Respectarea adevărului istoric. USR Constanța, scrisoare deschisă către grupul Continental Hotels, noul proprietar al fostului hotel Ibis

  • USR Constanța prin intermediul viceprimarului municipiului, Florin Cocargeanu, vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu și președintelui organizației municipale, consilierului local, Dumitru Caragheorghe au transmis o scrisoare deschisă către grupul Continental Hotels
  • Este vorba despre Continental Hotels care a încheiat în toamna anului trecut un acord de management cu grupul francez Accor, care include și preluarea hotelului Ibis, din Constanța
  • Aceștia sugerează lanțului hotelier respectarea specificului locației din Constanța în ceea ce privește denumirea viitoare
  • Pe locul actualului Hotel Ibis din Constanta a existat o Arena Romană în perioada sec II – sec V d.Hr. Denumirea hotelului Continental ar trebui sa țină seama de acest aspect


USR Constanța prin intermediiul viceprimarului municipiului, Florin Cocargeanu, vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu și președintelui organizației municipale, consilierului local, Dumitru Caragheorghe au transmis o scrisoare deschisă către grupul Continental Hotels.

Aceștia anunță că pe această cale se căută cele mai bune soluții pentru punerea în valoare a unori comori aproape necunoscute ale orașului și își doresc să găsească parteneri de dialog și colaborare în proprietarii lanțului hotelier.

Este vorba despre Continental Hotels care a încheiat în toamna anului trecut un acord de management cu grupul francez Accor, care include și preluarea hotelului Ibis, din Constanța.


 

Iată textul scrisorii deschise

“Prin prezenta, vă aducem la cunoștință, că am luat act de intenția dumneavoastră, vehiculată în presa națională, cu privire la demersul de a investi în renovarea fostului Hotel Ibis din Constanța. Pe această cale ne expimăm dorința de colaborare cu privire la caracteristicile locației de care reprezentanți decizionali ai municipiului Constanța sunt direct interesați în numele comunității locale.

Cunoscând structura de branding a lanțului hotelier Continental, ne exprimăm totuși luarea în considerare a specificului locației din Constanța în ceea ce privește denumirea viitoare. Astfel, pe locul actualului Hotel Ibis din Constanta a existat o Arena Romană în perioada sec II – sec V d.Hr. Denumirea hotelului Continental ar trebui sa țină seama de acest aspect și, ca o excepție de la regulă, să se numească Continental Arena și nu Continental Forum conform brandingului existent.

Mai mult, despre Arena Romană de la Tomis se știe că era similară arenei din Serdica (Sofia de azi) și vă invităm să analizați cum sunt puse în valoare ruinele în interiorul unui Hotel denumit chiar Arena di Serdica Hotel (*****).

Din păcate ruinele amfiteatrului de la Tomis sunt văduvite, încă de la descoperire, de la o astfel de expunere către vizitatori, în ciuda unei amenajări care nu este nici prietenoasă și nici exploatată la justa ei valoare.


Dacă nu am cunoaște că sub această clădire se află ruine cu o însemnătate majoră, nimic altceva nu reține atenția vizitatorului cu privire la grandioasele evenimente cu gladiatori sau alte tipuri de întâmplări petrecute aici.

Skirtos Dakensis (Skirto Dacul), Agroikos, Argutos, Attalos sunt doar câteva nume de gladiatori vedete ale vremurilor demult apuse, de a căror imagine putem să beneficiem impreună, atât investiția dumneavoastră cât și municipalitatea.

În aceeași masură, în antichitate, pe latura de est a Arenei avea să se ridice o basilică paleo-creștină contemporană cu băștinașii Dionysios Exiguus sau Ioannis Kassianos, deveniți mari personalități (sfinți) ai creștinismului european, mai ales al celui occidental.

Povestea fascinantă, nespusă, a gladiatorilor romani și a creștinismului timpuriu la Tomis nu trebuie să lipsească din materialele de promovare și, pe această cale, vă rugăm să luați în considerare deschiderea autorităților locale pentru găsirea celor mai potrivite soluții de materializare a resurselor materiale și imateriale de patrimoniu local în cadrul proiectului dumneavoastră de nouă conceptualizare.

Vă stăm la dispoziție pentru discuții cu reprezentanți ai autorităților locale, consultanți istorici, urbaniști și alți specialiști și așteptăm cu interes o propunere din partea dumneavoastră pentru organizarea unei astfel de întâlniri”.



Citește și:

Hotel Ibis Constanța s-a închis! (galerie foto)



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 562

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 639

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 356

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1965

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 722

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 705

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 776

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2681

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1625

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855