Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

  • Prin HCL 138/2023, Consiliul Local Municipal a aprobat revocarea dreptului de administrare al Administraţiei Fondului Imobiliar, fostul RAEDPP, asupra unor imobile – construcții și terenuri, aflate în domeniul privat al statului sau al municipiului Constanţa şi constituirea unui drept de administrare în favoarea Direcţiei generale de asistenţă socială Constanţa (DGAS) asupra unor imobile – construcții situate în municipiul Constanța
  • Pe lista imobilelor care vor fi preluate de DGAS se numără campusul Henri Coandă, cu cele 33 de blocuri, respectiv 1476 de locuințe modulare, dar și locuințele ANL
  • La Constanța există 23 de imobile ANL, cu 544 de apartamente
  • Ulterior, s-a aprobat și HCL 141/2023, prin care s-a modificat organigrama Direcţiei generale de asistenţă socială Constanţa (DGAS) prin înființarea Direcției Locuințe Sociale, care va avea în schemă 28 de funcționari (director executiv, serviciul urmărire și evidență contracte și biroul administrare clădiri)
  • Direcția Locuințe Sociale nu este deocamdată funcțională, deoarece, după o serie de discuții, conducerea municipalității a ajuns la concluzia că personalul care deservea serviciul administrare Henri Coandă, respectiv parte din serviciul administrare imobile - partea de ANL-uri nu poate fi preluat la nivelul DGAS fără să susțină concursuri pe post
  • Concursurile trebuie finalizate până pe 28 iunie, atunci când, potrivit HCL 138/2023, trebuie să se realizeze predarea-primirea bunurilor între societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL și Direcția generală de asistență socială Constanța
 

 
Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în luna aprilie, prin HCL 138 din 10.04.2023, revocarea dreptului de administrare al Administraţiei Fondului Imobiliar, fostul RAEDPP, asupra unor imobile – construcții și terenuri, aflate în domeniul privat al statului sau al municipiului Constanţa şi constituirea unui drept de administrare în favoarea Direcţiei generale de asistenţă socială Constanţa (DGAS) asupra unor imobile – construcții situate în municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente”.

Pe lista imobilelor care vor fi preluate de DGAS se numără campusul Henri Coandă, cu cele 33 de blocuri, respectiv 1476 de locuințe modulare, dar și locuințele ANL.

La Constanța există 23 de imobile ANL, cu 544 de apartamente.

Dintre acestea, 432 de unități locative au fost deja vândute. 194 au fost achitate integral, restul de 238 făcând obiectul unor contracte cu plata în rate.
Ulterior, s-a aprobat și HCL 141 din 10.04.2023, prin care s-a modificat organigrama Direcţiei generale de asistenţă socială Constanţa (DGAS) prin înființarea Direcției Locuințe Sociale, care va avea în schemă 28 de funcționari (director executiv, serviciul urmărire și evidență contracte și biroul administrare clădiri), vezi secțiunea „documente”.
 
Direcția Locuințe Sociale nu este deocamdată funcțională, deoarece, după o serie de discuții, conducerea municipalității a ajuns la concluzia că personalul care deservea serviciul administrare Henri Coandă, respectiv parte din serviciul administrare imobile - partea de ANL-uri nu poate fi preluat la nivelul DGAS fără să susțină concursuri pe post.
 
Concursurile trebuie finalizate până pe 28 iunie, atunci când potrivit HCL 138/2023, trebuie să se realizeze predarea-primirea bunurilor între societatea Administrația Fondului Imobiliar SRL și Direcția generală de asistență socială Constanța, vezi secțiunea „documente”.
Primele concursuri organizate de DGAS Constanța vor avea la jumătatea lunii mai, pentru posturile de șef Birou în cadrul Biroului Administrare Clădiri, Direcția Locuințe Sociale și pentru alte șase posturi contractuale de execuție vacante în cadrul Biroului Administrare Clădiri, Direcția Locuințe Sociale.


Directorul Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, Monica Poptile, susține că există un calendar pentru organizarea acestor concursuri, dar are temeri ca nu cumva Ordonanța de urgență prin care Guvernul vrea să blocheze angajările din sistemul public să nu îngreuneze funcționarea viitoarei Direcții Locuințe Sociale din cadrul DGAS.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

După piețe și locuri de joacă, Administrația Fondului Imobiliar nu va mai administra nici Campusul Social Henri Coandă. Ce se întâmplă cu asistații social? (DOCUMENT)

City-managerul, Felicia Ovanesian Proiectul de suflet al lui Mazăre, campusul social „Henri Coandă” ar putea fi relocat într-un cartier nou!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța are o nouă organigramă. Cine sunt directorii, șefii de servicii și de birouri din echipa primarului Chițac? (DOCUMENT)

26 Sep 2023 4377

Ce vrăji mai face administrația Chițac? Fundația Gaudeamus funcționează într-un sediu cu contract expirat! Imobilul va fi preluat de Primăria Constanța și probabil scos la licitație (DOCUMENTE)

25 Sep 2023 1806

Noi repartiții de locuințe din patrimoniul Administrația Fondului Imobiliar SRL O angajată a instituției primește o casă în centrul Constanței! Chiriași cu cereri depuse chiar în urmă cu câteva luni (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 2249

Parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, în aer Proprietarii din blocurile situate în zonă și-au exprimat dezacordul cu privire la proiectul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 3173

Știri Constanța Vicepreședinte Consiliul Județean, Stelian Gima și-a depus raportul de activitate (DOCUMENT)

10 Sep 2023 1749

Știri Constanța Au fost desemnați experții cooptați pentru atribuirea contractului de gestiune a serviciului public de transport judeţean pentru lotul 3 (DOCUMENT)

08 Sep 2023 1026

În urma reoganizării vor avea loc testări profesionale Primăria Constanța are o nouă organigramă! De când intră în vigoare? (DOCUMENTE)

06 Sep 2023 3843

Președintele CJ Constanța și-a numit reprezentantul în Asociația ITI Delta Dunării (DOCUMENT)

03 Sep 2023 2897

Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal Constănțenii vor plăti taxe și impozite mai mari în 2024 (DOCUMENT)

31 Aug 2023 1877

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 2579

Femeie de afaceri în privat, funcționar public în timpul programului. Cine este repezentantul președintelui CJC în CA-ul Centrului „Maria Montessori” din Constanța (DOCUMENTE)

29 Aug 2023 7201

Licitații Constanța Documentația pentru înființarea centrelor de colectare prin aport voluntar din municipiu va fi elaborată de o firmă din București(DOCUMENT)

28 Aug 2023 706

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

27 Aug 2023 3182

Știri din Constanța Mai sunt 10 zile până la termenul anunțat de Mooz Services pentru finalizarea lucrărilor de pe Ștefan cel Mare. Cum arată șantierul (GALERIE FOTO+ VIDEO)

20 Aug 2023 7972

Știri Constanța Câștigătorii finanțărilor de la Consiliul Județean pe Legea 350 și componența comisiilor de evaluare și selecție a proiectelor

17 Aug 2023 970