Schimbări în centrul istoric al Constanţei Făgădău - „Nu am de gând să-mi asum toate sancţiunile, pentru că nu am generat eu această situaţie“

În pofida investiţiilor făcute în Peninsulă, imaginea de ansamblu a zonei este afectată de imobilele în paragină, de ruinele unor clădiri ce stau să cadă în orice clipă şi de aspectul deplorabil al caselor locuite adesea ilegal de oameni ai străzii sau de persoane certate cu tot ceea ce înseamnă curăţenia şi întreţinerea locuinţei. Iniţial, reprezentanţii administraţiei publice locale au încercat să se eschiveze când se aducea în discuţie situaţia imobilelor din zona centrului istoric. Ba nu se găseau proprietarii, ba nu aveau la dispoziţie modalităţi legale de constrângere a proprietarilor prin care să-i oblige să investească şi să se ocupe de întreţinerea şi renovarea clădirilor deţinute.
 
Primăria municipiului Constanţa s-a alăturat demersului făcut de Asociaţia Municipiilor din România în sensul supraimpozitării imobilelor (terenuri sau clădiri) abandonate. Poate că asta a motivat mai mult municipalitatea de la malul mării, care, încet-încet, începe să desluşească iţele şi să dea de urma celor în drept să deţină sau nu imobilele din centrul istoric al urbei.
 
Mai mult, primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat oficial că „situaţia juridică a imobilelor din centrul istoric este spre limpezire“. „Până la sfârşitul anului, avem termen să soluţionăm toate dosarele ce fac obiectul legilor proprietăţii, restituirii proprietăţilor, că vorbim de Legea nr. 10, Legea nr. 1, Legea nr. 18. Toate legile care s-au circumscris Legii nr. 165 vor fi aplicate, cu toate că nu este uşor să faci în patru luni ce nu s-a făcut în 25 de ani“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa.

Era de aşteptat ca Făgădău să adopte o atitudine de acest gen pentru a evita eventualele repercusiuni legale şi nu numai. De altfel, chiar vicele a recunoscut că nu este dispus să plătească pentru greşelile altora. „Nu am de gând să-mi asum toate sancţiunile prevăzute de acea lege, pentru că nu am generat eu această situaţie. Avem un ritm de lucru de aproximativ 600 de dosare pe lună. Nu voi înceta să fac tot ceea ce trebuie astfel încât centrul municipiului Constanţa să arate ca centrul unui oraş european“, a concluzionat Decebal Făgădău.

Acum, rămâne de văzut cât va fi de neînduplecat primarul interimar, având în vedere că nu puţine şi importante sunt persoanele care îşi doresc sau au încercat să pună mâna pe unele imobile din acea zonă şi ştiut fiind că valoarea imobiliară este în continuă creştere. Rămâne de văzut dacă va aplica prevederile legale în vigoare indiferent de persoanele ce riscă a fi deranjate sau chiar supărate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 450

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 560

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4313

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 852

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2295

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1399

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1580

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 934

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1637

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1512

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1828

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1069

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1056

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 944

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1346