Se reabilitează drumurile din Lipniţa afectate de inundaţii

Comuna Lipniţa, condusă de primarul Florin Georgel Onescu, a finalizat licitaţia publică pentru reabilitarea drumurilor afectate, în acest an, de inundaţii. Contractul, denumit „Lucrări întreţinere drumuri afectate de inundaţii în comuna Lipniţa, judeţul Constanţa”, a fost atribuit prin negociere directă Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.

Contractul este în valoare de 705.925,06 lei. Potrivit primarului comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, banii pentru lucrări vor fi asiguraţi integral de Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul a mai precizat că autoritatea locală are drumurile date în administrarea RAJDP. „Suntem printre cele mai afectate localităţi. Drumurile de piatră au fost puternic distruse, fiind la această dată impracticabile”, a mărturisit şeful autorităţii locale. Potrivit primarului Florin Georgel Onescu vor fi reabilitaţi cu piatră 5 kilometri de drum. Întrebat când vor începe lucrările, şeful autorităţii locale a precizat: „Urmează să se ia o decizie. Nu am dat încă ordin de începere a lucrărilor”.
 
Amintim că Prefectura Constanţa a făcut public în luna iulie un prim bilanţ al pagubelor înregistrate la nivelul judeţului în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din perioada 11 iunie - 10 iulie. Evaluarea prejudiciilor a fost realizată de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, ai Direcţiei Regionale în Construcţii Sud - Est Constanţa, ai Direcţiei pentru Agricultură, ai RAJDP Constanţa, ai RAJA Constanţa şi ai ABADL.

Potrivit acestui bilanţ, localitatea Lipniţa înregistra la acea dată pagube în valoare de 526,24 mii lei în urma ploilor torenţiale şi a scurgerii apelor de pe versanţi. Autorităţile din judeţ au constatat că la Lipniţa 2,98 kilometri de străzi şi doi kilometri de drum comunal au fost puternic deterioraţi.
Potrivit aceleiaşi centralizări, mediatizate de Instituţia Prefectului Constanţa, la nivelul judeţului vorbim de pagube impresionate în 12 localităţi constănţene. Prima care a primit ajutor din partea autorităţilor este comuna Lipniţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 285

Județul Constanța Două persoane, rănite într-un accident rutier în apropiere de Lipnița! Șoferul implicat era beat

30 Mar 2024 953

Cumpărări directe Constanța Lucrări de întreținere pe două străzi din comuna Lipnița (DOCUMENT)

07 Mar 2024 1016

Licitații Constanța Primăria Lipnița a alocat peste 1,2 milioane de lei pentru pietruirea drumurilor din satele Coslugea și Carvăn (DOCUMENT)

07 Mar 2024 527

Primăria Lipnița, județul Constanța, undă verde pentru înființarea sistemului de canalizare

22 Feb 2024 638

Licitații Constanța Licitație organizată de Primăria Lipnița înfiintarea unui sistem de alimentare cu apă în satul Cuiugiuc (DOCUMENT)

09 Feb 2024 806

Minor, de 15 ani, a condus un motocross, în comuna Lipnița, județul Constanța

04 Feb 2024 810

Ședință Consiliul Județean Constanța „Casa Bulgăreasca” din Lipnița va fi dată în administrare către Centrul Cultural Județean Constanta Teodor T. Burada

29 Jan 2024 717

Primăria Lipnița, județul Constanța închiriază un teren. Ce suprafață are și unde este situat

21 Jan 2024 620

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul de reabilitare a școlii din localitatea Canlia, comuna Lipnița

16 Jan 2024 773

Licitații Constanța Daca Construct SRL și Eli & Den Trading SRL reabilitează școala din Canlia, comuna constănțeană Lipnița (DOCUMENT)

14 Jan 2024 943

Județul Constanța Persoană rănită într-un accident rutier între Lipnița și Băneasa. Victima, preluată de elicopterul SMURD

29 Dec 2023 3142

Licitații Constanța Consiliul Județean cumpără servicii pentru evaluarea unor imobile aflate în administrare

06 Oct 2023 860

Licitații Constanța Comuna Lipnița caută firmă pentru lucrările de reabilitare la Școala din Canlia (DOCUMENT)

10 Sep 2023 943

Unde verde de la APM pentru înființarea sistemului de alimentare în două dintre satele comunei Lipnița

06 Jun 2023 1025