Schimbare de gardă la conducerea RAJDP Constanţa. Au fost numiți cinci administratori provizorii. Cine sunt aceștia?

  • A încetat de drept mandatul de administrator special al RAJDP Constanţa, al lui Marin Dan Iulian, ca urmare a închiderii procedurii de insolvenţă a regiei aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța
  • În ultima ședință de Consiliu Județean din acest an, consilierii județeni au votat cinci administratori provizorii ai RAJDP. Este vorba despre Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc
  • Potrivit conducerii CJC, după ieșirea din insolvență, se analizează dacă RADJP s-ar putea transforma pentru rentabilizarea activității, fie în SRL, fie într-o societate pe acțiuni
 
 

 
A încetat de drept mandatul de administrator special al RAJDP Constanţa, al lui Marin Dan Iulian, ca urmare a închiderii procedurii de insolvenţă a regiei aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța.

În ultima ședință de Consiliu Județean din acest an, consilierii județeni au votat cinci administratori provizorii ai RAJDP. Este vorba despre Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc.

În ceea ce priveşte Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, ieşită recent din insolvenţă, veniturile totale prognozate în propunerea de BVC pentru anul 2021 sunt în valoare de 53.166,4 mii lei iar cheltuielile au fost dimensionate, în funcţie de nivelul veniturilor programate a fi realizate, şi au o valoare totală de 51.857, 20 mii lei.

La capitolul investiții, a fost prevăzut un buget în sumă de 3.193,03 mii lei, acesta constând în lucrări de reparații și amenajări la sediile proprii, precum și achiziții de mijloace fixe.

Ţinând cont de toate acestea, profitul pe anul 2021, este previzionat în sumă de 1.252,00 mii lei.

Vă reamintim, Tribunalul Constanța s-a pronunțat pe 25 noiembrie a.c. cu privire la dosarul de insolvență al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, deschis încă din anul 2015.
 

În acest sens, instanța de judecată a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei.
 
În dosar au fost acordate 33 de termene de judecată.

 
“Regia Autonomă Județenă de Drumuri și Poduri Constanța, este societatea care administrează, întreține și intervine pe toate drumurile județene. Este companie deosebit de importantă, aflată sub patronajul Consiliului Județean Constanța, care trebuie să aibă o activitate bazată pe performanță, cu un management profesionist, concentrat pe profit și o cât mai înaltă calitate a infrastructurii rutiere județene. Regia este o componentă cheie a infrastructurii rutiere de trasport județean, iar ieșirea din insolvență a acestei companii reprezintă un punct de referință în viitorul acesteia, pentru o dezvoltare cât mai sustenabilă și durabilă a infrastructurii rutiere constănțene”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 
Potrivit conducerii CJC, după ieșirea din insolvență, se analizează dacă RADJP s-ar putea transforma pentru rentabilizarea activității, fie în SRL, fie într-o societate pe acțiuni.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:


Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus închiderea procedurii insolvenţei pentru RAJDP. Ce se va întâmpla cu Regia?
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MDLPA oferă fonduri autorităţilor locale. Astăzi de deschide apelul pentru construcţia a peste 5.500 de locuinţe pentru tineri

16 May 2022 638

Ce a constatat Curtea de Conturi a României în urma controlului efectuat la Primăria Nicolae Bălcescu? (DOCUMENT)

16 May 2022 803

Gratuitate pe timpul nopții și abonamente pentru toate zonele. Ce alte modificări va avea Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța ?

14 May 2022 8531

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se întrunește într-o nouă ședință. Iată ordinea de zi!

12 May 2022 709

Ești elev sau student? Află cum poți face parte din Consiliul Consultativ pentru Probleme de Tineret Constanța!

12 May 2022 530

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Castelu. Care au fost principalele constatări (DOCUMENT)

12 May 2022 677

INCD URBAN-INCERC va realiza auditele energetice pentru blocurile din municipiul Constanța reabilitate termic prin PNRR (DOCUMENTE)

12 May 2022 684

Anghel Saligny sau cum împarți două paie la trei „măgari"? Banii alocați județului Constanța sunt insuficienți. Câte proiecte au depus primăriile? (DOCUMENTE)

10 May 2022 1344

Camera de Conturi Constanța, acțiune de audit la Primăria Medgidia. Care au fost principalele constatări (DOCUMENTE)

09 May 2022 882

Campania „Tu decizi pentru Constanţa“ se desfăşoară și la nivelul Consiliului Județean. USR a depus proiectul de bugetare participativă

07 May 2022 593

PUZ-ul Avantech Cont și solicitări din partea unor companii importante pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

07 May 2022 760

Componența Comisiei care va decide câștigătorii contractelor de delegare a serviciului public de transport persoane în județul Constanța (DOCUMENTE)

05 May 2022 2215

Răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru autorizația de funcționare a Casei Prahova din Satul de Vacanță

23 Apr 2022 1537

Abaterile calculate de Curtea de Conturi în urma auditului derulat la Primăria Constanța. Contractul cu Green Life Recycling, atacat în instanță (DOCUMENTE)

21 Apr 2022 1304

Cine este directorul interimar la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“? (DOCUMENTE)

20 Apr 2022 1595