Reciclarea va fi cuvântul de ordine la ţară Consiliul Judeţean Constanţa dă aproape 60 de milioane de lei pe gunoiul din judeţ (galerie foto)

Un proiect de anvergură pentru judeţul Constanţa, cu o valoare de peste 200 de milioane de lei, contribuţia CJC fiind de aproape 60 de milioane de lei, a fost lansat ieri. Este vorba despre îndelung discutatul „Sistem de management integrat al deşeurilor”, proiect derulat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, unde CJC şi 61 de primării, membri ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Dobrogea”, sunt parteneri în vederea implementării proiectului.
 
„Sistemul de management integrat al deşeurilor” în judeţul Constanţa prevede realizarea următoarelor investiţii: înfiinţarea de staţii de tratare mecano-biologică la Ovidiu şi la Tortoman, crearea de staţii de sortare la Ovidiu şi la Tortoman şi amenajarea de staţii de transfer la Hârşova şi la Deleni, precum şi deschiderea unui depozit ecologic la Tortoman. Lucrările au început deja, având în vedere volumul mare de muncă şi termenul scurt în care se poate derula acest proiect fără a pierde banii de la Uniunea Europeană. De asemenea, prin acest proiect s-a avut în vedere închiderea depozitelor de deşeuri neconforme de la Hârşova, Cernavodă, Murfatlar, Techirghiol şi Medgidia. Termenul de finalizare a acestui obiectiv este 1 octombrie 2015, lucrările având o valoare de aproape 40 de milioane de lei. Închiderea gropilor de gunoi s-a făcut începând cu anul 2006 (la Medgidia) şi până anul acesta (la Murfatlar). Practic, gropile de gunoi sunt acoperite cu o folie etanşă şi apoi cu pământ. Gazele rezultate ajung apoi într-un furnal, unitate care le arde periodic. Mai mult, în urma implementării proiectului, a cărui durată este de 31 de luni, se vor contura şase zone de colectare la Constanţa, Eforie, Deleni, Cernavodă, Hârşova şi Medgidia.
 
Proiectul prevede, în aceeaşi măsură, construirea de noi depozite conforme de deşeuri la Tortoman, de staţii de transfer la Hârşova şi la Deleni şi crearea unei staţii de sortare a deşeurilor reciclabile şi a unei staţii TB în Ovidiu.
Mai multe echipamente şi utilaje au fost sau urmează să fie achiziţionate. Astfel, o firmă din Bucureşti se va ocupa de furnizarea de echipamente de transport, în timp ce un consorţiu german va furniza echipamente de colectare a deşeurilor.
 
Citeşte şi
 
Cum va „azvârli” Consiliul Judeţean banii pe gunoi: Sistemul de Management al Deşeurilor, făcut pentru primari, dar licitat de Nicuşor Constantinescu!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 229

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 405

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 683

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 375

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 828

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 454

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2738

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1312

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 833

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 904

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 480

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 404

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 612

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 487

Participare activă în Tulcea. Cetățenii sunt invitați să-și propună și să voteze proiectele de interes județean

25 Mar 2024 385