Responsabilitatea CJC cade pe umerii primarilor La Grădina se caută soluţii pentru amenajarea unui izvor din rezervaţia Cheile Dobrogei

După ce s-a îngrijit de calitatea apei locuitorilor din satul Cheia, în atenţia Primăriei Grădina se află un alt proiect major de interes, de această dată nu doar în folosul comunităţii locale, ci şi al turiştilor care vizitează Cheile Dobrogei. „Am terminat chiar acum câteva zile lucrările de reabilitare a bazinului de apă din satul Cheia. Acesta fusese construit în anul 1997 şi începuse să crape, căzând din el bucăţi de tencuială. Investiţia pentru aceste lucrări necesare s-a ridicat la suma de 90.000 de lei“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

CJC a promis, dar nu a mai întreprins


„În urmă cu patru ani, Consiliul Judeţean Constanţa spunea că are un program de construcţie sau de reabilitare a izvoarelor şi cişmelelor din comune. În satul Cheia avem un astfel de izvor, cu o apă foarte bună, foarte rece, care are şi unele proprietăţi curative. Consiliul Local Grădina dăduse chiar şi o hotărâre de predare a izvorului către CJC pe perioada lucrărilor de modernizare. Proiectul includea amenajarea unei parcări şi a unor grupuri sanitare în zonă. Însă promisiunea CJC nu s-a mai concretizat“, a declarat liderul autorităţii publice locale, Gabriela Iacobici.

Pentru că administraţiile locale s-au obişnuit deja să se descurce singure, Primăria şi aleşii locali ai comunei Grădina caută, în prezent, soluţii pentru realizarea lucrărilor de amenajare a izvorului din apropierea rezervaţiei naturale Cheile Dobrogei. „Primăriile se confruntă cu bugete foarte reduse şi, chiar pentru a achiziţiona un camion de piatră, trebuie să facem unele compromisuri. În jurul izvorului, terenul a devenit mlăştinos şi trebuie să decolmatăm zona, să turnăm piatră şi să amenajăm frumos, mai ales că este un loc foarte căutat de cei care vin aici pentru a petrece puţin timp în natură. Ne dorim să amenajăm acest izvor, dar căutăm soluţii în acest sens“, a declarat Gabriela Icobici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.