Se extinde Liceul Tehnologic Crucea. Ce se va face

Chiar dacă ne aflăm în 2017, multe localităţi rurale din judeţul Constanţa au nevoie de lucrări de infrastructură, de la proiecte de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, până la reabilitarea de drumuri şi unităţi de interes public.
 
În comuna Crucea, în momentul de faţă se derulează lucrări la mai multe investiţii care vizează realizarea reţelelor de apă, dar sunt avute în vedere şi alte obiective. În acest sens, amintim de o lucrare importantă care va fi executată la liceul din localitate.
 
„Proiectul vizează extinderea Liceului Tehnologic din Crucea cu patru clase, două la etaj şi două la parter, dar şi cu grupuri sanitare. Acesta are o valoare de 500.000 de euro. Am început procedurile de achiziţie pentru extinderea unităţii de învăţământ“, a precizat Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea.
 
Pentru acest proiect, Primăria Crucea a semnat, luna trecută, contractul cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. De atunci, autorităţile locale ale comunei au la dispoziţie şase luni pentru organizarea procedurilor de achiziţie şi începerea lucrărilor.
 
Cu privire la această investiţie, primarul susţine că, în mediul rural, este nevoie să se acorde atenţie tuturor domeniilor de activitate. Mai precis, nu trebuie reabilitate doar drumuri şi reţele de apă, ci este nevoie şi de programe de sprijinire a educaţiei sau de proiecte sociale care să vină în sprijinul persoanelor defavorizate.
 
Un alt program despre care a vorbit primarul de la Crucea este unul transfrontalier, derulat cu ajutorul autorităţilor locale ale comunelor Mihail Kogălniceanu şi Siliştea, dar şi ale unei localităţi din Bulgaria. Proiectul constă în organizarea unui curs de perfecţionare ca lucrător social, adică îngrijitori la domiciliu şi asistenţi sociali pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru acest curs, înscrierile s-au terminat şi, în perioada următoare, are loc pregătirea propriu-zisă a celor interesaţi.
 
În această perioadă, ca în multe alte localităţi din judeţ, la Crucea se execută lucrări de igienizare, inclusiv de curăţenie în spaţiile verzi şi alte zone în care astfel de intervenţii sunt necesare. Pentru aceste acţiuni, autorităţile locale au fost sprijinite de persoanele care beneficiază de ajutoare sociale. „Ne dorim să arate bine comuna Crucea până la sărbătoarea Paştelui“, a mai precizat Gheorghe Frigioi.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 456

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 798

Magistrații de la fond au stabilit că fostul primar al comunei Crucea este bun de plată! Gheorghe Frigioi a făcut recurs în dosar

05 Apr 2022 1864

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 iulie 2020

09 Jul 2020 2650

Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)

01 Apr 2020 7194

Un primar PSD din judeţul Constanţa se retrage! Nu mai vrea să candideze şi a demisionat

05 Oct 2019 2021

Interviuri live Gheorghe Frigioi - „În Anul Centenar, avem nevoie mai mult ca oricând să se popularizeze istoria Dobrogei, să fim uniți, să ne «strângă» și Dunărea, și Marea Neagră!” (video)

12 Sep 2018 2644

Interviuri live Cele mai importante etape în dezvoltarea comunităţii Satişchioi, actuala comună Crucea din judeţul Constanţa, în ultimul secol (galerie foto + documente)

10 Sep 2018 5722

Obiective pentru 2018 ale administraţiei locale Crucea

25 Jan 2018 2926

La finele anului, Daruri pentru toţi copiii şi tradiţii pentru bătrânii comunei Crucea (galerie foto)

11 Dec 2017 2871

Cu bani prin PNDL Drumurile din comuna Crucea, localităţile Şiriu şi Crişan vor fi asfaltate

29 Nov 2017 3184

Locuitorii satelor Crişan, Şiriu şi Băltăgeşti au transport de persoane spre Hârşova

26 Oct 2017 4512

Liceul Tehnologic Crucea, extins, modernizat şi dotat. Ce spune primarul Gheorghe Frigioi despre noua investiţie (document)

04 Oct 2017 5224

Proiect transfrontalier SAGE, o şansă pentru locuitorii comunei Crucea

28 Sep 2017 4030

Două proiecte nefinanţate prin PNDL vor fi realizate la Crucea din fonduri proprii sau alte surse de finanţare

31 Aug 2017 3965