Rețea de canalizare extinsă, trotuare reabilitate, sală de sport pentru elevi. Proiecte mari pentru comuna Fântânele

În acest an, autoritatea publică locală Fântânele va continua proiectele demarate anul trecut. Printre acestea se numără: extinderea rețelelor de canalizare a apelor uzate menajere; amenajarea și reabilitarea trotuarelor și rigolelor betonate aferente străzilor Caliacra, Basarabia și Decebal; precum și amenajarea centurii ocolitoare a intravilanului comunei.
 
Contractul „Prestări servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Extinderea rețelelor de canalizare a apelor uzate menajere în comuna Fântânele»“ a revenit societății SC 4 Est Macs Construct SRL. Contractul presupune prestarea serviciilor de proiectare și asistență tehnică și execuția lucrările necesare pentru următoarele: extinderea rețelei de canalizare menajeră în sistem separativ, inclusiv a căminelor de vizitare, de intersecție și a căminelor de conectare la rețeaua existentă; realizarea căminelor de racord pentru utilizatorii deserviți de rețeaua nou proiectată; amplasarea de noi stații de pompare în zonele unde nu este posibilă realizarea unei canalizări gravitaționale. Sunt propuse următoarele investiții: extinderea rețelei de canalizare cu 12,23 km de conducte< realizarea a șapte stații de pompare a apelor uzate menajere și a conductelor de refulare aferente; realizarea a 474 de cămine de racord pentru locuințele deservite de rețeaua nou proiectată, inclusiv 4,3 km conducte de record, o stație de epurare cu trepte de epurare mecanică și biologică dimensionată. Valoarea contractului atribuit societății 4 Est Macs Construct SRL este de 6.304.083,98 lei.
 
Contractul „Prestări servicii privind elaborarea proiectuui tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Amenajare și reabilitare trotuare și rigole betonate aferente străzilor Caliacra, Basarabia și Decebal, comuna Fântânele»“ are o valoare de 4.512.558,54 lei și a revenit societății Eraos SA.
 
Un alt proiect, implementat de Primăria Fântânele este amenajarea unei centuri ocolitoare a intravilanului comunei Fântânele. Contractul „Prestări servicii de elaborare proiect tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție «Lucrări de amenajare centură ocolitoare a intravilanului comunei Fântânele»“, în valoare de 2.346.635,92 lei, a revenit societății Autoprima Serv SRL.
 

Sală de sport pentru elevi

 
Autoritatea publică locală nu a uitat de tânăra generație, pentru care și-a propus realizarea unei săli de sport, de dimensiuni mai mici care să folosească doar elevilor școlii gimnaziale din comună. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul local. Sala de sport va fi construită în curtea școlii din localitate.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța După Fânânele și Ion Corvin, Primăria Mereni primește și ea consultanță pe achiziții de la Leader’s Jus SRL (DOCUMENT)

03 Apr 2024 477

Cumpărări directe Constanța Leader’s Jus SRL asigură consultanță pe achiziții și la Primăria Ion Corvin (DOCUMENT)

02 Apr 2024 463

Cumpărări directe Constanța Leader’s Jus SRL, contract de consultanță în domeniul achizițiilor cu Primăria Fântânele (DOCUMENT)

01 Apr 2024 489

​Licitații Constanța Primăria comunei Fântânele, licitație deschisă pentru execuția unor lucrări (DOCUMENT)

30 Mar 2024 419

Cumpărări directe Constanța Reabilitarea și modernizarea gospodăriei de apă la Fântânele. Cine execută serviciile de proiectare (DOCUMENT)

14 Feb 2024 744

Afaceri Constanța O firmă înființată anul acesta a câștigat contracte la Primăria Fântânele și Primăria Ion Corvin (DOCUMENTE)

12 Oct 2023 802

Drumurile din localitatea Fântânele, județul Constanța, asfaltate prin PNI Anghel Saligny

02 Jul 2023 1170

Primăria Fântânele și Primăria Ion Corvin, județul Constanța implementează proiectele finanțate prin Programul național de investiții Anghel Saligny (DOCUMENTE)

26 Jun 2023 1304

Zilele comunei Fântânele! Cine se ocupă de focul de artificii?

02 Jun 2023 1473

Zilele Comunei Fântânele! Ce surprize are primăria pentru acest weekend?

30 May 2023 2353

Proiectarea și execuția lucrărilor la aleile carosabile din comuna constănțeană Fântânele, aproape 1,5 milioane de euro. Cine și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

06 May 2023 1378

UAT Fântânele, proces împotriva Curții de Conturi. Cazul a ajuns la Curtea de Apel! Cine a câștigat în primă instanță

16 Sep 2022 1387

Comuna Fântânele a atribuit serviciul de pază pentru imobilele domeniului public al comunei (DOCUMENT)

13 May 2022 2945

Primăria Fântânele construiește 3,6 kilometri de carosabil în comună

17 May 2021 2251

Expertiză contabilă în dosarul foștilor primari Ion Soare şi Gheorghe Popescu, trimiși în judecată de DNA Constanța

29 Mar 2021 2133