Administratie locala

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

  • Consilierii județeni constănțeni au urlat ca pe stadion în ședința extraordinară a Consiliului Județean Constanța
  • Pe fondul disputelor politice nu s-a mai aprobat rectificărea de buget și nici nu au mai fost repartizați banii pentru primăriile din județ
  • PNL a formulat un amendament, invocând faptul că banii se alocă discreționar și  au dorit să corecteze  alocările către primării
  • Țuțuianu s-a apărat afirmând că „la nivelul CJC există o comisie care analizează toate propunerile” și nu face el personal alocările
  • Direcția Economică a Consiliului Județean Constanța va lua în lucru și amendamentul depus de PNL, care urmează să fie tranșat într- o ședință viitoare, extraordinară sau de îndată
Consilierii județeni s-au reunit ieri în ședință extraordinară pentru aprobarea rectificării de buget și pentru repartizarea unor sume din TVA primăriilor  din județ, bani pentru pentru proiecte de dezvoltare locală, pentru cofinanțare proiecte, pentru achitarea unor arierate sau pentru lucrări la drumurile comunale.
Grupul consilierilor județeni PNL, conduși de Marian Iordache și Marian Crușoveanu i-au dat peste cap planurile președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu.
Și de aceaastă data, liberalii au fost susținuți și de vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz.
 

Amendamentul care a declanșat scandalul

 
PNL a formulat un amendament, invocând faptul că banii se alocă discreționar și  au dorit să corecteze  alocările către primării, în special a celor conduse de edilii lor.
La rândul său, președintele CJC, Horia Țuțuianu a arătat că „la nivelul CJC există o comisie care analizează toate propunerile” și nu face el personal alocările.
Liberalii au insistat ca amendamentul lor să fie supus la vot.  După discuții în contradictoriu s-a luat o pauză pentru clarificări. Peste 30 de minute de discuții și nicio soluție. La revenirea în sală, în calitate de initiator, Țuțuianu a anunțat că retrage de pe ordinea de zi: repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2020, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, epartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru sustinerea programelor de dezvoltare locală, infrastructură și funcționare și rectificarea bugetară.
Ulterior, Țuțuianu a declarat ședința închisă, în protestele liberalilor.
Și vicepreședintele instituției, Claudiu Palaz a punctat faptul că primarii așteaptă acești bani și că PMP, partidul pe care îl conduce nu va vota un buget neechilibrat. Palaz a mai anunțat că până nu se reglează situația din plenul CJC el nu mai participă la nicio ședință.
A urmat un nou moment de ceartă între Horia Țuțuianu și consilierul județean liberal, Marian Crușoveanu. Țuțuianu țipa că el nu încălcă legea, în timp ce liberalul a afirmat că  „În 8 zile, președintele Consiliului Județean a retras proiectele prin care primăriile din județ primeau bani de două ori. A lăsat un județ întreg fără bani într-un moment foarte greu. Președintele CJ își bate joc!”
În următoarele zile, Direcția Economică a Consiliului Județean Constanța care analizează cererile venite din teritoriu va lua în lucru și amendamentul depus de PNL, care urmează să fie tranșat într- o ședință viitoare, extraordinară sau de îndată.
 
 
Citește și:

LIVE TEXT Țuțuianu a pierdut frâiele CJC. PNL și PMP i-au dat ședința peste cap. În joc, banii pentru localități (galerie foto + video)

Municipiul Constanța, orașul Năvodari și comunele Valu lui Traian și Castelu, cei mai mulți bani pentru dezvoltare locală, infrastructură sau cofinanțări (documente)

Comunele Limanu și Ghindărești, cadorisite cu fonduri de Consiliul Județean. Banii vor fi investiți în reabilitarea unor drumuri (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu din județul Constanța. Licitație în valoare de 17 milioane de euro, contestată la CNSC

12 Aug 2020 572

#alegerilocale2020 Delegația Națională a PRO România a validat lista candidaților pentru alegerile locale

10 Aug 2020 1004

Unde sunt cazate cadrele medicale din Constanța aflate în prima linie în lupta cu SARS Cov-2 (documente)

10 Aug 2020 2880

#alegerilocale2020 Mihai Lupu candidează pentru Consiliul Județean Constanța sub egida „ÎMI PASĂ“ (galerie foto)

10 Aug 2020 829

Colaborator al lui Nicușor Constantinescu și-a suspendat contractul cu CJ Constanța. A participat la proiecte controversate

10 Aug 2020 817

#alegerilocale2020 USR Constanța a început campania de strângere a semnăturilor necesare validării candidaților USR la alegerile locale

10 Aug 2020 741

O nouă licitație pentru construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în Constanța

03 Aug 2020 344

O firmă din Ilfov reeditează materialele de promovare turistică pentru Consiliul Judetean Constanța (documente)

30 Jul 2020 1716

A patra ediție a proiectului cultural „Arderi Arhaice/Arderi Experimentale” (galerie foto)

27 Jul 2020 2002

#alegerilocale2020 UDTTMR și-a pus reprezentanții pe listele liberalilor

27 Jul 2020 2932

Stagiunea estivală „Best Summer Art Fest” La Constanța, va fi o vară plină de evenimente culturale în aer liber

25 Jul 2020 1857

Au fost cumpărate dispozitive pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari, din cadrul Spitalului Județean Constanța (document)

25 Jul 2020 1894

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz și-a depus raportul de activitate (documente)

24 Jul 2020 946

Parteneriat post-electoral Separat în războiul electoral. Liderii PNL și USR Constanța au convenit să renunțe la atacurile la baionetă

23 Jul 2020 2753

Optim Serv Construct contract pentru Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța

21 Jul 2020 1882