Se aşteaptă avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor pentru demararea reabilitării Edificiului cu Mozaic şi a sediului MINAC

Două proiecte, cele care vizează „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, respectiv „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”, aşteaptă încă avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice pentru a fi luate în calcul în vederea finanţării europene. Ieri se aştepta încă acest aviz, tocmai din acest motiv, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici şi SF/Dali pentru cele două proiecte, cu amendamentul că prevederile hotărârii CJC îşi vor produce efectele după obţinerea avizelor.
 
Tot în şedinţa CJC de ieri au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici - faza SF/DALI şi pentru proiectele „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Carsium (Hârşova)” şi „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 223: tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin”. Pentru acestea există avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.
 
Partea de cofinanţare a CJC pentru aceste proiecte care vor fi depuse în vederea obţinerii de fonduri europene va fi de 2%.

Consilierii judeţeni şi-au desemnat în şedinţa de ieri şi reprezentantului judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”, în persoana consilierului PSD Gheorghe Donţu. A fost nevoie de un nou vot, după ce consilierul ALDE Emil Banias a renunţat la calitatea de reprezentant al judeţului în această asociaţie.
 
La punctul 16 de pe odinea de zi, aleşii judeţeni au aprobat şi „bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016 întocmit la data de 30.09.2016 şi lista de investiţii din venituri proprii pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa”. Printre investiţii s-a regăsit şi achiziţionarea unui sterilizator. Preşedintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, a declarat că această investiţie era urgentă, vechiul aparat nemaifiind funcţional de aproximativ trei săptămâni.
 
Aleşii judeţeni au mai aprobat şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Camera Agricolă Judeţeană Constanţa, bugetul de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de Investiţii pe anul 2016 ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, dar şi a bugetului judeţean Constanţa pe trimestrul III din anul 2016, precum şi o rectificare a bugetului judeţean pe anul 2016.

Tot ieri au fost aprobate bugetul şi cheltuielile aferente implementării proiectului „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2016 ale Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Programul cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2016 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanta, precum şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea listei de investiţii ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe anul 2016.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru veteranii din teatrele de operații! Ce decizie s-a luat în ședința Consiliului Local Municipal Constanța

29 Mar 2024 199

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 251

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 278

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 800

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 827

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 692

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

28 Mar 2024 360

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 856

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 598

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 457

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 547

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 839

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 484

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 549

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 614