Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, tranșat de Prefectură?

  • Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa ar putea fi tranșat de Prefectură
  • Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă aleșii locali municipali de la USR PLUS, care la finalul săptămânii trecute au încercat fără succes, însă, modificarea acestui regulament
  • Potrivit Codului Administrativ de la momentul emiterii, orice hotărâre de Consiliu Local poate fi atacată în termen de șase luni
  • Vă reamintim, în luna aprilie Prefectura Constanța a cerut primarului și Consiliul Local Constanța să modifice cel puțin trei HCLM-uri inițiate de Vergil Chițac și votate de Consiliul Local Municipal cu încălcarea legii
  
Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa ar putea fi tranșat de Prefectura Constanța.

Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă aleșii locali municipali de la USR PLUS, care la finalul săptămânii trecute au încercat fără succes, însă, modificarea acestui regulament.

Ulterior, aceștia au anunțat că vor convoca o nouă ședința de Consiliu Local, pentru abrogarea Hotărârii nr. 77/2021, dar și faptul că avocații partidului studiază inclusiv posibilitatea atacării în instanță a acesteia.

Potrivit Codului Administrativ de la momentul emiterii, orice hotărâre de Consiliu Local poate fi atacată în termen de șase luni - o spune și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

Acesta este de altfel și termenul limită pentru emiterea avizului de legalitate asupra actelor administrative adoptate de autoritățile publice locale.
Pe fondul unor informații care circulă în acest moment, cu privire la eventuale observații  pe care Prefectura Constanța le-ar putea formula pe marginea Regulamentului privind gospodărirea orașului, am dorit să clarificăm această chestiune.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că până în acest moment nu a formulat recomandări, însă a punctat că termenul limită până la care HCLM-ul poate fi atacat este de șase luni.

Vă reamintim, în luna aprilie Prefectura Constanța a cerut primarului și Consiliul Local Constanța să modifice cel puțin trei HCLM-uri inițiate de Vergil Chițac și votate de Consiliul Local Municipal cu încălcarea legii.

Acestea vizau preluarea de către autoritatea locală a Portului Tomis, lacului Tăbăcărie și aprobarea dării în folosință gratuită către Registrul Auto Român a imobilului situat în municipiul Constanța, str. Industrială nr. 10. Ultima dintre acestea a fost modificată și adoptată într-o ședință extraordinară de CLM.

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
 
USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

Ședința convocată de USR PLUS sub semnul întrebării?! Aparatul primarului Chițac nu avizase modificarea Regulamentului care obligă asociațiile să întrețină spațiile verzi
 
LIVEConsiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară pe tema Regulamentului de gospodărire
 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.