Se redeschide scandalul proiectelor imobiliare de la Lupoaică – Km 0 al municipiului Constanța

 

  • Consilierii USR PLUS au anunțat încă din luna februarie că vor lansa în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zonă

  • Dezbaterea nu a fost inițiată nici până astăzi

  • Dacă până deunăzi tunurile erau pe cei de la SC Bueno Comp SRL care construiesc în zonă, mai nou, în vizorul celor de la USR PLUS au intrat și investitorii Nicolae și Cătălina Cristea

  • Aceștia au obținut autorizație de construire pentru imobil D+P+4E - sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp

  • Se clameaxă din nou soluția exproprierii și transformării zonei într-un parc în cadrul unui proces de regenerare urbană


Scandalul terenurilor de la Km 0 al municipiului Constanța, în apropierea Lupoacei, se reaprinde.
Consilierii USR PLUS au anunțat încă din luna februarie că vor lansa în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zonă și vor propune transformarea acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană.
 
Dezbaterea în termeni administrativi nu a avut loc. S-au limitat la postări pe Facebook, dar astea nu țin loc de decizii cu caracter decisional.
 
Dacă până deunăzi tunurile erau pe cei de la SC Bueno Comp SRL care construiesc în zonă, mai nou (*n.r. relativ târziu), în vizorul celor de la USR PLUS
au intrat și investitorii Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de construire pentru imobil D+P+4E - sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp.
 
“O altă construcție stă să apară lângă "Lupoaică".
Consilierii USR PLUS consideră că terenul din zona Lupoaică trebuie expropriat și transformat în parc în cadrul unui proces de regenerare urbană.
Societatea civilă s-a exprimat în repetate rânduri împotriva barbariei sâvărșite prin demersul imobiliar de construcție a unei clădiri cu spații comerciale și de birouri precum și a acțiunilor de distrugere a patrimoniului arheologic și transportarea vestigiilor vechiului Tomis în afara orașului.
Suntem în faza în care singura soluție este cea a exproprierii și vom face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.
Orașul are nevoie de dezvoltare urbană aerisită”, susțin aleșii locali USR PLUS.
 
Facem precizarea că în aceeași zonă și femeia de afaceri, Anastasia Soare deține un teren de 1348 mp cumpărat în 2005, dar pe care deocamdată nu s-a construit nimic.

Citește și:



Facem parc sau o nouă vendetă politică? USR PLUS vrea exproprierea de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică din Constanța?

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion, precizari legate de construcția imobilului de la „Lupoaică”


Sediu administrativ pe strada Traian din Constanţa. Cine îl face (document)
 
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 570

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 640

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 360

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1971

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 600

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 706

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 783

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1251

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1630

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 857