Administratie locala

Şedinţă comună cu primarii, la Prefectura Constanţa Constantin Ion a cerut ajutor de la Corpul de Control al premieruluiŞedinţă cu primarii, ieri, la Prefectura Constanţa. Prefectul Constantin Ion, alături de reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, ai ISU „Dobrogea“, ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai ABADL, ai ANIF şi ai altor instituţii, a făcut un bilanţ al problemelor cu care se confruntă şi pentru rezolvarea cărora este nevoie de concursul primarilor. Este a doua şedinţă cu reprezentanţii autorităţilor publice locale organizată de prefectul judeţului Constanţa. Primul astfel de eveniment a avut loc la sfârşitul lunii martie.
 
În cadrul şedinţei de ieri, susţinută de prefectul judeţului Constanţa, alături de care s-au aflat primarii şi secretarii din judeţ, s-a discutat despre reorganizarea Instituţiei Prefectului -Judeţul Constanţa. Constantin Ion a adus la cunoştinţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale actuala componenţă a departamentului juridic din cadrul instituţiei, alcătuit din desfiinţarea altor două servicii ale Prefecturii.
 
Astfel, cei zece jurişti ai Prefecturii au anumite localităţi de care se ocupă în totalitate. De funcţionarea CJC se ocupă juristul Monica Drăguţ, iar de Primăria Constanţa, Cristina Bâzgă. De asemenea, în urma reorganizării, Serviciul Juridic are un şef în persoana Marilenei Ion, detaşată pentru şase luni, din cadrul Corpului de Control al premierului. „Doamna Marilena Ion a venit la solicitarea mea. Eu am cerut pe cineva care să se ocupe de coordonarea acestui serviciu“, a declarat prefectul Constantin Ion.
 
Şeful Serviciului Juridic le-a atras atenţia reprezentanţilor autorităţilor locale cu privire la întârzierile cu care transmit hotărârile de consiliu şi deciziile de primar. Mai mult, aceasta a ţinut să consemneze faptul că, de la începutul lunii, de când a fost detaşată la Prefectura Constanţa, a sesizat „practica“ de a se organiza şedinţe de Consiliu Local o dată la două luni. „Modalitatea aceasta de procedură este la limita legii“, a declarat Marilena Ion, exprimându-şi dorinţa ca acest fapt să devină o excepţie, şi nu o regulă.
De asemenea, primarii au profitat de venirea şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii, Harry Boiagian, şi a şefului ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), pentru a le vorbi despre probleme cu care se confruntă în special primăvara, din cauza inundaţiilor. Prefectul a afirmat că o soluţie potrivită ar fi o şedinţă comună, în care fiecare să îşi prezinte situaţia şi să beneficieze de sprijin pentru rezolvarea problemei.
 
Nu în ultimul rând, prefectul judeţului Constanţa a afirmat că anul acesta ar trebui finalizate toate cazurile privind retrocedările pe Legea 10/2001 sau 9/1998. „Sunt 2.288 de dosare nesoluţionate privind retrocedările în judeţul Constanţa. Deja am dispus trei amenzi la Mangalia - 90 de dosare, Năvodari - 59 de dosare şi Cernavodă - 139 de dosare. Primăria Constanţa mai are termen până la sfârşitul anului pentru a rezolva această situaţie“, a conchis prefectul Constantin Ion.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 septembrie 2019

09 Sep 2019 400

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 1396

Modificări în Trupa Crossover SRL, din Constanța

29 Aug 2019 343

Primăria Municipiului Constanţa Lucrările de reabilitare stradală continuă

06 Aug 2019 447

Constanţa Continuă reabilitarea trotuarelor şi asfaltarea străzilor în luna august

05 Aug 2019 842

Reabilitare trotuare, marcaje rutiere și amenajarea unor parcări. Vezi în ce zone intervine Primăria Municipiului Constanța

29 Jul 2019 654

Trafic blocat pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Constanţa

24 Jul 2019 591

Trafic blocat pe tronsonul cuprins de străzile Ion Lahovari și Mihai Viteazu, în municipiul Constanţa

23 Jul 2019 456

#CiteşteDobrogea Pe vremea când Constanţa număra 80 de case. Lucrări din Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa

19 Jul 2019 1790

Germania înarmează România Expertiza lui Năstase (galerie foto)

12 Jul 2019 1956

Este oficial. A fost numit noul Consiliu de Administraţie al BNR. Cine sunt cei nouă şi din ce partide fac parte

04 Jul 2019 1102

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 iulie 2019

02 Jul 2019 758

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 2003

Un asociat din Black Sea Pilots SRL s-a retras. Ce au mai hotărât asociaţii

07 Jun 2019 1034

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 4 iunie 2019

05 Jun 2019 693