Şedinţă de Consiliu Judeţean cu noi alocări de bani!

Consilierii judeţeni se reunesc joi, 3 octombrie, în şedinţă ordinară pentru aprobarea a 23 de proiecte, iniţiate de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi de vicepreşedinţii Cristian Darie şi Cristinel Dragomir. Şedinţa este programată să înceapă la ora 13.00 şi se va desfăşura, ca de obicei, în Aula Mare a Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman”. Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi fac, în principal, trimitere la noi rectificări bugetare şi noi alocări de bani din impozitul pe venit şi din sume defalcate din TVA. Aşadar, se propune rectificarea bugetelor instituţiilor aflate în subordinea CJC precum cele ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Muzeului de Artă, Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie, Teatrului de Stat, Centrului Cultural Judeţean „Teodor T. Burada” şi nu numai.
 
Fonduri pentru RAJDP şi pentru primării
 
Din cuprinsul ordinii de zi reiese că noi bani vor fi direcţionaţi către drumurile judeţene. Astfel, la punctul 14 se află proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi modificarea Listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe anul 2013. 23. Şi bugetul judeţului se modifică prin proiectul de hotărâre cu numărul 23.
Cum spuneam, în cadrul acestei şedinţe se vor dezbate şi vota noi alocări de bani din impozitul pe venit şi din sumele defalcate din TVA. Fondurile vor fi repartizate autorităţilor locale din judeţ. Rămâne de văzut căror primării a decis preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, să le repartizeze fonduri băneşti şi în ce scop vor cheltui acestea banii.
 
Bani pentru învăţământul rural şi împăduriri. Scutiri de taxe pentru RAJA
 
Un alt proiect interesant înscris pe ordinea de zi face referire la aprobarea şi continuarea „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi şcolar, clasele 0-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa, 2013-2017”. De asemenea, consilierii judeţeni vor vota pentru preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a unui imobil - teren din Mihail Kogălniceanu de 50 de hectare în vederea împăduririi şi transmiterea acestuia în administrarea RAJDP.
Tot în cadrul şedinţei din această săptămână se are în vedere scutirea de la plata tarifului/taxei pentru utilizarea domeniului public de interes judeţean de către SC RAJA SA pentru realizarea de investiţii vizând reabilitarea, dezvoltarea şi extinderea sistemului de apă şi canalizare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 349

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 608

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 360

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 761

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 449

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2707

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 809

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 901

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 402

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 603

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 486

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 882

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 533

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 620

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566