Sala de sport revine în atenţia aleşilor locali din Lumina

 

Noul Consiliu Local Comunal Lumina se reuneşte în prima şedinţă ordinară, în actuala formulă, şi pune în discuţii proiecte care se credeau uitate. Spre deosebire de alte localităţi din judeţ şi chiar de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), unde stabilirea „ierarhiei” în comisiile de specialitate nu s-a realizat nici până la ora actuală, aleşii din comuna Lumina sunt cu lecţiile la zi.
 
Concret, pentru a eficientiza activitatea în CL Lumina, s-au constituit trei comisii de specialitate. Componenţa acestor comisii, cu tot cu „şefi”, arată astfel:
  • Comisia de buget-finanţe, urbanism, programe de dezvoltare economico-socială şi administrarea domeniului public şi privat al comunei Lumina - Viorel Popescu (preşedinte), Deniz Curtnazar (secretar), Mădălina Călin, Nicoleta Pîrvu, Dumitru Chiru, Gabriel Pîslaru şi Daniel-Emilian Mantea;
  • Comisia pentru administraţie publică, juridică şi de disciplină, de apărare a ordinii publice şi a drepturilor cetăţenilor, agricultură, gospodărire comunală, protecţia mediului, servicii - Claudia-Luminiţa Răsteanu (preşedinte), Luminiţa Daiana Orezeanu (secretar), Lidia Oanea, Tatian Mirea şi Cristian Duiculete;
  • Comisia pentru sănătate, învăţământ, cultură, protecţie socială şi activităţi sportive - Ștefan Mihai (preşedinte), Gheorghe Beşliu (secretar), Mihai Viorel Ungureanu, Aidar Ali şi Daniel Badanac

Proiect „resuscitat”



Pe 28 iulie, aleşii din cadrul CL Lumina se reunesc în şedinţă ordinară. Surse din Primărie au confirmat că se lucrează în comisiile de specialitate la proiectele de hotărâre ce urmează a fi supuse la vot. De asemenea, un proiect ce părea dat uitării va reveni în atenţia aleşilor locali. Este vorba despre construirea unei săli de sport pentru şcoala generală din comună, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi ca, pe timpul iernii, să facă orele de sport într-o sală improvizată sau în curte.
 
Proiectul se număra printre priorităţile fostului primar al comunei, Dumitru Chiru, iar actualul gospodar-şef l-a preluat. Cu atât mai mult cu cât fosta administraţie locală a reuşit, pe ultima sută de metri, să obţină finanţare din partea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a demara construcţia.
 
„Este vorba despre 500 mii de lei primiţi de la CJC, bani ce au fost puşi deoparte, astfel încât să demarăm acest proiect extrem de important pentru comunitate”, a precizat Ioan Roman, primarul comunei Lumina.
 
Sala de sport ar urma să aibă o suprafaţă de  30m x 45m, vestiare, bănci şi alte dotări specifice. „Proiectul urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local, apoi vor fi făcute demersurile necesare în vederea proiectării şi construcţiei sălii de sport”, a precizat şeful administraţiei locale din Lumina, Ioan Roman.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 563

Fotoreportaj Noaptea pe strada Ștefan cel Mare din Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 5743

Afaceri Constanța Imprebuild SRL, o nouă societate de construcții înființată în Lumina

17 Sep 2023 778

Afaceri Constanța Firmă nouă în Lumina. Cu ce se va ocupa

22 Jul 2023 1054

Județul Constanța Ce firmă se va ocupa de demolarea Căminului Cultural din localitatea Oituz (DOCUMENT)

01 Jul 2023 1338

Ministrul dezvoltării a semnat noi contracte, cu finanțare din PNRR, pentru reabilitarea clădirilor publice și infrastructura pentru transportul verde. Vizate și localități constănțene (DOCUMENT)

20 Feb 2023 1087

Acoperișul clădirii Arhiepiscopiei Tomisului, distrus de flăcări. Cum arată de sus dezastrul produs de incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Oct 2022 2371

Imaginile dezastrului! Cum arată clădirea Arhiepiscopiei Tomisului după incendiul violent (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Oct 2022 1803

Boroianu și Muhscină, parteneri într-o noua societate comercială. După ce au terminat-o cu politica s-au mai asociat în alte trei companii

26 Aug 2022 1622

Protecția Copilului Constanța a pus la bătaie peste 400.000 de euro pentru deschiderea unui Centru de Zi în Lumina. De ce s-a anulat procedura (DOCUMENT)

06 Jun 2022 1931

Primăria Constanța 4 clădiri emblematice din Constanța vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

23 May 2022 1768

Imagini noi de la locul incendiului din Constanța. Dezastrul rămas în urma flăcărilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Dec 2021 9161

Imaginile dezastrului! Cum arată blocul de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța după incendiul devastator (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Dec 2021 8747

Fotoreportaj Istoria „Casei cu lei“, monumenutul istoric reprezentativ al Constanței (galerie foto)

20 Nov 2021 4344

RAJA a semnat contractul Se modernizează infrastructura de apă și canalizare în Năvodari, Lumina, Mamaia Sat și Corbu

20 Oct 2021 1900