Administratie locala

Sărbătoare devenită tradiţie Eroii neamului, comemorați la Cumpăna de Ziua Armatei (galerie foto+video)

An de an, cu ocazia Zilei Armatei Române, administraţia publică locală a comunei Cumpăna organizează ceremonialul de cinstire a militarilor care şi-au pierdut viaţa în cele două Războaie Mondiale. Iată că și ieri, la Cumpăna a avut loc o ceremonie militară și religioasă, de Ziua Armatei. Evenimentul a debutat cu depunerea coroanelor de flori la “Memorialul Eroilor”, continuând  cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor din Primul Rǎzboi Mondial, situat ȋn apropierea Bisericii „Sfânta Maria“. Ulterior, au fost depuse coroane de flori și la Monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial, situat în fața Casei de Cultură din Cumpăna.
 
La eveniment au fost prezenţi primarul comunei Cumpăna ec. Maria Gâju, viceprimarul Florin Neagu, consilieri locali, reprezentanţii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” şi ai Grădiniţei „Florilor” şi „Sfânta Maria” din localitatea Cumpăna.
Cei prezenţi au depus coroane de flori la cele trei monumente din cumpăna Cumpăna, ridicate în memoria ostaşilor căzuţi pe fronturile de luptă.
 
De asemenea, administraţia publică locală nu l-a uitat nici pe veteranul de război Ion Ceapă. După intonarea imnului de stat şi depunerea de coroane, veteranul Ion Ceapă, de 102 ani, a fost felicitat de primarul Mariana Gâju şi de toţi cei prezenţi. Ion Ceapă, cetăţean de onoare ai comunei, a primit din partea autorităţilor o diplomă de onoare şi un premiu de 300 de lei.
 
„De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradiţională, cinstită de întreaga noastră naţiune, pentru conţinutul său simbolic, încărcat de istorie şi valori naţionale perene, ţin să adresez tuturor cadrelor militate în activitate şi în rezervă, dar şi veteranilor de război, aprecierile mele pentru nobila şi neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba ţării pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, integrităţii teritoriale şi democraţiei constituţionale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate şi împliniri. La mulţi ani tuturor cadrelor militare active şi în rezervă!“, a declarat primarul ec. Mariaja Gâju.
 

Semnificaţia Zilei Armatei Române

 
În această zi se sărbătoreşte armata română, care, la data de 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupaţia horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată prin Decretul nr. 381 din 1.10.1959. Ieri, de Ziua Armatei Române a fost arborat drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, a fost ridicat Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi au fost organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.
 
Video.
 
 
Citește și:
 
Ceremonie militară și religioasă la Cumpăna, de Ziua Armatei (galerie foto + video)

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Cumpăna

De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradiţională Ceremonie militară şi religioasă şi depunere de coroane, organizate de Primăria Cumpăna (galerie foto)

Ziua Armatei Române Cumpăna îşi comemorează eroii

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii în infrastructura rutieră Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Cumpăna (galerie foto)

08 Nov 2019 724

Isabela Marin, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană naţională la lupte (galerie foto)

07 Nov 2019 940

Șapte kilometri de drumuri din Cumpăna vor fi modernizate

29 Oct 2019 715

Ceremonie militară și religioasă la Cumpăna, de Ziua Armatei (galerie foto + video)

25 Oct 2019 944

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Cumpăna

24 Oct 2019 766

Transportul public pe raza comunei Cumpăna, în atenţia autorităţii locale

18 Oct 2019 465

Şapte copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Sfânta Cuvioasă Parascheva

12 Oct 2019 335

Eveniment cultural de excepţie Filmul „Între chin şi amin“, în regia lui Toma Enache, proiectat la Cumpăna (galerie foto)

10 Oct 2019 599

Grădiniţa cu program prelungit „Sfânta Maria“ din comuna Cumpăna, modernizată şi extinsă (document)

10 Oct 2019 580

Casa de Cultură din Cumpăna Premiera de gală a filmului „Între Chin și Amin”

07 Oct 2019 496

Spectacol dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, la Cumpăna (galerie foto)

03 Oct 2019 536

Comuna Cumpăna a îmbrăcat haine de sărbătoare la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Rodul Pământului” (galerie foto)

30 Sep 2019 620

Contract semnat de Primăria Agigea și o firmă din Cumpăna pentru construirea unei școli (document)

12 Sep 2019 641

Elevii din comuna Cumpăna au revenit pe băncile şcolii. Autoritatea publică locală, alături de tânăra generaţie (galerie foto)

10 Sep 2019 1359

Deschiderea anului şcolar la Cumpăna

09 Sep 2019 773