Restaurarea Cazinoului din Constanța, tema unui workshop de proiectare arhitecturală și muzeografică (galerie foto)

Restaurarea Cazinoului din Constanța reprezintă în aceste zile tema unui workshop de proiectare arhitecturală și muzeografică, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în colaborare cu Pantheon Institute, Italia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Studenți, doctoranzi și cadre didactice de la UAUIM au efectuat o vizită de documentare pentru a stabili o strategie care să ofere posibile soluții adaptate pentru intervențiile asupra monumentului istoric.

Workshop-ul este condus de arhiectul american Matthew Vitti, atașat LEED și vice-președinte pentru Business Development al companiei Kalloc Studios, singurul expert în tehnologii de realitate virtuală și realitate augmentată în construcții, din lume.
Prin implicarea activă a studenților și a cadrelor didactice specializate în domeniu, proiectul va oferi cele mai bune soluții posibile privind valorificarea și conservarea tututor elementelor de patrimoniu.

Prezent la eveniment, arhitectul Radu Cornescu a vorbit despre istoricul Cazinoului și despre modalitățile de valorificare a patrimoniului cultural.

În cadrul acestei vizite se va realiza o analiză strategică a posibilităților de intervenție și re-funcționalizare a clădirii.
„Noi am dori să participăm la partea de cercetare pentru că suntem interesați și avem și mijloacele adecvate. Invitatul nostru din Statele Unite lucrează cu tehnologie virtuală și putem să ne gândim la procesul de implementare, furnizând tot mai multe date”, a declarat Conf. dr. arh. Oana Diaconescu, Prodecan al Facultății de Arhitectură de Interior al UAUIM.

Concluziile workshop-ului vor fi diseminate ulterior, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.
 
Rezultatele proiectului vor fi prezentate public, cu ocazia conferinței prilejuite de evenimentul VR Hackaton & Conference, care se va desfășura vineri, 27 septembrie, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1831

LIVE VIDEO Ministrul Dezvoltării, alături de reprezentanți ai CNI, la Cazinoul din Constanța (FOTO)

10 Jul 2023 1583

Un nou pas în restaurarea Cazinoului din Constanța

23 Jun 2023 1693

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 1735

Imagini ce intră în istorie Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

19 Jan 2023 8064

Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2023 2859

Cazinoul din Constanța, promisiunea care învinge scepticismul (VIDEO)

10 Nov 2022 6747

Vestea bună de la Cazino Constanța! (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 2241

Fotoreportaj Pas cu pas, spre renașterea Cazinoului din Constanța

04 Aug 2022 3172

Cazinoul din Constanța, „prizonierul“ licitațiilor?! Interviu în exclusivitate cu ing Petre Badea, dir. Aedificia Carpați – „Întreaga structură de rezistență este compromisă“. Cât mai durează lucrările (FOTO+VIDEO)

27 Jul 2022 6700

Ziua din care Cazinoul din Constanța a început să își recâștige nemurirea (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 4993

Sechestru la firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare! Se cer lămuriri de la expert. Compania - licitații pentru Cazino și biserica de lemn din Techirghiol!

02 Oct 2021 2442

Trei ani de la includerea Cazinoului pe lista monumentelor europene aflate în pericol. Timpul scurs în favoarea bătrânului edificiu (video)

15 Mar 2021 1961

„Va străluci!“ Anul fast pentru Cazinoul din Constanța. De la agonie la extaz, în mai puțin de 365 de zile

02 Jan 2021 3275

Interviu cu arhitecta Constanța Carp, proiectantul lucrărilor de renaștere a Cazinoului „Cazinoul nu poate fi «uitat», scopul unei restaurări este acela de a asigura o existență «vie» a unui monument“

09 Dec 2020 6852