Săptămâna viitoare, Comitetul Tehnico-Economic va da avizul favorabil pentru DALI Cazino Constanţa

Viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu a participat ieri, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, la o şedinţă premergătoare şedinţei CTE (Comitetul Tehnico-Economic) ce vizează reabilitarea Cazinoului din Constanţa.
 
„A fost un dialog favorabil, constructiv şi detaliat despre indicatorii tehnico-economici (adică soluţia tehnică şi devizul general al întregului obiectiv de investiţii) în vederea avizării DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Investiţii). Săptămâna viitoare se va intra în CTE pentru a lua avizul favorabil. După avizul CTE-MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), se va merge pentru aviz la Ministerul de Finanţe. După Avizul celor de la MF, se va emite HG privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu.
 
Vă reamintim că CNI pregăteşte a patra licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului, monument arhitectonic inclus pe lista celor mai periclitate monumente de patrimoniu european, după ce alte trei licitaţii au fost contestate şi apoi anulate.
Acesta a fost şi motivul pentru care a fost nevoie de actualizarea documentaţiei în vederea licitaţiei. Până la demararea propriu-zisă a lucrărilor, Primăria Constanţa va sistematiza terenul, va consolida taluzul şi se va ocupa de utilităţi.
 
În luna februarie, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, aleşii locali au aprobat ca municipalitatea să finanţeze cheltuieli pentru serviciile şi lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului în valoare de 14.574.959,24 de lei fără TVA.
 
Citeşte şi:
 
Şedinţă importantă la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pregătirea celei de-a patra licitaţii pentru reabilitarea Cazinoului!
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au fost revocați doi administratori ai Companiei Naționale de Investiții

18 Feb 2021 650

A mai fost restaurată între anii 1984-1986. CNI a atribuit un contract pentru restaurarea bisericii de lemn a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța

25 Jan 2021 1668

Constănțeanul Erol Mîrzali reales cenzor al Companiei Naționale de Investiții CNI SA

23 Jan 2021 665

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări

22 Jan 2021 1370

Compania Națională de Investiții caută asistență tehnică pentru restaurarea bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului“, din Techirghiol (document)

25 Sep 2020 2463

Primul ministru, în vizită, în județul Călărași

13 Sep 2020 1139

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Prima clădire din beton armat a României, readusă la viață prin coordonarea inginerului care acum se ocupă de Cazinoul Constanța (galerie foto)

31 Aug 2020 2847

Consiliul Local votează demolarea activelor amplasate pe terenul Sălii Polivalente de pe Badea Cârțan (documente)

28 Jul 2020 1443

Acționarii au decis Compania Națională de Investiții SA are un nou Consiliu de Administrație format din secretari de stat și directori în ministere

27 Jul 2020 861

Adaptate actualului context pandemic MApN. Ceremonie de înființare a Corpului Multinational Sud-Est și desfășurarea Exercițiului cu termen scurt de notificare

22 Jul 2020 703

Compania Națională de Investiții a dat în judecată firma care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău

22 Jul 2020 1333

CNI vrea să reabiliteze sinagoga din Constanța. Cine își mai aduce aminte de un alt templu al comunității evreiești, dispărut fără urmă

09 Jun 2020 622

Judecătorii Tribunalului Constanța au de soluționat dosarul Asociaţiei Club Sportiv Metalul. Încep lucrările la Sala Polivalentă de la Constanța

09 May 2020 2843

Biserica din lemn de la Mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol, monument istoric din grupa A, va fi restaurată

07 May 2020 2024

Bogdan Huțucă (PNL) “Au început lucrările de reabilitare a Cazinoului iar Guvernul PNL a alocat fondurile necesare pentru ca simbolul orașului să strălucească din nou”

29 Apr 2020 3912