Raportul Curţii de Conturi De ce nu vrea Consiliul Judeţean să recupereze banii de la Nicuşor Constantinescu şi de la televiziunea de casă a PSD? (document)

Consiliul Judeţean Constanţa a contestat raportul Curţii de Conturi, potrivit preşedintelui CJC, care nu a oferit detalii concrete legate de motivele contestării. Grupul de consilieri judeţeni PNL solicită preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu, să le pună la dispoziţie, în copie, contestaţia şi toate documentele depuse în susţinerea acesteia.

„Oare ce înseamnă faptul că actuala conducere a Consiliului Judeţean Constanţa (PSD-PMP-ALDE) nu a întreprins sau nu a continuat măsurile de executare silită privind debitori precum Nicuşor Constantinescu sau fosta televiziune a lui Mazăre, Soti Cable Neptun? Cum este posibil ca o firmă privată să primească drept „cadou” pentru a utiliza echipamente de 400.000 de lei din partea CJC, fără ca măcar să solicităm o sumă pentru uzura aparatelor? Cine din Consiliul Judeţean a închis ochii atâţia ani pentru ca în cadrul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii să răsară o clădire privată P+1 fără acordul CJC, iar în evidenţele judeţului să fie înscrise „două chioşcuri”?” -  sunt câteva întrebări legitime adresate de consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, pe marginea unor nereguli găsite şi scoase la lumină în raportul Curţii de Conturi Constanţa.
 
„Atunci când se repetă, aproape obsesiv, că multe dintre abateri s-au întâmplat în urma „lipsei controlului intern managerial” sau „neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, lucrurile trebuie tratate foarte atent. Și pentru că la Consiliul Judeţean s-a instituit o regulă aberantă, prin care suntem obligaţi, cei din opoziţie, să ne limităm interpelările la doar 30 de secunde, iar răspunsurile au doar caracter de glumiţe sau răfuieli politice, fără a se răspunde concret şi asumat, solicitam în scris explicaţii clare la nişte chestiuni extrem de delicate din acel raport”, mai susţin liberalii.
 
Redăm mai jos conţinutul integral al interpelării, pe care o puteţi consulta şi în secţiunea „Documente”:
 
„În urma şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa din data 30.09.2019 au rămas mai multe nelămuriri privind raportul Curţii de Conturi Constanţa privind activitatea CJC. Noi, consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, considerăm că regula absurdă de 30 de secunde pentru o interpelare, instituită de dumneavoastră, nu reprezintă nimic altceva decât un pumn în gura Opoziţiei, scopul fiind o lipsă totală de transparenţă. Mai mult, tendinţa unora din conducerea Consiliului Judeţean de a bagateliza şi a transforma în circ orice dezbatere publică în cadrul şedinţelor ne-a determinat de a vă cere în scris răspunsuri la întrebările noastre.
 
Prin urmare, domnule preşedinte, vă solicităm să ne acordaţi răspunsuri clare şi la obiect în scris, pe principiul „verba volant, scripta manent”. Cu toate că la fiecare şedinţă a Consiliului Judeţean vă lăudaţi cu performanţe şi cu tot ce aţi făcut pentru judeţul nostru, raportul Curţii de Conturi Constanţa conţine un lait motiv în cazul aproape tuturor abaterilor sesizate – „exercitarea defectuoasă a controlului intern managerial”, adică al managementului dumneavoastră direct, domnule preşedinte. Tocmai de aceea, aşteptăm să ne puneţi la dispoziţie, prin aparatul dumneavoastră de specialitate, toate documentele solicitate mai jos. Dar să începem cu începutul:
 
1. Aţi declarat în şedinţă că raportul Curţii de Conturi a fost contestat de către CJC. Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie, în copie, contestaţia şi toate documentele depuse în susţinerea acesteia.

2. În legătură cu abaterile constatate la Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa, avem următoarele solicitări:
- Să ne puneţi la dispoziţie copii după contractul de asociere în participaţiune nr 361/20.03.2012 şi a tuturor actelor adiţionale, cererilor de renegociere şi orice act subsecvent acestuia.


- Să ne puneţi la dispoziţie copii ale certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construcţie şi orice alte documente în acest sens, emise ca urmare a contractului mai sus menţionat.

- Având în vedere că societatea comercială a plătit, din 2016 până în prezent, suma minimă pentru chirie 1.000 de lei pe lună, încălcând prevederile contractului de asociere, ce măsuri imediate aţi dispus pentru remedierea acestui fapt, din momentul în care aţi primit raportul Curţii?

