Se propune un nou program pentru beach barurile din Mamaia și terasele din Constanța. Se fac modificări și în piețe (DOCUMENTE)

  • Au fost depuse mai multe amendamente din partea operatorilor, organizațiilor patronale și agenților economici
  • Regulamentul va mai avea parte de o dezbatere cetățenească pe 10 ianuarie 2023
  • Textul Regulamentului propune ca unităţile de alimentaţie publică tip bar de zi situate pe plaja din Mamaia să fie deschise, de luni până duminică, maximum în intervalul orar 7.00 – 24.00, iar cele de pe plajele din Constanța, între orele 7.00 și 22.00 (de duminică până joi), iar în weekend între 7.00 și 24.00
  • O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor și legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie
  • Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață micșorează până la 100 de m în linie dreaptă faţă de centrul pieţei agroalimentare distanța la care pot fi amplasate tonete pentru legume, fructe și flori față de piețe, care în prezent este de 150 m
  • La dezbatere au fost prezenți pe lângă operatori economici din Constanța și stațiunea Mamaia, viceprimarul Ionuț Rusu, consilierul primarului, George Măndilă, senatorul USR Remus Negoi, viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR Mihai Ochiuleț și Cristiana Popescu
 
Municipalitatea a organizat o dezbatere publică la proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL/427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente".

Deoarece dezbaterea a fost reprogramată pentru data de 29.12.2022, ora 09:30, în sala Remus Opreanu, numărul participanților nu a fost unul numeros.

Partea bună este că participanții au depus amendamente și că reprezentanții autorității publice locale au promis că înainte de a ajunge la vot în Consiliul Local Municipal, Regulamentul va mai avea parte de o dezbatere cetățenească pe 10 ianuarie 2023.

Partea proastă este textul Regulamentului care propune ca unităţile de alimentaţie publică tip bar de zi situate pe plaja din Mamaia să fie deschise, de luni până duminică, maximum în intervalul orar 7.00 – 24.00, iar cele de pe plajele din Constanța, între orele 7.00 și 22.00 (de duminică până joi), iar în weekend între 7.00 și 24.00, aspect cu care nu sunt de acord nici agenții economici din stațiunea și nici cei din municipiu, în special cei care au unități de alimentație publică în Piața Ovidiu.

O altă prevedere din proiect dă posibilitatea extinderii teraselor, iar culoarul de trecere pentru pietoni va fi doar de 1 metru, față de 2 metri cât este în prezent.

De asemenea se legiferează amplasarea structurilor tip igloo în perimetrul teraselor, în perioada 1 octombrie – 30 aprilie, acestea fiind funcționale deja de cel puțin doi-trei ani.

Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață micșorează până la 100 de m în linie dreaptă faţă de centrul pieţei agroalimentare, distanța la care pot fi amplasate tonete pentru legume, fructe și flori față de piețe, care în prezent este de 150 m.

De asemenea această activitate se va face doar în module tip conform proiectului pus la dispoziţie de Primărie. 

La dezbatere au fost prezenți pe lângă operatori economici din Constanța și stațiunea Mamaia, viceprimarul Ionuț Rusu, consilierul primarului, George Măndilă, senatorul USR Remus Negoi, viceprimarul Florin Cocargeanu și consilierii locali USR Mihai Ochiuleț și Cristiana Popescu.

Dincolo de amendamente, agenții economici au cerut și garanții că viitorul sezon estival nu va mai fi unul de coșmar. Aceștia au ridicat problema controalelor dar și a lipsei de promovare a destinației Mamaia. În plus, operatorii vor ca programul de funcționare să fie prelungit așa cum se întâmplă în toate stațiunile din lume, deoarece susțin aceștia „dacă omul a venit în vacanță, să se distreze, nu-l poți trimite la culcare la 12 noaptea”.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Noi obligații pentru deținătorii de terase de alimentație publică. Noul Regulament de organizare a activităților comerciale în Constanța se află în consultare publică (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1473

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2579

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1713

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 913

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1458

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8312

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 947

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3715

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2014

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 10025

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 598

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5319

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3504

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1109

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 945