Satul pescăresc de la Tuzla, din ce în ce mai aproape de momentul primirii turiştilor

Deşi are ieşire la Marea Neagră, comuna Tuzla nu este atât de cunoscută ca destinaţie turistică pe cât merită. Însă datorită unui proiect grandios iniţiat de aleşii locali, localitatea va fi vizibilă pe harta destinaţiilor turistice preferate ale românilor. Satul pescăresc de la Tuzla începe să prindă contur, iar paradisul sălbatic de la Pontul Euxin va deveni cea mai mare cherhana din ţară.

Primăria comunei Tuzla, prin reprezentantul său Micu Constantin Florin, în calitate de primar, a emis o informare privind intenţia de a solicita de la Administraţia Naţională „Apele Române“ - Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral (DADL) aviz de gospodărire a apelor / aviz de amplasament pentru realizarea lucrărilor „Lotizare parcela A 151-2 - amenajarea infrastructurii locale - reţele edilitare de alimentare cu apă şi canalizare menajeră“, amplasat în localitatea Tuzla.
„După aproximativ doi ani în care proiectul a fost ţinut pe loc, încetul cu încetul lucrurile curg în direcţia favorabilă. Legislaţia în vigoare prevede ca pentru realizarea acestui proiect să fie obţinute toate avizele, implicit cel al Administraţiei Naţionale «Apele Române» - DADL“, a declarat liderul administraţiei locale de la Tuzla, Constantin Micu.

Aleşii locali au iniţiat ideea amenajării unui sat pescăresc, profitând de poziţia deosebită a bălţii situate în vecinătatea străzii Eternităţii, dar şi de deschiderea către lacul Techirghiol, care se află foarte aproape de ţărmul mării, având totodată acces nemijlocit de pe drumul naţional care leagă municipiile Constanţa şi Mangalia. Aici, pe aproximativ 5 hectare de teren, urmează să fie amenajate şi spaţii comerciale, de alimentaţie publică, spaţii de odihnă, dar şi facilităţi pentru recreere şi de promenadă. Valoarea lucrării este de 9.600.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale.
„Prin acest proiect credem că vom promova mult mai bine localitatea din punct de vedere turistic. De asemenea, prin această investiţie se vor crea şi locuri de muncă. Câştigurile pentru comunitatea locală sunt numeroase“, susţine gospodarul-şef de la Tuzla, Constantin Micu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 1126

Constanța HCL al Comunei Corbu de aprobare a documentației de urbanism pentru PUZ „Lotizare sat de vacanta cu specific pescăresc“ anulată de instanță

16 Feb 2024 2118

LIVE VIDEO+TEXT Primăria Lumina a finalizat proiectul „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța” (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 2150

Memoriu transmis către Ministerul Mediului de către Alexandra Hillebrand-Voiculescu

25 Feb 2022 2025

Proiectul Satului Pescăresc a fost ratat Primăria Tuzla, în proces cu ABADL

14 Jul 2016 5348

Proiectul satului pescăresc de la Tuzla, un vis frumos care nu s-a mai realizat

15 Oct 2015 4551

Proiecte ambiţioase la Tuzla Cu toată viteza înainte pentru amenajarea celui mai mare sat pescăresc din Europa

08 Apr 2015 2564

2015 - anul marilor investiţii la Tuzla Centru medical amenajat în sediul fostei primării, printre priorităţi

26 Jan 2015 2528

Lucrări în linie de start, la Tuzla Primarul Florin Micu - „Aşteptăm să vină oamenii cu bani“

19 Nov 2014 2719

Centrul pentru tineret va fi inaugurat în câteva zile Comuna Tuzla, pe cale să „adopte“ o nouă construcţie

23 Oct 2014 2603

Cel mai mare sat pescăresc din Europa Comuna Tuzla a obţinut avizele pentru un proiect de peste 9 milioane de lei (galerie foto)

19 Aug 2014 8057