Se organizează dezbatere publică pentru un PUZ controversat. Locuitorii de pe strada Ion Raţiu vor cere respingerea acestuia

Constănţenii sunt invitaţi să participe la dezbaterea publică organizată la sediul Primăriei municipiului Constanţa, în data de 19.09.2019, în legătură cu propunerile preliminare pentru Plan Urbanistic Zonal, zona bl.PA4, lot 7, iniţiator: Mihai Valentin Florin, elaborator: SC All Arhitectura SRL. Demersul are la bază sentinţa civilă nr.622/CA/19.09.2016 pentru modificarea reglementărilor urbanistice.
 
Totodată, publicul este invitat să transmită observaţii asupra documentelor disponibile la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, bd. Tomis 51, etaj 1, cam.121, biroul Strategii şi planificare Urbană, în perioada 30.08.2019 - 24.09.2019.  Biroul Strategii şi planificare Urbană va colecta şi va transmite elaboratorului/iniţiatorului eventualele observaţii formulate. Iniţiatorul/elaboratorul trebuie să argumenteze preluarea observaţiilor formulate.
 
În luna iulie a.c, Asociaţia de proprietari nr. 450 din Constanţa, de pe strada Ion Raţiu, prin preşedintele Ion Croitoru, a transmis o petiţie publică către Primăria Constanţa, Agenţia de Protecţie a Mediului Constanţa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral şi către presă, prin care cere să nu se aprobe actualizarea PUZ propusă de investitorul Mihai Valentin Florin pentru zona delimitată de prelungirea Ion Raţiu, plajă şi aleile carosabile din faţa blocurilor PA6A, PA4, PA3 şi PA2.
 
În petiţie, asociaţia menţiona: „Prin prezenta, vă solicităm să respingeţi emiterea avizului de mediu pentru actualizarea PUZ înaintat de investitorul Mihai Valentin Florin, având în vedere că memoriul general prezentat conţine date eronate din anul 2017, distanţele dintre terenuri şi clădiri sunt neadevărate şi neactualizate, această zonă verde aflată în zona costieră fiind parcursă transversal şi longitudinal de o reţea de conducte RAJA, situaţie care condiţionează aprobarea edificării unor construcţii, iar situaţia terenurilor adiacente din zonă este incertă, acestea fiind afectate de dosarul retrocedărilor”.
 
Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei nr. 450, prin aprobarea PUZ-ului în vederea ridicării unui imobil P+8E este încălcată servitutea de vedere pentru toate blocurile din zonă - PA6A, PA4, PA3 şi PA2, urmând să fie afectată iluminarea naturală a acestora. Mai mult, din cauza distanţelor mici dintre blocurile existente şi blocul care se va construi, locuitorii sunt în situaţia încălcării servituţii privind distanţa între construcţii. Ei mai punctează faptul că întreaga zonă va fi expusă la supraaglomerare, iar prin construirea pe spaţiu verde ar fi încălcate prevederile PUG şi RLU.
 
Asociaţia a mai punctat că ABADL nu a prezentat un aviz în acest sens în legătură cu anularea accesului pietonal şu auto către plajă în situaţia apariţiei acestei construcţii în zonă.

Investitorul îşi dorea un bloc de 18 etaje  


Potrivit documentaţiilor anterioare depuse la APM Constanţa, investitorul a dorit construirea unui bloc de 18 etaje pe terenul de 500 de metri pătraţi pe care Mihai Valentin Florin îl deţine conform actelor. De altfel, Ion Croitoru a declarat că în urmă cu o lună a primit răspuns de la Ministerul Apelor şi Pădurilor că acel teren se suprapune în proporţie de 70% cu terenul statului.
 
Totuşi, în 2016, când Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 4.142 din 13 decembrie 2016 pentru elaborarea unor studii de specialitate, acel teren de 500 mp a fost identificat cu număr cadastral 13259, înscris în cartea funciară a UAT Constanţa, proprietatea lui Mihai Valentin Florin, conform extrasului de carte funciară.
 
Precizăm că şi investitorul a depus tot în luna iulie a.c. la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia pentru elaborarea avizului de mediu necesar actualizării Planului Urbanistic Zonal, în temeiul deciziei civile nr. 622/ca/19.09.2016, pentru modificarea reglementarilor urbanistice aprobate pentru zona delimitată de str. Prelungirea Ion Raţiu, plajă şi aleile carosabile din faţa blocurilor PA6A, PA4, PA3 şi PA2. 


Suprafaţa terenului studiat este de 26.920 mp, iar suprafaţa terenului care a generat PUZ-ul este de 500 mp. Amplasamentul se află în cartierul Faleză Nord, în capătul străzii Ion Raţiu.
 

Citeşte şi:
 
Locuitorii din capătul străzii Ion Raţiu din Constanţa cer respingerea PUZ-ului iniţiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

Un investitor doreşte rezolvarea problemelor din zona Faleză Nord Constanţa. Cere actualizarea PUZ-ului (document)

În Faleză Nord, un investitor vrea bloc de opt etaje, cu restaurant şi club la înălţime. Clienţii vor avea vedere la mare (document) 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apele Române revendică terenul din Faleză Nord pentru care a fost amendat Făgădău

25 Feb 2021 3549

Locuitorii din capătul străzii Ion Rațiu din Constanța cer respingerea PUZ-ului inițiat de un investitor. Iată motivul! (documente)

15 Jul 2019 4976

13 mai, zi decisivă pentru fostul candidat la primăria Constanţa Marius Pricopie

26 Apr 2016 3920

PUZ pentru strada Ion Raţiu

12 Feb 2016 1990