Administratie locala

Raport de activitate Mihaela Andrei (consilier local PNL) - „După punerea în aplicare a PUZ-urilor inițiate de primar, în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală!“

În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, consilierul local Mihaela Andrei și-a depus raportul de activitate pentru perioada 2018-2019. Mihaela Andrei este membru al PNL și ales local în CLM Constanța.
 
În raportul de activitate, consilierul menționează că a participat la toate ședințele comisiilor din care face parte, unde au fost dezbătute problemele supuse avizării comisiilor respective, solicitând în anumite situații explicații și detalii de la factorii responsabili din cadrul Primăriei Constanța.

„Am votat pentru participarea tuturor cetățenilor care au dorit sa aibă un punct de vedere legat de ordinea de zi sau alte probleme, la comisiile din care fac parte. Am ascultat, am preluat problemele acestora și le-am adus în fața celor cu atribuții de decizie în vederea soluționării acestora. Am pus în discuție membrilor comisiei, dar și în ședințele Consiliului Local multe probleme cu care se confruntă cetățenii și pe care le-am considerat și încă le consider imperios necesare să fie soluționate.
 
Am să enumăr câteva dintre ele:
1. Aprobarea tuturor PUZ-urilor inițiate de primarul Constanței, fără a se lua în considerare nicio inițiativă de-a mea de modificare a acestora. Majoritatea acestor PUZ-uri au ca reglementare construire blocuri și atât. Diferența dintre ele este dată doar de regimul de înălțime și indicatorii urbanistici. Nu am văzut niciun PUZ care să aibă ca reglementare construirea unui spital, a unui patinoar, a unui teren de tenis, a unei școli, grădinițe, amenajarea unui parc (excepția unuia singur, votat în ședința din iulie 2019 în zona Tomis Plus probabil la sesizările repetate ale mele), construirea unui pasaj, a unui pod, a unei pasarele, deoarece traficul în Constanța devine din ce în ce mai greoi, iar după punerea în aplicare a tuturor PUZ-urilor inițiate de către primar, apreciez că în Constanța se va circula cel puțin la fel de greu ca în capitală (ex pe bld. Aurel Vlaicu, bl. Tomis, str. Unirii, str. Baba Novac etc).

2. Am adus în discuție atât în cadrul comisiei, cât și în ședința de Consiliu Local situația PUZ-ului din Palazu Mare și situația dificilă în care se află locuitorii din aceea zonă, deoarece lângă casele lor se construiesc blocuri, blocuri care le încalcă dreptul la intimitate și dreptul la liniștita folosință a proprietății. Acel PUZ votat în 2011 care permite construirea de blocuri cu toate că în aceea zonă se află doar case. 

3. Am avut multe sesizări și interpelări în cadrul ședințelor de Consiliu Local legate de:
situația RADET - suntem în anul 2019 și până la date prezentei Constanța nu are o strategie energetică, deși există o ordonanța de guvern încă din anul 2006 care permite autorităților locale accesarea de fonduri, atât de la stat, cât și de la Uniunea Europeană pentru modernizarea sistemului de furnizare a apei calde și a căldurii.
Ex.: Oradea - din suma totală investită pentru un sistem de termoficare nou și înlocuirea rețelei de transport a cheltuit doar 5% din suma necesară din fonduri de la autoritatea locală, 45% au fost fonduri de la stat și 50% din fonduri europene.

4. Am avut interpelări pe tema activității SC Confort Urban SA. Există în procesul-verbal din anul 2017 încheiat în cadrul Comisiei de Urbanism o afirmație a dlui director că în 3 ani toate trotuarele din Constanța vor fi recondiționate. Am atras atenția că cei 3 ani au trecut și că trotuarele (cu mici excepții) nu sunt recondiționate. De fapt, nu există nici un mare bulevard care să aibă trotuarele recondiționate în întregime.

5. Am avut poziționări și interpelări legate de proiectele prinse în Bugetul din 2019 de către primarul Constanței. Am atras atenția că aceleași proiecte se regăsesc încă din 2016 și ca niciun proiect nu a fost finalizat, unele dintre acestea nici măcar începute.

6. Am semnalat aparatului executiv ca elaborarea Registrului Local al Spațiilor Verzi este o prioritate. Prin acest registru, Constanța va putea să aibă o imagine clară referitor la câți mp de spațiu verde ne revin pe cap de locuitor. Constănțenii au nevoie să știe, Constanța merită o dezvoltare urbanistică raportându-ne la acest registru și bineînțeles la PUG. Fără Planul Urbanistic General și fără Registrul Spațiilor Verzi, Constanța nu are cum să aibă parte de o dezvoltare armonioasa. Constanța are peste 3.000 de PUZ-uri. Cum se poate dezvolta Constanța armonios cu o reglementare ciuntită în peste 3.000 de moduri?

7. Am adus în atenția executivului de nenumărate ori modul în care sunt întreținute puținele spații verzi care au mai rămas în Constanța. Majoritatea dintre ele arată ca terenuri părăsite.

8. Am solicitat în cadrul ședințelor de Consiliu Local, urmare a proiectelor inițiate de primarul Constanței referitor la supraimpozitarea proprietarilor de terenuri care nu-și îngrijesc terenurile, să acordăm pe principiul egalității scutire constănțenilor de la plata impozitelor și taxelor ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare în care se află municipiul Constanța, deoarece consider corect ca mai întâi ar trebui să ne uităm ce facem noi ca Primărie pentru constănțeni. Nu poți cere dacă nu oferi!

