Regenerarea urbană din cartierul Inel II va fi realizată de un ONG. Primăria Constanța contribuie doar cu mobilierul urban și o pistă de alergare

  • Act for Tomorrow a primit undă verde de la Primăria Constanța să regenereze un teren pe care municipalitatea susține de ani de zile că îl va transforma într-un parc
  • În 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
  • Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren
  • În cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit
  • Proiectul pe care îl va dezvolta ONG-ul va cuprinde zone cu arbori, zone cu bănci, locuri de joacă pentru copii, o zona culturală pentru proiecții de filme, un loc pentru căței, un spațiu de sport multifuncțional, alei naturale, zone cu plante aromatice/medicinale pentru comunitate
  • Andrei Coșuleanu, președintele Asociației spune că angajamentul ONG-ului pe care il conduce este pentru următorii 5 ani în direcția înființării de zone verzi în orasul Constanța
 
 
Fondatorul asociatiei Act for Tomorrow, organizatie s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanții administrației locale și cu constănțenii care locuiesc din zona Marvimex din municipiu. Andrei Coșuleanu, a anunțat că în baza unui parteneriat, ONG-ul său a primit de la Primăria Constanța undă verde pentru dezvoltarea proiectului de regenerare urbană a terenului care urma să se transforme de ani de zile într-un parc.
 
„Din această luna pe terenul, care va avea curând și un nume, va începe transformarea. Ne-am apucam de treabă iar în următorii ani vom contribui, împreună, ca această zonă să fie una pentru comunitate și un model pentru întreaga țara”, a scris Coșuleanu pe grupul de Facebook al locuitorilor din cartierul Inel II din municipiul Constanța.
 
Acesta mai spune că în luna decembrie 2022, Asociatia Act for Tomorrow (AFT) a prelevat 5 probe de sol, care au fost analizate de Institutul Național de Cercetare -Dezvortare pentru pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului, din care rezultă că acesta este unul mediu, nu este cel mai bogat dar nici unul sarac în substanțe nutrivite și altele necesare arborilor.
 
Proiectul pe care îl va dezvolta ONG-ul va cuprinde zone cu arbori, zone cu bănci, locuri de joacă pentru copii, o zona culturală pentru proiecții de filme, un loc pentru căței, un spațiu de sport multifuncțional, alei naturale, zone cu plante aromatice/medicinale pentru comunitate.
 
Coșuleanu mai afirmă că acest proiect asumat de Asociatia Act for Tomorrrow este sprijinit de Primăria Constanța și de Consiliului Local dar și de sponsorul ONG-ului.
 
Ce se va întâmpla mai exact?
 
În luna februarie va fi pregătit terenul iar în martie vor începe plantările iar în perioada aprilie – august va avea loc campania de îngrijire a puieților plantați.
 

Proiectul va avea și o componentă culturală, în jurul construcției "Punctul Termic", iar o parte din aceasta constructie va reprezenta un ecran de proiectie pentru evenimente culturale (seri de film) pentru comunitate, o pictură murală pe unul dintre pereții de intrare din zonă.
 
În cartier se va realiza și o zona îngrădită pentru deținătorii de animale, o altă pentru colectarea deșeurilor.

 
Foarte interesant mai adaugă, Andrei Coșuleanu, angajamentul Asociației pe care o conduce este pentru următorii 5 ani în direcția înființării de zone verzi în orasul Constanța.
 
Potrivit Registrului Asociațiilor și Fundațiilor de pe lângă Ministerul Justiției, consultat în 2022, Act for Tomorrow îl are ca președinte pe Andrei Coșuleanu iar din Consiliul Director mai fac parte Ramona Coșuleanu și George Radu Popa.
 
Asociația a fost înființată în 2018 și a derulat la Constanța alături de primăria sau de Direcția Apelor Române, mai multe acțiuni de plantare a copacilor, ecologizare și conştientizare, campania “Schimbă PET-ul cu biletul” și a realizat picturile murale de la malul mării (acele picturi ”purificatoare de aer”.
 
Vă reamintim în 2022, Consiliu Local Constanța a aprobat documentația tehnică a proiectului “Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II” unde se specifică foarte clar că în acest perimetru se va amenaja un parc (Parc Inel 2 sau Parc Marvimex).
 
Înainte de asta, alți doi ani a durat soluționarea litigiului în baza legii 10/2001, cadastrarea și intabularea terenul și realizarea studiilor de teren.
 
Consilierul local municipal PNL, Costin Avătafului spune că în cadrul acestui proiect, primăriei îi va reveni sarcina să achiziționeze și să monteze mobilierul urban, să amenajeze pista de alergat și eventual un teren de sport îngrădit.
 
Citește și:

LIVE TEXT Cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul, lansată la Constanța (galerie foto+video)
 
Deșeurile de plastic distrug faună subacvatică. Campanie de protejare a speciilor de pești și păsări din Marea Neagră și din Dunăre (galerie foto)

Adevărul despre parcul pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în zona Marvimex Un consilier local susţine că mai puţin de 10 la sută din terenul de opt hectare s-ar putea transforma în parc! (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 570

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 640

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 360

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 706

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 783

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1251

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1630

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 857