Administratie locala

Ședință de Consiliu Local PSD și PMP au respins acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni!

  • Consilierii locali municipali au fost convocați în ședință ordinară. Nu au fost aprobate proiectele de hotărâre 10, 20, 36, 37 și 39

  • Majoritatea din Consiliul Local Municipal Constanța, compusă din PSD și PMP, a respins, ieri, proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri PNL și care se referea la acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru acest an

  • Aleșii locali au mai respins și PUZ-ul din Palazu Mare inițiat SC Star Rent Apartment SRL


În cursul zilei de 30 iunie, a.c., consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară și au avut pe ordinea de zi 51 de proiecte. Nu au fost aprobate proiectele de hotărâre 10, 20, 36, 37 și 39.
Majoritatea din Consiliul Local Municipal Constanța, compusă din PSD și PMP, a respins, ieri, proiectul de hotărâre inițiat de grupul de consilieri PNL și care se referea la acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Liberalii au propus reducerea cu 25% a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea sau dețin Certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Această facilitate vine în sprijinul persoanelor fizice sau juridice care au fost afectate direct de instituirea stării de urgență.
O altă măsură este scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrative-teritoriale dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului, utilizatorii clădirilor au fost obligați să-și întrerupă total activitatea economică.
Proiectul înaintat de consilierii liberali mai prevede, pentru perioada în care a fost declarată starea de urgență, scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafețelor care au fost obligați să își întrerupă total activitatea economică sau dețin Certificatul pentru situații de urgență prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. Pentru a beneficia de această prevedere, utilizatorii au obligația ca, până la data de 15 septembrie a.c., inclusiv, să depună, la Serviciul Public de Impozite și Taxe, o cerere de acordare a scutirii, însoțită de o declarație pe propria răspundere și documente justificative, după caz.
Potrivit documentului, se aprobă anularea accesoriilor în cazul obligațiunilor bugetare restante la data de 31 martie a.c., datorate bugetului local al Municipiului Constanța. Procedura se aplică tuturor contribuabililor persoane fizice, juridice sau entități fără personalitate juridică. Contribuabilii pot depune o cerere de anulare a accesoriilor până cel târziu la 15 decembrie a.c. Consilierii liberali, au concluzionat după ședința de ieri că: ”În Constanța, nicio minune nu durează mai mult de 30 de zile”.
În schimb, două proiecte asemănătoare inițiate de primarul Decebal Făgădău au trecut la vot fără probleme.
 

Consilierii locali au respins PUZ-ul din Palazu Mare

 
Un nou ansamblu de blocuri era pe cale să se ridice în Palazu Mare.
Cu toate că în momentul în care PUZ-ul a fost supus spre consultare publică mai multe persoane au depus sesizări și au specificat că nu sunt respectate prevederile legale, în ședința Consiliului Local din data de 30 iunie, a.c., consilierii au avut pe ordinea de zi un proiect ce dădea undă verde PUZ-ului. investitor SC Star Rent Apartment SRL”, iniţiator fiind primarul Decebal Făgădău. Proiectul nu a trecut.

Citește și:

Ședință CLM. Proiectul PNL privind acordarea de falicități fiscale în 2020 nu a trecut! (documente)

Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism Proiectul imobiliar al C&C Real Ambient, pe masa consilierilor locali! (document)
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău „Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“

30 Jul 2020 900

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PNL și UDTTMR, protocol de colaborare pentru alegerile locale

30 Jul 2020 799

Este ședință de Consiliu Local. Se votează amenzile pentru ocuparea "abuzivă" a locurilor de parcare!

30 Jul 2020 947

Trei documentații urbanistice care vor genera noi investiții imobiliare intră la vot în ședința Consiliul Local Municipal Constanța (documente)

28 Jul 2020 761

#alegerilocale2020 UDTTMR și-a pus reprezentanții pe listele liberalilor

27 Jul 2020 2858

Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)

27 Jul 2020 12096

A fost convocat Consiliul Local Municipal Constanța. 61 de proiecte pe ordinea de zi. Lista completă a proiectelor

25 Jul 2020 834

Consiliul Local Municipal Medgidia, convocat în ședință extraordinară

13 Jul 2020 405

Constănțeanul supărat O instanță din București a anulat o HCL. Primăria nu mai poate da amenzi! Motivul pentru care spațiile verzi sunt invadate de mașini (galerie foto)

08 Jul 2020 2231

Consiliul Local Municipal Constanța a chemat în judecată pe unul dintre consilierii personali ai primarului, Decebal Făgădău

07 Jul 2020 1396

PUD-ul iniţiat de Metfor Travel pentru reabilitarea Vilei Ştirbey din Mamaia, la vot în Consiliul Local Municipal Constanța (documente)

30 Jun 2020 788

Muftiatul Cultului Musulman din România primește ajutor financiar de la Consiliul Local Constanța (documente)

29 Jun 2020 579

#ConstanțaAltfel Consiliul Local Municipal, învins în instanță. HCL de închiriere a luciului lacului Siutghiol, la mână judecătorilor Curții de Apel (document)

15 Jun 2020 1338

După patru ani de absență, Ecaterina Prodan a revenit în Consiliul Județean fără “bătrâna” Super Nova (documente)

11 Jun 2020 1037

Toți elevii din municipiul Constanța beneficiază de transport gratuit cu autobuzele CT BUS

05 Jun 2020 1299