Sala de sport de la Ciobanu, club privat de fitness pentru apropiaţii primarului! Inspectorii Curţii de Conturi, sfidaţi de primarul PSD

Consilierul judeţean PNL Bogdan Bola atrage atenţia cu privire la situaţia din cadrul administraţiei locale din Ciobanu, semnalată şi de inspectorii Curţii de Conturi în raportul încheiat după controlul efectuat anul trecut.
 
„Aţi putea crede că localitatea Ciobanu din nordul judeţului Constanţa este una precum toate celelalte comunele Dobrogei, dar v-aţi înşela amarnic. Aici, departe de ochii lumii, primarul refuză să dea în administrare liceului din localitate sala de sport, construită cu fonduri guvernamentale, transformând-o într-un club privat de fitness pentru el şi prietenii săi sau o foloseşte, în interes propriu, pentru nunta propriilor copii; nu poate să explice cum a dispărut un gard din fier forjat de aproape 90.000 de lei (aprox. 20.000 de euro) sau cum multe din utilajele comunei, achiziţionate din bani publici, nu figurează în niciun fel în inventarul comunei”, susţine consilierul judeţean.
 
Aspectele prezentate de alesul judeţean privind cheltuirea şi folosirea banului public sunt menţionate foarte clar în procesul-verbal de constatare al Curţii de Conturi nr. 4311 din data de 23.10.2018.
 
„Din verificarea datelor şi informaţiilor existente, experţii Curţii de Conturi au constatat faptul că sala de sport din comuna Ciobanu are 1.200 mp şi a fost construită cu fonduri guvernamentale. În inventarul domeniului public al comunei, figurează la poziţia 41 sala de sport pe strada Eroilor nr. 80, cu valoare de inventar de 963.672,80 de lei, valoare reevaluată la 853.349 de lei în anul 2015. Este de menţionat faptul că, în toată această perioadă, sala de sport nu a fost dată în administrare către Liceul Teoretic Ciobanu în vederea efectuării orelor de sport, în special în sezonul rece din an, potrivit declaraţiilor verbale ale domnului primar şi informaţiilor publice din presă ale consilierilor locali. De menţionat este şi faptul că nu a existat preocupare pentru realizarea unei instalaţii de încălzire, ceea ce nu poate face posibilă desfăşurarea de activităţi sportive în perioada rece a anului”, se arată în raportul Curţii de Conturi.
 
„Aici intervine una dintre aberaţiile debitate în acest raport: doamna Mihai Marioara, directorul Liceului Tehnologic, dă o declaraţie şi spune că „deşi nu a fost dată în administrarea şcolii în toată această perioadă, elevii au efectuat ore în sală mai ales în perioada rece, toamnă-iarnă”. Deci inspectorii Curţii subliniază că există o mare problemă privind sănătatea copiilor din localitate în timpul orelor de sport din sezonul rece, iar doamna director ne „linişteşte” spunând că, din contră, e de bine treaba asta. Din raportul Curţii de Conturi reiese clar că „destinaţia sălii de sport nu poate fi schimbată, singura destinaţie era adresată copiilor, fiind inexplicabil faptul că Primăria nu a procedat la darea în administrare a clădirii la şcoală în vederea atingerii scopului pentru care a fost efectuată investiţia. Este de menţionat faptul că, la nivelul judeţului Constanţa, sălile de sport construite din fonduri guvernamentale sunt date, de autorităţile locale, în folosinţa gratuită a unităţilor şcolare teritoriale”.
 
Inspectorii Curţii de Conturi mai notează în raport, parcă nevenindu-le să creadă, că „în incinta sălii de sport s-a organizat un eveniment familial pentru care nu a existat HCL, caz în care nu s-a respectat destinaţia pentru care a fost construită sala de sport. Mai mult, primarul Tudorel Gurgu a dotat sala de sport cu aparate sportive în vederea înfiinţării unui club de fitness, inclusiv saune, urmând ca ulterior Primăria să dea în folosinţă gratuită către societatea în vederea obţinerii de venituri din închiriere”. Pe lângă faptul că nu dă în administrare sala de sport, primarul PSD foloseşte sala de sport după bunu-i plac, în mod clar nelegal, restricţionând însă accesul altor persoane în ea.
 
Şi uite aşa, ajungem la următoarea problemă de pe listă. În inventarul comunei, la poziţia 42, figurează împrejmuirea cu gard a sălii cu o valoare reevaluată de 88.712 lei. Echipa de audit a procedat la efectuarea unei inspecţii fizice în data de 17.10.2018, constatându-se că împrejmuirea de gard nu mai există, în condiţiile în care acesta era confecţionat din fier forjat. Din informaţiile publice a rezultat că acesta a fost demolat recent pentru organizarea unui eveniment în familia primarului, iar la data inspecţiei - la 10 zile de la eveniment, gardul nu era pus pe poziţie. Pentru a concluziona acest subiect, vă redau un pasaj din procesul-verbal: „schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se poate face de către autorităţile administrative publice locale numai cu avizul conform al ministrului educaţiei naţionale. Procedura elaborării avizului conform şi condiţiile necesare acordării acestuia se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei naţionale. Încălcarea dispoziţiilor din alin. (6) constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă*)”, concluzionează Bogdan Bola, citând din raportul Curţii de Conturi de anul trecut.
 
În plus, consilierul judeţean mai afirmă că primarul PSD de la Ciobanu şi-a numit consilier personal o persoană cu cazier, condamnată definitiv în anii '90, şi care, chiar acum, mai are o condamnare, care nu este încă definitivă, pentru conducerea fără carnet pe drumurile publice.
 

Anul trecut, primarul din Ciobanu a fost achitat definitiv

 

Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, după ce Tudorel Gurgu a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 488/P/2015 din data de 31.03.2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, pentru nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a nedispunerii şi neluării de către conducerea entităţii a măsurilor transmise de Curtea de Conturi. Judecătorii au ajuns la concluzia că fapta de care este acuzat Tudorel Gurgu nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Nu este exclus ca această experienţă să-l fi determinat pe edil să-şi exercite mandatul după bunul plac.
 

Şi tot anul trecut, Gurgu demisiona din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Ciobanu

 
În vara anului trecut, Tudorel Gurgu, preşedintele organizaţiei PSD Ciobanu, şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte. Acesta anunţa că va rămâne doar membru de partid. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă. 



 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 791

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 823

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 775

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 842

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 542

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 801

#Dobrogea145 Deputatul Bogdan Bola, președinte Partidul Forța Dreptei Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1002

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1658

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1028

ITM Constanța atacă în recurs victoria fostului director Eugen Bola

26 Sep 2023 1227

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 septembrie 2023

18 Sep 2023 1111

Declarații de avere Deputatul Bogdan Bola a deschis un depozit de 250.000 de lei anul acesta. Avere și interese (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 1418

Știri Constanța O nouă plângere prealabilă pentru anularea Regulamentului de desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață

06 Aug 2023 4415

Judecătorii explică de ce ITM Constanța trebuie să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MOTIVARE)

12 Jul 2023 1761

Deputatul constănțean Bogdan Bola, trimis în Comisia de cercetare a abuzurilor și corupției!

27 Jun 2023 1612