Se modifică structura Direcției Poliția Locală Constanța. Noi atribuții în sarcina polițiștilor locali (DOCUMENTE)


 
Consiliul Local Constanța se reunește în ședință ordinară pe 30 septembrie a.c.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Primăriei municipiului Constanța,  iniţiat de primarul Vergil Chițac.

Potrivit proiectului, prin referatul nr. 191004/12.09.2002 se propune modificarea în totalitate a secțiunii 23 a Regulamentului de organizare și funcționare cu privire la Direcția generală poliția locală a cărei structură este modificată în sensul reorganizării li redenumirii serviciilor și birourilor aflate în componența sa.

Totodată, au fost incluse atribuții noi referitoare la supravegherea video a zonelor publice din municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente”. 
Dispeceratul își desfășoară activitatea neintrerupt și are urmatoarele atribuții: asigură supravegherea permanentă a echipamentelor de monitorizare a sistemelor de alarmă; asigură supravegherea permanentă a camerelor video și informează imediat factorii în drept pentru gestionarea evenimentelor apărute, precum și îndrumarea echipajelor în cazul în care sunt constatate fapte antisociale; urmăește buna funcționare a mijloacelor tehnice din dotare și a aparaturii de monitorizare luând măsuri de anunțare pentru remedierea defecțiunilor apărute; pune la dispoziția beneficiarilor, prelucările video solicitate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare; propune soluții tehnice menite să eficientizeze activitatea de monitorizare; identifică zonele de interes operativ din aria de competență, a tipului de activități ilegale ce se desfasoară și propune întocmirea unor planuri de măsuri privind organizarea de acțiuni în aceste zone; asigură și pune la dispoziție înregistrările camerelor de supraveghere video, organelor de cercetare penală, în cazul în care acestea sunt solicitate; asigură primirea rapoartelor de la politiștii locali care acționează în teren și informează, ori de câte ori este nevoie conducerea Direcției generale poliția locală, în legătură cu evoluția situației operative.


Direcția Generală Poliția Locală asigură protecția unităților de învățământ, precum și intervenții privind acțiunile de prevenire și combatere a faptelor antisociale și a delicvenței juvenile.

În curând va deveni funcțional un dispecerat de monitorizare video a unităților de învățământ, care funcționează la Școala nr. 1 și care monitorizează 100 de obiective, cu peste 200 de camere video – o investiție de circa 2,5 milioane de lei. 


Totodată, Primăria Constanța se află în procedură de achizițieși pentru serviciul de supraveghere video a obiectivelor aflate în administrarea instituției. 
 
Valoarea estimată achiziției este de 134.983.30 lei fără TVA.

Captarea imaginilor se va realiza cu cele două modele de camere de supraveghere dome de exterior, tip IP.

În total, municipalitatea vrea să cumpere 110 camere de supraveghere ce vor fi montate în 56 de zone din oraș, între care și  la vaporașele de la gară, Pescărie, Cișmea și intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, vaporașul Murfatlar precum și cel situat la sensul giratoriu spre comuna Cumpăna- câte două camere în fiecare zonă enumerată.

Alte zone: Parc Far, fântâna situată la Miga, Parc Oleg Danovski, Parcul Tomis III, Piațeta Icil, Fântâna Oxford, Parcul Viitorului, Parc Dragoslavele, Pasarela Rex, Piațeta Perla- Pasarelă Iaht, Taluz Traian, Fântâna Dacia, Piațeta Capitol, Pasaj Gară, Scena Select- Mamaia, Bariera Cosena, Bariera Cleopatra, Hotel Victoria, Hotel Riva, Piațeta Cazino- Mamaia, Piața Ovidiu (strada V. Canarache), Piața Ovidiu (strada Revoluției din 22 decembrie 1989), Hotel Parc, Celia, Cucaracha, La Cena, Hotel Iaki).

Sunt vizate și stațiile de biciclete din zonele Promenadă, lângă Biserica Greacă, Strada Remus Opreanu, vizavi de Comandament, Poarta 1, Termele Romane, intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu strada Ștefan cel Mare, bulevardul Ferdinand- în fața mozaicului, lângă Parcul Arheologic, Sala Sporturilor la intrare în parc, bulevardul Mamaia, intrare Restaurant Capitol, Parc Tomis II- Victoria, bulevardul Lăpușneanu- zona Ceas, Parcul Tăbăcărie, zona CCINA, strada Cișmelei/ strada Dispensarului, zona de acces Campus, în spatele Restaurantului Portofino, în parcul vizavi de Hotel Oxford, zona Hotel Perla, Hotel Meridia- Hotel Doina, Hotel Ovidiu, zona Castel, zona Hotel Rex, Hotel Central, Restaurant Dorna, bulevardul Mamaia- cap linie autobuze, zona Pescărie, zona Delfinariu- Complex Comercial, Pasajul Cumpenei- zona pietonală.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuitorii din Peninsulă au strâns peste semnături de susținere pentru modificarea Regulamentului de acces în centrul istoric al Constanței

13 Nov 2021 1734

Regulamentul pentru spațiile verzi din municipiul Constanța în dezbatere publică până pe 15 ianuarie!

12 Jan 2021 1971

Pe 19 septembrie se decide soarta Regulamentului de acces! Locuitorii din peninsulă, petiţie în sprijinul menţinerii restricţionării traficului în zonă

06 Sep 2019 2372

Ce prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului Decebal Făgădău (document)

31 Aug 2018 1450

PNL se face că îl ceartă, din nou, pe primarul Făgădău „Municipiul Constanţa, sub mandatul lui «Nu pot, nu vreau şi nu-mi asum!»“

15 Jun 2018 1231

Constanţa. Dezbatere publică privind regulamentul de acordare a finanţărilor nerambursabile din bugetul municipal

13 Feb 2018 2597

Se modifică Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă din Constanţa (document)

11 Nov 2017 3460

Nou regulament de organizare şi funcţionare a Primăriei conduse de către Decebal Făgădău (documente)

24 Aug 2017 3485

Din categoria „ce întreabă părinţii şi ce răspunde Primăria“ Nu există un regulament de funcţionare a locurilor de joacă! (document)

01 Jul 2017 6454

Un nou regulament, lansat în dezbatere de Primăria Constanţa Uzanţele pentru lucrările tehnico-edilitare şi utilizarea tramei stradale în zona pietonală a autovehiculelor care transportă materiale de construcţie (document)

20 Jun 2017 4004

Regulamentul, în dezbatere publică Autorizaţia de construire se va emite dacă se asigură suprafaţa minimă de spaţii verzi! (document)

07 Jun 2017 4987

Regulamentul de acces în zona Peninsulară, în dezbatere. Cum poţi obţine permis? Cine are acces liber? (document)

05 Jun 2017 5344

Cum se va desfăşura activitatea din 2017 în pieţele constănţene! Regulament pentru comercianţi şi pieţari

29 Dec 2016 3506

Primăria Constanţa lucrează la un proiect de hotărâre Eşti în parcarea cu plată? Poţi găsi maşina cu caracatiţă sau ridicată (document)

06 Aug 2013 5020