Secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România s-a ales cu plângere penală

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Claudiu-Iorga Palaz a înaintat, ieri, plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Gabriel Lucian Bălan, în calitate de secretar general al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, faptă prevăzută de art. 238 din noul Cod Penal.
 
Motivul formulării plângerii împotriva acestuia îl reprezintă refuzul lui Gabriel Lucian Bălan de a restitui bunurile ce aparţin Consiliului Judeţean Constanţa, bunuri pentru care nu mai deţine niciun titlu, pentru simplul motiv că „nu are timp“.
 
„Având în vedere că persoana menţionată cauzează în mod continuu pagube instituţiei Consiliului Judeţean, consider că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz de încredere. Este inadmisibil ca la un asemenea nivel şmecheri apropiaţi ai fostei grupări Mazăre - Constantinescu să se creadă ca în vestul sălbatic şi pur şi simplu să «tâlhărească» Consiliul Judeţean de bunurile acestuia“, a precizat Palaz.
 
Contractul prin care avea folosinţă gratuită a bunurilor Consiliului Judeţean a fost reziliat luna trecută de Consiliul Judeţean, iar Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România a fost notificată să predea bunurile (dotări salvamari) către Consiliul Judeţean, urmând ca aceste bunuri să fie date în mod direct primăriilor şi firmelor care prestează acest serviciu (salvări de vieţi omeneşti), şi nu discreţionar, după bunul plac şi pe pile, cum a făcut-o până acum această asociaţie a scafandrilor.
 
„Bunurile Consiliului Judeţean Constanţa trebuie recuperate în totalitate în termen de zece zile, şi nu în luna septembrie, când vrea acest domn. Cel mai probabil, ele nu mai există, altfel nu îmi explic acest refuz“, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România    

Asociaţia a fost fondată de defunctul Gheorghe Oancea, cel care a fost şi primul preşedinte al acesteia. Reamintim că aleşii locali au decis, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa din martie 2013, că activitatea desfăşurată de Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România are caracter social umanitar. Asociaţia are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din parcul Tăbăcărie. De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri.
 
Interesant este termenul de asociere dintre RAEDPP şi asociaţia defunctului Gheorghe Oancea, termen stabilit pentru o perioadă de 25 de ani. Nu trebuie omis faptul că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost membru al acestei asociaţii. În 2014, şi Guvernul Ponta a adoptat o hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România ca fiind de utilitate publică.

 
În 2013, Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al asociaţiei, apropiat al lui Radu Mazăre şi al fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat, la vârsta de 63 de ani. Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale, într-o discreţie totală. Oancea a administrat businessuri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five-Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five-Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five-Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. 

În prezent, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, potrivit Registrului Asociaţiilor şi ONG-urilor, are un consiliu director format din Gabriel Lucian Bălan, Gabriel Culea, Dragoş Adrian Râpă şi moştenitorii omului de afaceri, respectiv Ionuţ Oancea şi Alexandru Oancea. Menţionăm că, din partea Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, contractul a fost semnat de directorul tehnic al Asociaţiei, Gabriel Culea.

Citeşte şi: 

Consiliul Judeţean Constanţa reziliază contractul cu asociaţia fondată de Gheorghe Oancea privind serviciul de salvamar (document) 


În timp ce Consiliul Judeţean reziliază Primăria a încheiat contract privind serviciul de salvamar cu asociaţia fondată de Gheorghe Oancea în care membru era chiar Radu Mazăre (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 706

Plângere penală împotriva mai multor parlamentari AUR. Printre ei este și deputatul Dănuț Aelenei de la Constanța

07 Feb 2024 742

Coșmar pentru o mamă din Constanța! Viața unui nou născut, pusă în pericol din cauza unei infecții nosocomiale. Femeia cheamă în instanță Euromaterna

19 Jan 2024 2833

LIVE VIDEO+TEXT Plângere penală in rem formulată de USR Constanța împotriva vânzării de către Primăria Constanța a unei bucăți de plajă din stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jul 2023 1547

USR Constanța, plângere penală după ce Primăria Constanța a vândut un teren șefului PSD Constanța

06 Jul 2023 1320

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a depus plângere penală „Este o lovitură de imagine adusă instituției (...) situația devine alarmantă!"

21 Aug 2022 45194

Ministrul Virgil Popescu „Am anunțat Camera Deputaților că voi depune o plângere penală la adresa deputatului George Simion“

08 Feb 2022 1390

Virgil Popescu va depune plângere penală după ce a fost agresat de George Simion "Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru"

07 Feb 2022 1580

THR MAREA NEAGRĂ S.A., plângere penală împotriva directorului general, Mihai Zamfir

04 Feb 2022 3393

Transportul gratuit al elevilor din Constanța, în atenția judecătorilor. Totul s-ar putea decide azi

06 Dec 2021 1312

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 1982

Asociația Elevilor Constanța, plângere penală pe numele președintelui CJC, Mihai Lupu

16 Sep 2021 1515

Plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, după slujba de Bobotează. Ce spune Arhiepiscopia

07 Jan 2021 3100

Plângere penală pentru firmele care desfășoară activitățile de tăiere și toaletare a arborilor din municipiul Constanța

23 Apr 2020 3349

Sala Polivalentă bate pasul pe loc de șase luni. Decebal Făgădău, plângere penală împotriva Asociației Club Sportiv Metalul

29 Feb 2020 3951