Administratie locala

Săptămâna viitoare, Comitetul Tehnico-Economic va da avizul favorabil pentru DALI Cazino Constanţa

Viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu a participat ieri, la sediul Companiei Naţionale de Investiţii, la o şedinţă premergătoare şedinţei CTE (Comitetul Tehnico-Economic) ce vizează reabilitarea Cazinoului din Constanţa.
 
„A fost un dialog favorabil, constructiv şi detaliat despre indicatorii tehnico-economici (adică soluţia tehnică şi devizul general al întregului obiectiv de investiţii) în vederea avizării DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Investiţii). Săptămâna viitoare se va intra în CTE pentru a lua avizul favorabil. După avizul CTE-MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), se va merge pentru aviz la Ministerul de Finanţe. După Avizul celor de la MF, se va emite HG privind aprobarea actualizării indicatorilor tehnico-economici”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa viceprimarul municipiului Constanţa Costin Răsăuţeanu.
 
Vă reamintim că CNI pregăteşte a patra licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului, monument arhitectonic inclus pe lista celor mai periclitate monumente de patrimoniu european, după ce alte trei licitaţii au fost contestate şi apoi anulate.
Acesta a fost şi motivul pentru care a fost nevoie de actualizarea documentaţiei în vederea licitaţiei. Până la demararea propriu-zisă a lucrărilor, Primăria Constanţa va sistematiza terenul, va consolida taluzul şi se va ocupa de utilităţi.
 
În luna februarie, în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Municipal, aleşii locali au aprobat ca municipalitatea să finanţeze cheltuieli pentru serviciile şi lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului în valoare de 14.574.959,24 de lei fără TVA.
 
Citeşte şi:
 
Şedinţă importantă la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pregătirea celei de-a patra licitaţii pentru reabilitarea Cazinoului!
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şedinţă importantă la sediul Companiei Naţionale de Investiţii. Pregătirea celei de-a patra licitaţii pentru reabilitarea Cazinoului!

04 Mar 2019 717

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă de îndată în sala „Remus Opreanu”. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

14 Feb 2019 543

Mihu (PSD) - „Prin bugetul de stat, CNI primește bani pentru reabilitarea Cazinoului“

13 Feb 2019 607

O firmă care a îngropat mai multe proiecte ale administraţiei Făgădău a reuşit să pună mâna pe contract Detalii despre Sala Polivalentă pe care o va avea municipiul Constanţa!

28 Dec 2018 1983

Sondaj de opinie Credeţi că lucrurile vor merge bine şi Cazinoul din Constanţa va redeveni ceea ce a fost? (galerie foto)

01 Oct 2018 718

Oficial Expertizele şi avizele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, actualizate de o firmă din Iaşi. Asociaţi şi cifră de afaceri (document)

28 Sep 2018 1243

Saga Cazinoului din Constanța, capitolul „Raportul Europa Nostra“. Ce spun experții europeni despre reabilitarea reperului de la Marea Neagră (galerie foto)

15 Sep 2018 962

Pe urmele Cazinoului Licitaţia pentru reabilitarea Templului Israelit din Constanţa, anulată de CNI

09 Jul 2018 1741

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

06 Jul 2018 2033

Faptele care au condus la situaţia actuală a Cazinoului din Constanţa Bola - „Mazăre a vrut să-l mărite israelienilor, iar Făgădău ne cere bani pentru reabilitare!“

28 Jun 2018 2258

Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

15 Jun 2018 2935

Licitaţia pentru reabilitarea Templului Israelit din Constanţa, atacată la CNSC de una dintre firme. Care a fost verdictul?

23 Apr 2018 1825

CNI a anunţat numele societăţilor ce vor să reabiliteze Sinagoga din Constanţa Printre ele, şi Euromateria SRL, care a contestat licitaţia privind Cazinoul (document)

28 Mar 2018 2713

Cenzorul Companiei Naționale de Investiții vine de la Constanța și lucrează la CN APMC (documente)

01 Mar 2018 977

Cazinoul ar putea fi preluat din nou de municipalitate şi reabilitat printr-un credit de 10 milioane de euro. Constănţenii sunt chemaţi să decidă soarta şi funcţiunea clădirii-simbol! (documente)

16 Feb 2018 1375