Se organizează concurs pentru funcția de manager. Pleacă dr. Tofolean de la conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța?

  • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis dispoziția privind aprobarea regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța

  • Concursul se desfășoară la nivelul Consiliului de Administrație al spitalului

  • Surse politice cât și din cadrul celei mai mari unități sanitare din județ, pun sub semnul întrebării participarea la concurs a actualului manager interimar, dr. Tiberiu Ioan Tofolean

  • Sub aceeași rezervă, a continuării mandatului este și directorul medical dr. Marius-Dragoș Prazaru, specialist ATI

  • În toamna anului trecut, prof. univ.dr. Tofolean a acceptat după lungi negocieri cu reprezentanții CJ și cei ai PNL , să preia ca interimar managementul Spitalului

  • Acesta este și motivul pentru care președintele CJ a împănat Consiliul de Administrație al unității medicale numai cu apropiați de-ai săi, pentru a avea controlul deciziilor

  • Chiar și asa, se pare că niciuna dintre părți nu sunt mulțumite de modul în care este gestionată activitatea din spital

 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis dispoziția privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

Potrivit dispoziției, care poate fi consultată în secțiunea “documente”, concursul se desfășoară la nivelul Consiliului de Administrație al spitalului, cu respectarea regulamentului aprobat de șeful CJC.
Concursul se desfășoară în două etape iar nota finală minimă pentru promovare a concursului este minim 7.
Comisia de concurs va fi formată din doi membri și un secretar, toți numiți de Consiliul de Administrație.

Atât surse politice cât și din cadrul celei mai mari unități sanitare din județ, pun sub semnul întrebării participarea la concurs a actualului manager interimar, dr. Tiberiu Ioan Tofolean.

Sub aceeași rezervă, a continuării mandatului este și directorul medical dr. Marius-Dragoș Prazaru, specialist ATI, absolvent al Facultății de Medicină "Victor Papilian" din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.
Vă reamintim, în toamna anului trecut, prof. univ.dr. Tofolean a acceptat după lungi negocieri cu reprezentanții CJ și cei ai PNL , să preia ca interimar managementul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
Acesta este și motivul pentru care președintele CJ a împănat Consiliul de Administrație al spitalului numai cu apropiați de-ai săi, pentru a avea controlul deciziilor.
Chiar și asa, se pare că niciuna dintre părți nu sunt mulțumite de modul în care este gestionată activitatea din spital.

Acesta este motivul pentru care, conducerea PNL a pus în vedere administrației județene să ia măsuri concrete în privința managementului de la Spitalul Județean, unde urmează să aibă loc o serie de investiții și trebuie continuată reabilitarea tuturor secțiilor.


Facem mențiune că dr. Tofolean a mai condus spitalul județean în perioada 2005-2008. Acesta este, de asemenea, și profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța.

O variantă vehiculată pentru preluarea conducerii SCJU este Ionuț-Cornel Ionescu, fostul director Unifarm SA, adus de Mihai Lupu la Constanța tocmai pentru a-l consilia pe șeful CJC, pe probleme de management sanitar. În acest moment, nu se știe însă dacă Ionescu ar avea și susținerea liberalilor constănțeni.

Spitalul Județean Constanța a fost un cartof fierbinte pentru toate administrațiile județene, de-a lungul anilor iar managerii care au acceptat să conducă unitătea sanitară, au făcut-o întotdeauna la presiune politică, funcția în sine nefiind una râvnită nici măcar pentru CV.
 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus efectuarea unui control la SCJU

 
În luna februarie, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus efectuarea unui control la Spitalul Clinic Județean de Urgență „ Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Controlul desfășurat a vizat: verificarea respectării prevederilor legislației în domeniul achizițiilor publice în perioada 2019 – 2021, verificarea modului de externalizare a serviciilor medicale și nemedicale, analiza situațiilor economico-financiare aferente anului 2020, precum și modul de organizare și desfășurare a procedurilor de recrutare și selecție personal.

