Administratie locala

Se aşteaptă hotărârea de Guvern. „Casa Soarelui“ îşi va relua activitatea şi va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean

După discuţii cu directorii din Ministerul Sănătăţii şi cu miniştrii de resort, conducerea Consiliului Judeţean susţine că mai este de făcut doar un pas până când bolnavii de cancer din judeţ vor avea din nou o opţiune pentru ceea ce presupune tratamentul paliativ.
 
„Au existat mici disfuncţionalităţi cu anumite documente care trebuiau trimise de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa. Acum s-au transmis, aşteptăm hotărârea de Guvern prin care clădirea ne revine nouă, Consiliului Judeţean, iar la rândul nostru, o vom ceda spitalului. În cel mult două săptămâni, HG va fi emisă şi lucrurile vor intra în normal“, a declarat şeful CJC, Marius Horia Ţuţuianu. După preluarea clădirii, administraţia judeţeană urmează să predea imobilul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei“ Constanţa.
 
Totodată, în bugetul unităţii medicale pe anul în curs au fost deja prevăzute sume pentru funcţionarea „Casei Soarelui“, iar dacă va fi nevoie de o suplimentare, Consiliul Judeţean va face o rectificare bugetară în acest sens, a precizat preşedintele instituţiei, Horia Marius Ţuţuianu.
 
Anul trecut, aleşii judeţeni au votat în unanimitate proiectul prin care se solicita Guvernului să emită o hotărâre pentru a transmite imobilul în care a funcţionat „Casa Soarelui“, de pe strada Piatra nr. 4, din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa.
 
În judeţul Constanţa sunt înregistraţi peste 25.000 de bolnavi oncologici. Vă reamintim că, la 1 septembrie 2017, Centrul Paliativ „Casa Soarelui“, care în ultimii zece ani a oferit asistenţă de specialitate miilor de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, s-a văzut nevoit să pună lacătul pe uşă. Pentru fiecare caz internat, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate deconta 235 de lei/zi, bani suficienţi pentru ca aceşti oameni să fie trataţi cum se cuvine. Îngrijirea paliativă presupune îngrijirea activă totală a pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratamentul curativ. 
 
Citeşte şi:
 
Secţia de Oncologie din Constanţa va fi sufocată După închiderea Radioterapiei şi „Casa Soarelui” a apus pentru bolnavii de cancer în fază terminală! (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 429

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 898

Interviu live Cu ce veşti vine 2019 pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa? (galerie foto)

19 Dec 2018 2408

Vreme de plimbare, pe faleza Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Nov 2018 464

Spitalul Județean Constanța a scos la licitație un contract care vizează „Casa Soarelui“. Ce lucrări se fac (document)

11 Oct 2018 1088

Constanţa Mai mulţi bani pentru Casa Soarelui. La ce costuri se ridică investiţia

22 Aug 2018 815

Peste 100 de posturi noi în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. 33 la Secţia Oncologică (document)

27 Jul 2018 1683

„Casa Soarelui“ din Constanţa va redeveni funcţională. Pacienţii oncologici vor beneficia de tratament paliativ gratuit (galerie foto)

11 Jul 2018 1254

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu anunță demararea procedurilor pentru construirea unui spital de pediatrie la Constanța

10 Jul 2018 2432

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

10 Jul 2018 3587

„Casa Soarelui“. Ce obligaţii are Consiliul Judeţean Constanţa după publicarea HG în Monitorul Oficial. Următorul obiectiv trebuie să fie redeschiderea secţiei de radioterapie!

18 Jun 2018 964

Este oficial. Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Ce a declarat președintele CJC

08 Jun 2018 1226

"Casa Soarelui", pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

08 Jun 2018 1456

Aglomerație la stația de taxare de la Fetești. Coadă de mașini spre București (galerie foto + video)

03 Jun 2018 1646

Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea vin la Constanţa. Spitalul regional, repus pe firmament de PSD. O hotărâre privind soarta Casei Soarelui, adoptată de urgenţă

22 May 2018 1496