Repartizarea locuinţelor ANL a încins spiritele Primăria Năvodari va face plângeri penale celor care au dezinformat populaţia



În urma apariţiei pe o reţeaua de socializare a unor informaţii care au avut ca efect dezinformarea, ulterior începerii procedurilor de repartizare a locuinţelor ANL, Primăria oraşului Năvodari ţine să precizeze că aceste locuinţe nu sunt distribuite în mod preferenţial şi că sunt respectate rigorile inerente unei astfel de proceduri.

 
Astfel, cele trei criterii de calificare, impuse de Guvern prin HG. 962/2001, sunt următoarele: vârsta de până în 35 de ani + 12 luni, locul de muncă să fie pe raza oraşului Năvodari, să nu deţină locuinţă proprietate sau să nu locuiască într-o locuinţă cu chirie din fondul locativ de stat. Din totalul de 302 dosare înregistrate, 65 au îndeplinit toate criteriile de selectare. Alte 237 nu s-au încadrat, deoarece 186 de solicitanţi nu au locul de muncă pe raza oraşului Năvodari sau nu au depus declaraţii autentificate referitoare la proprietate, trei solicitanţi deţin proprietăţi, trei solicitanţi locuiesc cu chirie din fondul locativ de stat, adică locuinţă socială, un solicitant a depus cerere de renunţare, iar alţi 44 au depăşit limita de vârstă admisă.  „Deoarece criteriile de calificare ni s-au părut puţin anormale, am adoptat o hotărâre de Consiliu Local, prin care am solicitat completarea acestora. În baza HCL 214/18.02.2014, am transmis o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar în urma analizei făcute de către minister, ni s-a comunicat, prin adresele MDRAP nr. 68852 şi nr. 72925/2014, răspunsul prin care nu sunt de acord cu modificările propuse de noi pentru repartizare“, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Năvodari.

 „Deja se vorbea că toate apartamentele sunt distribuite pe alte criterii decât cele legale“

 „Am considerat că doar documentele anexate la dosar vor face diferenţa la departajare, şi nu «interesele de culise». Nici nu se începuse verificarea tuturor dosarelor şi deja se vorbea că toate apartamentele sunt distribuite pe alte criterii decât cele legale, iar mulţi tineri se lăudau că au primit asigurări că vor beneficia de aceste apartamente ANL. Pentru a elimina definitiv aceste bârfe, am impus comisiei care se ocupă de analizarea dosarelor să verifice toate solicitările, cu legea în mana, ştiut fiind faptul că în Primăria Năvodari există mai multe controale atât din partea Poliţiei, cât şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţe, a Inspectoratului de Stat în Construcţii şi a Curţii de Conturi. După afişarea listei cu dosarele selectate, cei cărora li se făcuseră promisiuni au început să atace acea listă, pentru că nu se regăseau în ea. În biroul viceprimarului, dar şi la comisia de repartizare s-au prezentat persoane care au făcut presiuni şi au exprimat diferite ameninţări ca să le fie repartizate aceste locuinţe. În caz contrar, vor stârni scandal, dezinformând populaţia cu privire la persoanele care se află pe această listă, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat. Conform legii, comisia nu poate refuza dosarul unui solicitant pe motiv că acesta sau un membru al familiei lucrează în cadrul Primăriei oraşului Năvodari“, se mai precizează în comunicatul remis de autoritatea publică locală din Năvodari. Cele 22 de cazuri generate de această situaţie au fost soluţionate.

 „Cei care instigă la mitinguri neautorizate şi dezinformează vor suporta consecinţele legii“ 

Persoanele nemulţumite de repartizarea locuinţelor ANL au afirmat faptul că nu li s-a adus la cunoştinţă faptul că trebuie să aibă locul de muncă pe raza oraşului Năvodari, iar vina o atribuie Primăriei. „Nu înseamnă că persoanele de pe lista de repartiţie, odată acceptate, vor primi automat locuinţă, deoarece trebuie să facă din nou dovada că toate înscrisurile din dosare sunt conforme cu realitatea, iar mai apoi se vor repartiza locuinţele, conform legii. Toate dosarele aflate la sediul Primăriei sunt la dispoziţia organelor de control, dar şi a tuturor celor interesaţi de propriile dosare. Dorim să ne comunicaţi în scris cine, ce, când a promis ceva în legătură cu repartiţia acestor apartamente, pentru că noi, Primăria Năvodari, dorim să facem plângeri penale celor care au dezinformat populaţia şi continuă în mod vădit să o facă, punând într-o lumină negativă  atât comisia de repartizare (din care fac parte funcţionari publici şi consilieri locali din toate partidele), cât şi Primăria, ca instituţie. Faptul că prin intermediul anumitor conturi create pe reţeaua de socializare Facebook, de altfel spaţiu considerat public, apar informaţii privind date din dosarele unor solicitanţi, care nu sunt conforme cu realitatea, va face obiectul unor plângeri penale, urmând ca cei care instigă la mitinguri neautorizate şi dezinformează cetăţenii de bună credinţă ai oraşului Navodari să suporte consecinţele legii“, se menţionează în comunicatul de presă al Primăriei Năvodari.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.