Se mai construieşte blocul ANL din cartierul Palazu Mare? Aleşii locali, chemaţi să reactualizeze o hotărâre din 2002 (document)

Comisia nr. 2 a Consiliului Local Municipal Constanţa, de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, se reuneşte astăzi în şedinţă. Pe ordinea de zi sunt înscrise 7 proiecte de hotărâre pe care aleşii locali le au de avizat (vezi secţiunea „Documente”).
 
Printre acestea regăsim şi un proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 241/2017 ce vizează actualizarea HCL nr. 629/2002 privind transmiterea în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a terenului în suprafaţă de 5.288 mp situat în zona Palazu Mare - ANL , în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.
 
Vă reamintim că, în vara anului 2017, consilierii locali au votat favorabil un proiect de hotărâre prin care transmit în folosinţă gratuită, pe durata executării lucrărilor, un teren în suprafaţă de 5.288 mp către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Concret, este vorba de un teren situat în zona Palazu Mare - ANL 1, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe ce va cuprinde 88 de unităţi locative destinate tinerilor în vederea închirierii. Proiectul a fost iniţiat încă din anul 2003, însă de-abia în luna mai 2017 ANL a comunicat Primăriei Constanţa că acesta a fost inclus în programul de finanţare pe anul 2017, cu precizarea obligaţiei Primăriei Constanţa de a elabora studiul de fezabilitate pentru lucrările tehnico-edilitare şi sistematizare pe verticală în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, aceste costuri urmând să fie incluse în devizul general al proiectului. 
 
Tot în 2017, reprezentanţii ANL au transmis Primăriei Constanţa că este nevoie de actualizarea hotărârii Consiliului Local prin care se transmite către ANL terenul în cauză. Pe lângă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pe perioada executării lucrărilor, consilierii locali au aprobat şi prevederea că toate costurile utilităţilor aferente construcţiilor şi încheierea contractelor de execuţie a lucrărilor cu societăţile care furnizează apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi vor fi asigurate din bugetul local. La momentul amendării HCLM, Primăria Constanţa preciza că intenţionează să continue şi să finalizeze obiectivul de investiţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, în zona Palazu Mare. Acesta urma să aibă un regim de înălţime subsol, parter şi trei etaje, cu un număr de 88 de unităţi locative.
 
De la adoptarea HCLM-ului din 2017 şi până în prezent nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că, până la această dată, ar fi trebuit să fie parafat un contract între Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Primăria Municipiului Constanţa.
La nivelul anului 2018, la RAEDPP erau înregistrate aproximativ 1.400 de solicitări pentru atribuirea unei locuinţe de tip ANL, în regim de închiriere.
 

Despre Comisia nr.2 a CLM Constanţa

 
Comisia nr. 2 - de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură - are următoarele atribuţii:

a) întocmeşte şi avizează studii şi programe de dezvoltare urbanistică şi ori de câte ori intervin studii şi programe specifice altor domenii solicită şi implicarea comisiei de specialitate în domeniu; 
 
b) participă la dezbateri comune, la solicitarea Comisiilor pe domenii de specialitate nr. 1, 3, 5, cu privire la înfiinţarea de instituţii şi agenţi economici de interes local, concesionari sau închirieri de servicii publice, participări la societăţi comerciale, locaţii de activitate sau servicii ale administraţiei publice, avizându-le după caz; 

 
c) realizează studii şi programe care să asigure buna funcţionare a serviciilor de gospodărie comunală, transport local şi reţele edilitare. Acţiunea este comună Comisiilor 1, 2 şi 3, fiind vorba de activităţi specifice de urbanism şi servicii publice; 

d) iniţiază şi asigură realizarea programelor de organizare şi dezvoltare urbanistică a localităţii, precum şi de amenajare a teritoriului, cu respectarea tradiţiei locale şi a prevederilor legale, de realizare a lucrărilor publice cu participarea, eventual, a comisiilor pe domenii de specialitate implicate; atunci când este vorba de refacerea şi protecţia mediului înconjurător, protecţia şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, a parcurilor şi rezervaţiilor naturale, se va solicita participarea Comisiei nr. 4; 

e) comisia exercită şi alte atribuţii stabilite de lege sau Consiliul Local.
 
Componenţa Comisiei de urbanism, lucrări publice, protecţia mediului şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură: Secil Cataragiu - PMP - preşedinte Mihaela Andrei - PNL - secretar
Valentin-Gabriel Pîrvulescu - PSD - membru
Costin Răsăuţeanu - PSD - membru
Romeo Rezeanu - PNL - membru.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 386

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 23-a (seniori + juniori). Suspendări și amenzi dictate de Comisia de Disciplină (VIDEO)

31 Mar 2024 2322

Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului se reunește pe 7 martie! Ce proiecte se află pe ordinea de zi

05 Mar 2024 528

Marcel Ciolacu, la Congresul PES de la Roma. Va fi desemnat candidatul comun pentru preşedinţia Comisiei Europene

29 Feb 2024 439

Fotbal Constanța Luni, 4 martie 2024, debutează cursul intensiv în cadrul Școlii de arbitri

13 Feb 2024 773

Trei PUZ-uri inițiate de Primăria Constanța pe ordinea de zi a ședinței Comisiei tehnice de Urbanism

08 Jan 2024 959

Firme Constanța A fost convocată AGOA Tar 02 Special SA. Se va alege un nou cenzor

16 Nov 2023 591

Știri Constanța Controale la Constanța! Au fost aplicate amenzi

20 Oct 2023 751

PUD-ul pentru zona de loisir din Portul Tomis, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

16 Oct 2023 910

Știri din Constanța Investitorul Black Waters SA și proprietarul terenului de lângă Poarta Mare a Cetăţii Tomis au formulat plângeri la DNA! (DOCUMENTE)

30 Jul 2023 3213

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2013- „Chestionar de evaluare a nivelului de satisfacţie a elevilor“ de Prof. Lucian Oprea

19 May 2023 903

Antreprenoriat studențesc în domeniul turismului albastru, la Universitatea Ovidius din Constanța

11 May 2023 921

Ordinea de zi a Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

02 May 2023 1042

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

24 Apr 2023 1000

Când va cheltui Primăria banii și pe ceva util? De pildă pe un studiu de trafic general pentru municipiul Constanța!

18 Mar 2023 1569