În ceea ce privește modalitatea de realizare a achizițiilor directe s-au constatat unele încălcări ale principiilor transparenței și tratamentului egal, astfel, au fost realizate și achiziții care nu au asigurat în totalitate un mediu concurențial. Totodată, în cadrul procedurilor de atribuire au fost identificate anumite nereguli în interpretarea și aplicarea normelor legale în achizițiile publice. Urmărirea modalității de îndeplinire a obligațiilor contractuale a fost realizată superficial de către SCJU. De exemplu, în cazul furnizărilor de servicii, rapoartele de activitate lunare, emise de prestatori, nu reflectă întocmai, îndeplinirea obligațiilor contractuale asumate.
În urma verificării procedurilor de încheiere a contractelor de externalizare a serviciilor medicale și nemedicale precum și a contractelor de asociere în participațiune, au fost constatate nereguli, dintre care menționăm: nerespectarea principiilor liberei concurențe, a transparenței și a tratamentului egal, neutilizarea cu eficiență a fondurilor publice, fapte ce au dus la crearea unor condiții nefavorabile pentru unitatea sanitară. În unele cazuri, titularii contractelor nu au asigurat în totalitate menținerea calității serviciilor externalizate și nici capacitatea investițională la care s-au angajat.

În urma analizei situațiilor financiare au fost constatate unele denaturări ale raportărilor, din bilanțuri, ale indicatorului de creanțe curente, ale raportărilor din contul de rezultat patrimonial, precum și cele ale indicatorului alte venituri operaționale. Aceste neconcordanțe s-au produs ca urmare a gestionării necorespunzătoare de către compartimentul de specialitate al SCJU Constanța, a contractelor de concesiune încheiate între instituția sanitară și medici sau cabinete medicale. Mai exact, în unele cazuri, nu a fost respectată procedura de calcul, facturare și încasare a chiriei care ulterior trebuia virată integral și direct la casieria instituției, după fiecare trimestru.
Echipa de control a mai constatat deficiențe în modalitatea de organizare și derulare a activităților de recrutare și angajare, precum și lipsa transparenței cu privire la posturile vacante.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

CJC Verificări la Spitalul Județean Constanța. Ce nereguli au fost depistate

Curriculum Vitae Prof. univ.dr. Tofolean Ioan Tiberiu, noul manager al Spitalului Județean Constanța

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța - „A fost schimbat managerul la Spitalul Județean Constanța”

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu și-a făcut echipa. Și-a desemnat consilierii personali, pe administratorul județului dar și pe șeful Corpului de Control (documente)

Mitică Pepi și Emilia-Georgeta Țuțui, noii consilieri ai președintelui Consiliului Județean Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Regulamentul pentru îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa, tranșat de Prefectură?

14 Jun 2021 272

Se convoacă o nouă ședință extraordinară de CLM. USR PLUS va solicita abrogarea Regulamentului de gospodărire din Constanța

12 Jun 2021 918

Ședința convocată de USR PLUS sub semnul întrebării?! Aparatul primarului Chițac nu avizase modificarea Regulamentului care obligă asociațiile să întrețină spațiile verzi

11 Jun 2021 1207

USR PLUS Constanța vrea să modifice în ședința de Consiliu Local de vineri HCL 77/2021. Orădenii au desființat în instanță Regulamentul care îi obliga să întrețină spațiile verzi din jurul blocurilor

09 Jun 2021 1475

Ce proiecte analizează Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul primăriei Constanța?

08 Jun 2021 798

Continuă războiul dintre USR PLUS și edilul Vergil Chițac „Parcarea, taxată integral. Gratuitatea celor 30 de minute a fost eliminată de aparatul primarului”!

07 Jun 2021 2220

USR PLUS și PSD au votat împotriva „parcului industrial” format din depozite și hale pe care și-l dorește primarul Vergil Chițac

04 Jun 2021 1614

Capidava reintră în circuitul turistic. 800 de persoane au ajuns acolo în ultima săptămână într-un program pilot de vizitare a cetății

03 Jun 2021 914

Fostul viceprimar de la Băneasa a devenit consilierul președintelui Consiliului Județean Constanța

02 Jun 2021 1091

A fost anulată licitația pentru realizarea arhivei digitale aferente proiectului Smart CT a municipiului Constanța

25 May 2021 351

Demarează licitațiile pentru servicii de cadastru pentru drumul judeţean DJ 226B, tronsonul DN 2A-Pantelimon-Grădina-Cogealac

25 May 2021 358

Bate vântul prin organigrama Primăriei Constanța! Zeci de direcții, servicii, compartimente și birouri ale primăriei nu au șefi (documente)

25 May 2021 3413

Ce chirie va plăti Primăria Constanța pentru sediile Centrului de Informare Cetățeni și Serviciului Evidență Persoane din City Park Mall?

24 May 2021 941

Studiu. Puține, dar costisitoare. Măștile de protecție achiziționate de Primăria Constanța în primul an de pandemie, printre cele mai scumpe la nivel național

24 May 2021 1577

Surprize, surprize... Cine sunt noii manageri ai instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța?

20 May 2021 2454