Administratie locala

S-a lansat aplicaţia prin care puteţi face sesizări şi reclamaţii către municipalitatea Constanţa Vă puteţi conecta şi prin intermediul conturilor de Facebook sau SPIT (galerie foto)

Primăria Constanţa a lansat o aplicaţie online prin intermediul căreia constănţenii vor putea face sesizări şi reclamaţii. Aplicaţia a fost testată timp de două săptămâni, este gratuită şi acum este disponibilă tuturor deţinătorilor de smartphone-uri.
 
Primarul Decebal Făgădău a explicat că scopul aplicaţiei este preluarea sesizărilor şi direcţionarea lor către instituţia ce are competenţă pentru soluţionarea acestora. Aplicaţia „Sesizări Constanţa“ poate fi descărcată din Google Play şi din App Store, permite ataşarea de fotografii, iar utilizatorii se pot conecta şi prin contul de Facebook.
 
Reclamantul va putea urmări în timp real care este stadiul soluţionării reclamaţiei sale. Constănţenii au la dispoziţie şase domenii pentru sesizări: dotări urbane, drumuri publice, igiena publică, spaţii verzi, câini fără stăpân şi iluminat public. 

Evident, pentru cei mai tradiţionalişti, rămâne în vigoare şi sistemul clasic de reclamaţii, pe adresa de mail a Primăriei.
 
Primarul Constanţei face, pe această cale, un apel la răbdare din partea concetăţenilor, deoarece sesizările, care sunt aşteptate în număr foarte mare, nu vor putea fi rezolvate peste noapte. 
 
Aplicaţia face parte din conceptul smart city, alături de altele, care sunt la stadiul de test. „Anul acesta, testăm tot felul de soluţii, tehnologii, produse. Până în momentul de faţă, am testat aplicaţii legate de catalogul electronic, parcare inteligentă, iluminat inteligent, supraveghere video, anunţuri publice, staţie de încărcare electrică. Avem în teste în momentul de faţă o semaforizare inteligentă, la fel cum au toate oraşele mari ale României. Suntem puţin în urma altor centre urbane mai dezvoltate din acest punct de vedere, dar încercăm să accelerăm procesul de actualizare din punct de vedere tehnologic a Constanţei“, a declarat primarul.
 
Adrian Drăgan, creatorul aplicaţiei, a adăugat că aplicaţia poate fi accesată şi prin intermediul contului de la SPIT. Drăgan a mai spus că aplicaţia poate fi îmbunătăţită, tocmai de aceea se lucrează la ea în continuare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clip animat anti-dezinformare, lansat de un grup de experţi în securitate internaţională, business şi IT din România (video)

05 Apr 2019 345

O firmă din Târgovişte va asigura mentenanţa aplicaţiei de salarizare a Consiliului Judeţean Constanţa (document)

04 Apr 2019 447

Premieră la Constanța. Abonamentele RATC pot fi achitate cu telefonul mobil prin SMS sau prin aplicația mobilPay Wallet (galerie foto)

26 Mar 2019 1241

O societate din Craiova furnizează o aplicaţie Direcţiei Locale de Evidenţă Persoane Constanţa

25 Mar 2019 379

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

23 Mar 2019 852

Atenție la aplicațiile false pe care le puteți descărca pe telefonul mobil. Tineri din Constanța păcăliți cu o aplicație falsă (galerie foto)

22 Mar 2019 595

Aplicație lansată de RAR pentru a se consulta istoricul unui autoturism. Cum poate fi accesată și ce informații sunt oferite (galerie foto)

21 Mar 2019 1703

Lansare în Marea Britanie Aplicație mobilă pentru cererile de reședință după Brexit. Ce trebuie să facă românii din Regatul Unit

21 Jan 2019 503

O nouă serie de viitori soldați și gradați profesionișt s-a alăturat Forțelor Navale Române (galerie foto)

18 Dec 2018 599

Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” la ceas aniversar. S-au împlinit 122 de ani de la înființare

01 Nov 2018 555

Șoferii din Constanța pot folosi aplicația gratuită TPARK pentru a plăti parcările și alte servicii similare

29 Oct 2018 4442

ANR a atribuit un contract firmei Knowledge Design Unit SRL. Ce va face societatea (document)

05 Sep 2018 651

Lucrări de mentenanţă a site-ului CFR. Pot apărea intermitenţe în funcţionarea aplicaţiilor

21 Aug 2018 655

​Primăria Constanţa face o nouă achiziţie. Este vizat serviciul de mentenanţă pentru o aplicaţie SPIT

28 Jul 2018 828

Primăria Constanţa vrea să achiziţioneze un soft de gestionare a contractelor

24 Jul 2018 517