Se închiriază Pavilionul Expoziţional. Consiliul Judeţean Constanţa face licitaţie (documente)

Unul dintre contractele de împrumut care grevează bugetul Consiliului Judeţean Constanţa este cel încheiat de administraţia judeţeană în anul 2006 cu Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena, Austria, pentru „Execuţie şi finalizare obiectiv de investiţii Pavilion Expoziţional Constanţa“. Valoarea creditului este 8.232.783,30 de euro, iar termenul-limită de rambursare este anul 2026.
 
Pentru amortizarea acestor rate pe care Consiliul Judeţean trebuie să le suporte din bugetul propriu, consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa din luna iulie, raportul de evaluare a spaţiilor situate în Pavilionul Expoziţional, caietul de sarcini şi regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice cu plic închis pentru închirierea unei suprafeţe de 480,13 mp şi a contractului-cadru de închiriere.
Suprafaţa de 480,13 mp vizată de închiriere este formată din opt săli/spaţii birouri cu destinaţia de birouri/învăţământ/servicii publice situate la parter în cadrul Pavilionului Expoziţional, care sunt prezentate astfel: Sala 1 - suprafaţă utilă de 92,41 mp; Sala 2 - 53,56 mp; Sala 3 - 72,61 mp; Sala 4 - 37,73 mp; Biroul 5 - 29,72 mp; Biroul 6 - 35,89 mp; Sala 7 - 36,75 mp: Sala 8 - 121,46 mp.
 
Preţul minim de pornire a licitaţiei este de 49,00 de lei/mp/lună fără TVA, excluzând utilităţile. Totodată, preţul pentru obţinerea documentaţiei de atribuire este de 50,00 de lei. Potrivit Biroului de presă al Consiliului Judeţean, licitaţia va avea loc în jurul datei de 25 septembrie 2017.

Conform executivului Consiliului Judeţean, iniţiativa închirierii are ca obiectiv principal utilizarea obiectivului la potenţial maxim. Din punct de vedere economic, închirierea obiectivului ar avea ca impact promovarea mai puternică a imaginii zonei şi, implicit, a municipiului Constanţa. Din punct de vedere financiar, închirierea ar conduce la obţinerea unor beneficii din venituri directe din chiria spatiilor utilizate, dar şi obţinerea de venituri indirecte, constând în venituri ale comunităţii locale din TVA încasat la bugetul de stat, taxe şi impozite aferente conform Codului Fiscal. Din punct de vedere social, există premisele pentru crearea unor noi locuri de muncă.
 
Potrivit HCJC 187/28.07.2017, condiţiile şi regimul de exploatare pentru spaţiile vizate de închiriere vor fi stipulate în contractul de închiriere. În hotărârea de Consiliu Judeţean se prevede doar faptul că locatarul este obligat să respecte prevederile legate de apărare împotriva incendiilor, prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor de tutun şi protecţia mediului. Totodată, locatarul are obligaţia de a nu subînchiria sau cesiona spaţiul închiriat.
 
Cei interesaţi să devină chiriaşii administraţiei judeţene trebuie să prezinte, la licitaţia care va fi organizată în următoarea perioadă, certificatul de înmatriculare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, certificatul de înregistrare fiscală, actul constitutiv şi statutul asociaţiei sau fundaţiei, dovada privind achitarea obligaţiilor fiscale către bugetul local şi către bugetul de stat consolidat prin prezentarea de certificate de atestare fiscală eliberate de Serviciul Taxe şi Impozite Locale şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, acte doveditoare privind intrarea în posesia caietului de sarcini, precum şi a raportului de evaluare pentru închiriere aprobat prin HCJ.
 
Oferta financiară depusă nu poate fi mai mică de „49,00 / mp util / lună fără TVA“, preţ ce nu include contravaloarea utilităţilor. În caz contrar, oferta financiară nu va fi luată în considerare.
Durata închirierii este de un an, începând cu data semnării contractului de ambele părţi. Durata poate fi prelungită prin act adiţional, în condiţiile legislaţiei în vigoare şi ale actelor administrative adoptate în acest sens de către Consiliul Judeţean Constanta. Contravaloarea utilităţilor, reprezentând consumul lunar de energie electrică, apă-canal, salubritate, gaze naturale, servicii de curăţenie etc., se va calcula în sistem pauşal, în funcţie de suprafaţa utilă ocupată, şi se va achita fie prin numerar depus la casieria Consiliului Judeţean Constanţa, fie prin ordin de plată depus în contul CJC.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza caietul de sarcini şi regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru închirierea unei suprafeţe de 480,13 mp de la parterul Pavilionului Expoziţional Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 4209

„Firma responsabilă refuză să repare sistemul de climatizare și practică șantajul“ Constănțenii care merg să susțină examenul de permis la Pavilionul Expozițional, sufocați, la propriu (document)

12 Jun 2019 2276

Lucrări de reparaţii şi renovare la Pavilionul Expozional Constanţa

17 Jun 2018 1186