Regulamentul pentru spațiile verzi din municipiul Constanța în dezbatere publică până pe 15 ianuarie!

  • Regulamentul privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța este în dezbatere publică
  • Constănțenii sunt invitați să trimită sugestiile lor pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro până pe 15 ianuarie 2021

Primăria Constanța a pus în dezbatere publică Regulamentul privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța.
 
Astfel, constănțenii sunt invitați să trimită sugestiile lor pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro până pe 15 ianuarie 2021.
 
"Într-un oraș precum Constanța unde s-a construit ani la rând fără discernământ este nevoie să reglementăm clar acest aspect, dar nu oricum.
 
Consider că stabilirea necesarului de spații verzi trebuia făcut în primul rând în funcție de caracterul fiecărei zone în parte prin PUG, dar avem un PUG istoric deja, care a fost mutilat de-a lungul timpului după bunul plac al investitorilor imobiliari prin aproape 4000 de documentații de urbanism.
Acum este necesar să stabilim un regulament care să oblige investitorii să ia în calcul soluții reale de realizare a spațiilor verzi, dar în același timp nu putem și nici nu ar trebui să comparăm spre exemplu zona Peninsulară cu cartierul Tomis Plus sau Compozitori.
 
Au fost construite în perioade diferite și particularitățile perioadei trebuie să se reflecte în imaginea urbană" susține consilierul local USRPLUS, Cristiana Popescu.
 
Regulamentul îl găsiți atât pe site-ul municipalității cât și în secțiunea “documente”.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 306

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 860

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 960

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 659

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1525

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1348

Cine face parte din echipa de proiect pentru achiziția de 22 de noi autobuze electrice pentru municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 971

Începe recrutarea membrilor Consiliului de Administrație al societății Confort Urban SRL. Mandatul viitorilor administratori este de patru ani

20 Jan 2023 732

Cum va afecta calitatea vieții locuitorilor și ce modificări au fost aduse Planului Urbanistic Zonal pentru cartierul Compozitori (DOCUMENTE)

20 Jan 2023 965

Începe procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație al CT BUS Constanța. În prezent, administratori sunt trei liberali, reprezentantul primarului Chițac și un membru USR

19 Jan 2023 798

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

17 Jan 2023 5162

City-managerul, Felicia Ovanesian Proiectul de suflet al lui Mazăre, campusul social „Henri Coandă” ar putea fi relocat într-un cartier nou!

13 Jan 2023 2768

Unde pot constănțenii să sesizeze situațiile neplăcute cu care se confruntă în relația cu transportatorii din județul Constanța?

05 Jan 2023 914

Se propune un nou program pentru beach barurile din Mamaia și terasele din Constanța. Se fac modificări și în piețe (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 1179

Lovitură pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene nu vrea să accepte forța majoră în cazul echipamentelor distruse în incendiul de la ATI (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 1734