9. Am adus în discuție de foarte multe ori starea de degradare în care se află sensurile giratorii, fără flori, spațiu verde, borduri găurite sau nevopsite

10. Am avut luări de cuvânt legat de modul în care sunt accesate fondurile europene. În Constanța proiectele vizibile pe fonduri europene lipsesc. 

11. Am formulat o interpelare adresată primarului Constanței, referitor la modul în care a fost soluționată o sesizare din 16.11.2018 a unui cetățean care a reclamat că în zona Stadion copilul acestuia a fost mușcat de un câine fără stăpân”, notează consilierul local municipal liberal în raportul de activitate.
 

Întâlniri și audiențe cu cetățenii


În calitate de ales local, Mihaela Andrei susține prin intermediul aceluiași raport de activitate că a avut săptămânal sau ori de câte ori a fost nevoie audiențe la sediul PNL din Constanța, având în vedere că sediul Primăriei nu dispune de spațiu pentru audiențe cu cetățenii.
Inițiative de proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, solicitări, puncte de vedere și luări de cuvânt 

„Am avut proiecte de hotărâri, interpelări, amendamente, puncte de vedere și luări de cuvânt, din care amintesc:
1. Proiectul privind punerea în valoare a vestigiilor arheologice si conservarea acestora, precum cel de pe str. Mircea cel Bătrân. 

2. Proiectul privind recondiționarea treptelor ce fac accesul către plaja, proiect care într-un final a fost pus pe ordinea de zi dar sub semnătura actualului primar și care nici până astăzi nu a fost finalizat.

3. Proiectul privind 300 ha spații verzi pentru Constanța inițiat de către toți consilierii municipali.

4. Proiectul privind premierea anuală a elevilor olimpici și a profesorilor îndrumători pentru rezultate școlare deosebite, inițiat de către toți consilierii municipali PNL.

5. Proiectul de hotărâre privind bugetul participativ, inițiat de către toți consilierii municipali PNL.

6. Proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de parcări din municipiul Constanța.

7. Petiție legată de recondiționarea pasajului de la gară.

8. Proiect privind demiterea viceprimarului Babu Dumitru, inițiat de către toți consilierii municipali PNL.

Menționez că aceste proiecte nu au fost trecute pe ordinea de zi, motiv pentru care am formulat împreună cu colegii mei o notificare, prin care i-am pus în vedere primarului ca aceste proiecte să fie puse pe ordinea de zi”, mai spune Mihaela Andrei.
 

Activitatea desfășurată în cadrul altor comisii ale Consiliului Local Municipal


În calitate de membru al comisiei repartizare spații cu altă destinație decât aceea de locuință, Mihaela Andrei afirmă că ședințele au fost puține la număr deoarece și spațiile sunt puține iar starea de degradare în care se află nu le fac deloc atractive.
 

Observații

 
Alesul liberal susține că de 3 ani niciunui consilier local nu i-a fost pus pe ordinea de zi în comisii un punct sau un proiect de interes local așa cum prevede de altfel Regulamentul de funcționare al Consiliului Local.
„Apreciez că astfel de practici țin de vechiul regim și că în Constanța anului 2019 primarul ar trebui să îmbrățișeze orice idee, inițiativă sau proiect pe care un consilier le are, pentru buna administrare a orașului”, spune consilierul local.
 

Propuneri

 
Punerea în aplicare a Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului local: Toți consilierii au posibilitatea să treacă pe ordinea de zi in Comisii, orice problemă de interes local.
 
Citește și:

Consilierii locali municipali constănțeni Cristina Văsii (PNL) și Irinela Nicolae (PSD) și-au depus rapoartele de activitate (documente)

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănțeni în audiențele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şeful CJC, Horia Ţuţuianu, şi-a publicat raportul de activitate. Bani pentru SCJU, spitalul în care oamenii mor pe cod verde (document)

18 Feb 2020 720

#citeşteDobrogea Detalii economice din Dobrogea anilor ʼ30 (III). Preţuri, salarii şi domenii de activitate

13 Feb 2020 1301

UPDATE - Poziția conducerii Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca” Curtea de Conturi a constatat, în unităţile de învăţământ constănţene, cheltuieli nelegale sau abateri cu caracter financiar-contabil (documente)

01 Feb 2020 3067

Raportul de activitate pe 2019 ​al Curții de Conturi a României Câte instituții publice au fost audiate și câte abateri au fost constatate

29 Jan 2020 506

Senatorul constănţean Ștefan Mihu şi-a prezentat raportul de activitate în calitate de parlamentar

18 Jan 2020 745

Asociaţia Comitetul Judeţean al Părinţilor Constanţa, la raport (galerie foto)

08 Nov 2019 1855

Cum creşte bătaia de joc… Constanţa. Deşi sunt obligaţi să depună rapoarte anuale de activitate, aleşii locali şi judeţeni încalcă legea fără nicio remuşcare!

18 Oct 2019 1373

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 570

Raport de activitate Consilierul local Adriana Arghirescu (PNL) - „Întâlnirile cu oamenii au fost cel mai mare câştig pentru mine ca ales local“ (document)

09 Aug 2019 914

Rapoarte de activitate. Probleme ridicate de constănţeni în audienţele consilierului municipal PNL Adriana Câmpeanu

03 Aug 2019 710

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

02 Jul 2019 2095

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 1240

Raport ACROPO Ce firme vor efectua operațiuni petroliere offshore la Marea Neagră în 2019

23 Mar 2019 2874

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, raport la doi ani de mandat ”Am încercat ca prin activitatea desfășurată să pun, să punem în centrul activității cetățeanul”

04 Mar 2019 641

UPDATE. Propunerea respinsă DNA a analizat azi suspendarea activităţii în semn de protest față de Ordonanța de urgență pe justiție.

26 Feb 2019 1011