de persoane, în cuantum de peste 217 milioane de lei.

De asemenea, aproape 5.500 de persoane au beneficiat de indemnizație de creștere a copilului, însumând 82 de milioane de lei. Un alt exemplu de ajutor social este alocația pentru susținerea familiei, de care au beneficiat aproape 2.000 de persoane, cu un efort bugetar de peste 2,2 milioane de lei.

În total, pe 15 categorii diferite de beneficiari, au fost sprijinite 181 de mii de persoane, iar suma totală acordată, în perioada ianuarie - iunie 2022, a fost de aproximativ 393 de milioane de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 566

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 722

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 780

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 856