Administratie locala

Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

Comisia nr. 2 a Consiliului Local Municipal Constanţa, de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, se reuneşte astăzi în şedinţă. Pe ordinea de zi sunt înscrise 7 proiecte de hotărâre pe care aleşii locali le au de avizat (vezi secţiunea „Documente”).
 
Printre acestea regăsim şi un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a terenului în suprafaţă de 5.288 mp situat în zona Palazu Mare - ANL , în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.
 
Vă reamintim că, în vara anului 2017, consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre prin care transmit în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, un teren în suprafaţă de 5.288 mp către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Concret, este vorba de un teren situat în zona Palazu Mare - ANL 1, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe ce va cuprinde 88 de unităţi locative destinate tinerilor în vederea închirierii. Proiectul a fost iniţiat încă din anul 2003, însă de-abia în luna mai 2017 ANL a comunicat Primăriei Constanţa că acesta a fost inclus în programul de finanţare pe anul 2017, cu precizarea obligaţiei Primăriei Constanţa de a elabora studiul de fezabilitate pentru lucrările tehnico-edilitare şi sistematizare pe verticală în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, aceste costuri urmând să fie incluse în devizul general al proiectului. 
 
Tot în 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză. Pe lângă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pe perioada executării lucrărilor, consilierii locali au aprobat şi prevederea că toate costurile utilităţilor aferente construcţiilor şi încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor cu societăţile care furnizează apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi vor fi asigurate din bugetul local. La momentul amendării HCLM, Primăria Constanţa preciza că intenţionează să continue şi să finalizeze obiectivul de investiţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în zona Palazu Mare. Acesta urma să aibă un regim de înălţime subsol, parter şi trei etaje, cu un număr de 88 de unităţi locative.
 
De la adoptarea HCLM-ului din 2017 şi până în prezent nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că, până la această dată, ar fi trebuit să fie parafat un contract între Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Primăria Municipiului Constanţa.
La nivelul anului 2018, la RAEDPP erau înregistrate aproximativ 1.400 de solicitări pentru atribuirea unei locuinţe de tip ANL, în regim de închiriere.
 

Despre Comisia nr.2 a CLM Constanţa

 
Comisia nr. 2 - de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură - are următoarele atribuţii:

a) întocmeşte şi avizează studii şi programe de dezvoltare urbanistică şi ori de câte ori intervin studii şi programe specifice altor domenii solicită şi implicarea comisiei de specialitate în domeniu; 
 
b) participă la dezbateri comune, la solicitarea Comisiilor pe domenii de specialitate nr. 1, 3, 5, cu privire la înfiinţarea de instituţii şi agenţi economici de interes local, concesionari sau închirieri de servicii publice, participări la societăţi comerciale, locaţii de activitate sau servicii ale administraţiei publice, avizându-le după caz; 
 
c) realizează studii şi programe care să asigure buna funcţionare a serviciilor de gospodărie comunală, transport local şi reţele edilitare. Acţiunea este comună Comisiilor 1, 2 şi 3, fiind vorba de activităţi specifice de urbanism şi servicii publice; 

d) iniţiază şi asigură realizarea programelor de organizare şi dezvoltare urbanistică a localităţii, precum şi de amenajare a teritoriului, cu respectarea tradiţiei locale şi a prevederilor legale, de realizare a lucrărilor publice cu participarea, eventual, a comisiilor pe domenii de specialitate implicate; atunci când este vorba de refacerea şi protecţia mediului înconjurător, protecţia şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, a parcurilor şi rezervaţiilor naturale, se va solicita participarea Comisiei nr. 4; 

e) comisia exercită şi alte atribuţii stabilite de lege sau Consiliul Local.
 
Componenţa Comisiei de urbanism, lucrări publice, protecţia mediului şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: Secil Cataragiu - PMP - preşedinte Mihaela Andrei - PNL - secretar
Valentin-Gabriel Pîrvulescu - PSD - membru
Costin Răsăuţeanu - PSD - membru
Romeo Rezeanu - PNL - membru.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se reuneşte Comisia de Urbanism a CLM. Cum poţi lua parte la discuţii?

10 Feb 2019 395

Realizarea incubatorului de afaceri de către Mas Publishing & Partners SRL, la mâna Primăriei Constanţa (document)

09 Feb 2019 621

Cine sunt cei mai noi administratori provizorii ai Ecosal SRL. Unul este consilierul primarului Făgădău! (document)

22 Jan 2019 1112

Sondaj de opinie Ce sumă ar asigura un trai decent unei familii cu doi copii?

21 Jan 2019 843

Unde ar putea utiliza Primăria Constanţa voucherul de 15.000 de euro pentru wi-fi în spaţii publice

11 Dec 2018 395

Constanţa. Încep cursurile şcolii de arbitri de fotbal. Informaţii pentru cei interesaţi

17 Oct 2018 757

Incubator de afaceri pe strada Celulozei din municipiul Constanța. PUZ elaborat de investitor pentru reglementarea terenului (document)

18 Sep 2018 668

Proiectele discutate de Comisia de Urbanism a Consiliului Local. Printre ele, şi PUZ-ul care a „devorat“ spaţiile verzi de pe Lăpuşneanu! (documente)

28 Aug 2018 1355

Guvernul a aprobat noi proiecte strategice în parteneriat public privat. Două vizează judeţul Constanţa

24 Aug 2018 3173

USR Constanţa face apel către consilierii locali municipali şi către primarul Făgădău să nu aprobe PUD-ul celor de la Bueno Comp SRL (document)

24 Aug 2018 594

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1721

Se reuneşte Comisia de Urbanism a Consiliului Local Municipal Constanţa

13 Jul 2018 480

Respins în comisii, dar şi în plen Făgădău forţează mâna consilierilor locali. PUZ-ul patronului firmei de mobilă Ruana, din nou pe lista proiectelor CLM!

26 Jun 2018 3727

PUZ-ul proiectului imobiliar de pe bulevardul Aurel Vlaicu al patronului fabricii de mobilă Ruana, un nou aviz negativ de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local Municipal

21 May 2018 1986

SSC Farul Constanţa joacă sâmbătă la Olteniţa. Mai sunt două meciuri! Ce hotărăşte Comisia de Disciplină şi Etică?

19 May 2018 2966