Rezerviştii militari, aniversați la Prefectura Constanţa

Instituția Prefectului Județul Constanta, împreună cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Constanţa, a organizat, ieri, o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Rezervistului.

a adunarea festivă, care s-a desfășurat în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, au participat aproximativ 100 de rezerviști din toate structurile sistemului național de apărare. În cuvântul său, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a evocat rolul rezerviştilor, de-a lungul istoriei, în cadrul societăţii româneşti, dar şi respectul de care trebuie să se bucure cei care au muncit în toate structurile de apărare naţională şi care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara.

La data de 31 mai 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, a fost adoptată „Legea asupra poziţiei ofiţerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare şi sens corpului cadrelor militare în rezervă. În memoria acestui eveniment şi în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia lor de o viaţă, Guvernul României, prin H.G. nr.464/2010, a instituit „ Ziua Rezervistului militar”, care se aniversează, în fiecare an, în ultima zi din luna mai.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar „România este și va rămâne un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre“

31 May 2022 744

Sărbătoarea Ultimului Tun Salva de la Năvodari (galerie foto)

31 May 2019 10234

Încep recrutările de rezerviști pentru armată. Ce înseamnă să fii rezervist azi

01 Jan 2017 14229

Ziua Rezervistului Militar

30 May 2014 2274

Ziua Rezervistului Militar, celebrată de pompierii din cadrul ISU Dobrogea

30 May 2014 1869

Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor și Ziua Rezervistului Militar, sărbătorite astăzi în Mangalia (galerie foto)

29 May 2014 2946