Administratie locala

S-a luptat în justiţie pentru funcţie Este oficial. Dana Dumitrescu, managerul TSC, umilită la evaluarea anuală. Nota obţinută a fost 5,87 (documente)

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat evaluarea anuală a managementului Danielei Dumitrescu, director general/manager la Teatrul de Stat Constanţa.
Conform art. 40 din OUG nr.189 din 2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, modificată şi completată, evaluarea a avut două etape: analiza raportului anual de activitate şi proba interviu.
 
Comisia de evaluare a managementului de la Teatrul de Stat Constanţa a punctat activitatea managerului astfel: în prima etapă - analiza raportului anual de activitate - nota obţinută a fost 5,70; în a doua etapă - susţinerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu - nota obţinută a fost 6,04. Nota finală obţinută în urma evaluării raportului de activitate pe anul 2018 a Daniela Dumitrescu, director general/manager la Teatrul de Stat Constanţa, a fost 5,87. Este pentru prima dată când Dana Dumitrescu este, practic, umilită de comisia de evaluare, în contextul în care în fiecare an în care a ocupat postul de manager a primit numai note de 9 şi 10 la evaluările periodice.
 
Potrivit regulamentului de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managementului directorului Teatrului de Stat Constanţa, în cazul în care nota finală se situează sub 7, rezultatul evaluării este considerat nesatisfăcător.

În secţiunea „Documente” puteţi consulta raportul evaluării, regulamentul de organizare a evaluării şi raportul de activitate al managerului TSC.
 
Reamintim că Tribunalul Constanţa s-a pronunţat luna trecută în dosarul prin care Dana Dumitrescu, fost director al Teatrului de Stat Constanţa, suspendat din funcţie de către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, a solicitat nulitatea actului. 

Conform avocatului Danei Dumitrescu, prin decizia instanţei de a suspenda actul emis de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, începând cu data de 17 aprilie, Dana Dumitrescu a devenit din nou director al Teatrului de Stat Constanţa. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, mandatul de manager al Danei Dumitrescu expira oricum în luna mai, iar în locul acesteia, director interimar va fi numit regizorul Erwin Simshenson. La finalul lunii ianuarie a acestui an, Dana Dumitrescu a primit un preaviz de 60 de zile de la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.
Potrivit raportului de control, echipa de la CJC a identificat mai multe neconformităţi în managementul Danei Dumitrescu.
 
La momentul instituirii preavizului, Ţuţuianu a enumerat lapidar şi problemele constate de comisia de control. „Astfel, din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost constatate următoarele: pentru piesa, „El Saludador” au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa „Testosteron”, există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul-verbal încheiat de comisia de negociere. Pentru proiectul „Ovidius in Love”, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primăria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce priveşte actele administrative, şi aici au fost identificate nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de organizare şi funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii. Există un număr mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii… etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate”, a citit din raport şeful Consiliului Judeţean.

Pe 26 ianuarie 2019, Marius Horia Ţuţuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directorului Teatrului de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu. 
 
Citeşte şi:
 
Managerul Teatrului Naţional de Stat Constanţa, Dana Dumitrescu, nu a trecut evaluarea activităţii pe 2018. A obţinut doar nota 5,87

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 934

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 741

Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” Constanța va fi redeschis mâine. Cât au costat lucrările de amenajare

21 May 2019 795

Revista presei locale

20 May 2019 437

Revista presei locale

18 May 2019 429

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

18 May 2019 525

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 1216

Revista presei locale

17 May 2019 423

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

10 May 2019 396

O firmă înfiinţată la începutul anului, contract de aproape 10.000 de euro de la Consiliul Judeţean Constanţa

09 May 2019 832

De la cine cumpără Consiliul Judeţean arbori ornamentali pentru Pavilionul Expoziţional

08 May 2019 395

Dublă lansare de carte la Centrul „Jean Constantin“ - dr. Maria Pariza şi Catia Maxim

08 May 2019 1046

CJC plăteşte aproape 60.000 de euro pentru o maşină de teren. Furnizorul construieşte un complex de birouri în municipiul Constanţa!

07 May 2019 925

Consiliul Judeţean Constanţa alocă zeci de mii de euro pentru întreţinerea spaţiilor verzi

03 May 2019 396

Erwin Şimşensohn, numit din nou manager al Teatrului de Stat din Constanţa

02 May 2019 698