Administratie locala

S-a lansat aplicaţia prin care puteţi face sesizări şi reclamaţii către municipalitatea Constanţa Vă puteţi conecta şi prin intermediul conturilor de Facebook sau SPIT (galerie foto)

Primăria Constanţa a lansat o aplicaţie online prin intermediul căreia constănţenii vor putea face sesizări şi reclamaţii. Aplicaţia a fost testată timp de două săptămâni, este gratuită şi acum este disponibilă tuturor deţinătorilor de smartphone-uri.
 
Primarul Decebal Făgădău a explicat că scopul aplicaţiei este preluarea sesizărilor şi direcţionarea lor către instituţia ce are competenţă pentru soluţionarea acestora. Aplicaţia „Sesizări Constanţa“ poate fi descărcată din Google Play şi din App Store, permite ataşarea de fotografii, iar utilizatorii se pot conecta şi prin contul de Facebook.
 
Reclamantul va putea urmări în timp real care este stadiul soluţionării reclamaţiei sale. Constănţenii au la dispoziţie şase domenii pentru sesizări: dotări urbane, drumuri publice, igiena publică, spaţii verzi, câini fără stăpân şi iluminat public. 

Evident, pentru cei mai tradiţionalişti, rămâne în vigoare şi sistemul clasic de reclamaţii, pe adresa de mail a Primăriei.
 
Primarul Constanţei face, pe această cale, un apel la răbdare din partea concetăţenilor, deoarece sesizările, care sunt aşteptate în număr foarte mare, nu vor putea fi rezolvate peste noapte. 
 
Aplicaţia face parte din conceptul smart city, alături de altele, care sunt la stadiul de test. „Anul acesta, testăm tot felul de soluţii, tehnologii, produse. Până în momentul de faţă, am testat aplicaţii legate de catalogul electronic, parcare inteligentă, iluminat inteligent, supraveghere video, anunţuri publice, staţie de încărcare electrică. Avem în teste în momentul de faţă o semaforizare inteligentă, la fel cum au toate oraşele mari ale României. Suntem puţin în urma altor centre urbane mai dezvoltate din acest punct de vedere, dar încercăm să accelerăm procesul de actualizare din punct de vedere tehnologic a Constanţei“, a declarat primarul.
 
Adrian Drăgan, creatorul aplicaţiei, a adăugat că aplicaţia poate fi accesată şi prin intermediul contului de la SPIT. Drăgan a mai spus că aplicaţia poate fi îmbunătăţită, tocmai de aceea se lucrează la ea în continuare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansare în Marea Britanie Aplicație mobilă pentru cererile de reședință după Brexit. Ce trebuie să facă românii din Regatul Unit

21 Jan 2019 259

O nouă serie de viitori soldați și gradați profesionișt s-a alăturat Forțelor Navale Române (galerie foto)

18 Dec 2018 470

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” la ceas aniversar. S-au împlinit 122 de ani de la înființare

01 Nov 2018 467

Șoferii din Constanța pot folosi aplicația gratuită TPARK pentru a plăti parcările și alte servicii similare

29 Oct 2018 4184

ANR a atribuit un contract firmei Knowledge Design Unit SRL. Ce va face societatea (document)

05 Sep 2018 558

Lucrări de mentenanţă a site-ului CFR. Pot apărea intermitenţe în funcţionarea aplicaţiilor

21 Aug 2018 609

​Primăria Constanţa face o nouă achiziţie. Este vizat serviciul de mentenanţă pentru o aplicaţie SPIT

28 Jul 2018 752

Primăria Constanţa vrea să achiziţioneze un soft de gestionare a contractelor

24 Jul 2018 429