- Să ne puneţi la dispoziţie componenţa comisiilor de inventariere ale CJC, care din 2013 şi până în prezent nu au adus la cunoştinţa CJC schimbările în patrimoniul judeţului, de la CMSN, apărând în continuare inventariate acolo două chioşcuri. Dorim să aflăm numele, funcţia şi dacă încă mai lucrează în cadrul Consiliului.

- sSă ne puneţi la dispoziţie toate contractele de închiriere/comodat/asociere în participaţiune care sunt în vigoare în acest moment şi care privesc domeniul public din Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa.

3. În legătură cu abaterile constatate la Pavilionul Expoziţional Constanţa, avem următoarele solicitări:
 - De la începutul mandatului nostru, cine este responsabil din partea CJC cu administrarea Pavilionului?

 - Să ne puneţi la dispoziţie documentele din care reiese relaţia contractuală dintre Black Sea Tour şi Consiliul Judeţean Constanţa - contract, acte adiţionale şi orice alt act semnat de către cele două entităţi.

 - Are conducerea CJC şi mai ales responsabilul cu administrarea Pavilionului vreo explicaţie privind de ce nu s-a facturat suprafaţa totală şi de ce nu s-a încasat nicio sumă pentru utilizarea mijloacelor fixe aparţinând CJC?
- ce măsuri concrete aţi luat până acum privind prejudicierea sumei de 29.731 de lei, venituri neîncasate de CJC în urma relaţiei contractuale cu Black Sea Tour? Dacă au fost emise documente sau somaţii, vă rugăm să ni le puneţi la dispoziţie.

- Vă solicităm lista tuturor societăţilor cu care CJC are încheiate raporturi comerciale cu tarifare pentru utilizare temporară - numele, durata/duratele de funcţionare şi sumele plătite pe metru pătrat.
- Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie o listă cu toate societăţile comerciale/ONG-uri şi alte entităţi care şi-au desfăşurat şi încă îşi desfăşoară activitatea în Pavilionul Expoziţional. Dorim numele societăţilor, durata şi tipul contractului, sumele solicitate de CJC în cadrul raporturilor economice.

- Foarte important: ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile din cadrul CJC? Acele persoane sunt în continuare responsabile de administrarea Pavilionului?

4. În legătură cu atribuirea locuinţelor de serviciu, vă solicităm:

- Să ne puneţi la dispoziţie situaţia şi documentaţia care a stat la baza atribuirii acestor locuinţe din partea Consiliului, inclusiv lista persoanelor care au beneficiat de ele.

- Să ne comunicaţi lista persoanelor însărcinate cu monitorizarea documentaţiei angajaţilor care au solicitat astfel de locuinţe şi cine ar fi trebuit să instituie controlul intern managerial – persoana responsabilă.

- Să ne spuneţi dacă aţi început să luaţi măsuri pentru recuperarea prejudiciului de 27.624 lei, reprezentând daune interese. Și dacă da, împotriva cui?

5. În legătură cu debitele pentru care nu s-au întreprins sau nu s-au continuat măsurile de executare silită, în valoare de "doar" 5.754.674 lei, vă solicităm să ne spuneţi:

- Cine este responsabil direct de ineficienţa controlului intern managerial şi de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, conform fişei postului. Numele şi funcţia persoanelor
- având în vedere că sunt nume sonore în acea listă, precum Nicuşor Constantinescu sau „Soti Cable Neptun” iar riscul nerecuperării sumelor, din cauza întârzierii aparatului de specialitate al CJC, creşte în fiecare zi, vă rugăm să ne spuneţi ce măsuri urgente aţi luat pentru recuperarea prejudiciului şi ce proceduri interne aţi iniţiat pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”.
 

Citeşte şi:

Jaful e ceva mai mic, dar nu lipseşte Ţuţuianu se face că plouă - „Raportul Curţii de Conturi, mult mai bun decât în anii precedenţi!“


Raport Curtea de Conturi. Pavilionul Expoziţional şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, vaci de muls pentru nişte privaţi, în dauna Consiliului Judeţean Constanţa (document)

Raport al Curţii de Conturi Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi nelegale către ASCS Farul Constanţa şi Asociaţia Terra Semper Fidelis (document) (I)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 329

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 578

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 543

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 477

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 480

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 396

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 881

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 620

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 932

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 478

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 418

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 387

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 445

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 556

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 892