Administratie locala

Şefa de la Psihiatrie îşi strigă disperarea pe Facebook-ul şefului CJC - „Situaţia secţiei a ajuns dezastruoasă“

După mai bine de şapte luni de când conducerea Consiliului Judeţean Constanţa rezultată în urma alegerilor din iunie 2016 vizita Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei“ - Secţia Clinică de Psihiatrie din Palazu Mare şi solicita măsuri urgente, situaţia nu s-a schimbat în niciun fel. Problemele secţiei exterioare a SCJU - condus interimar de dr. Cătălin Grasa - par încremenite în memorii, după cum singură recunoaşte managerul Diana Cârjaliu.
 
Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook (la o altă postare făcută de preşedintele CJC, Marius Horia Ţutuianu, cu prilejul prezentării noului elicopter operat de SMURD Constanţa şi care va deservi judeţul), şefa Secţiei Clinice Psihiatrie, Secţia Exterioară, din cadrul SCJU, dr. Diana Cîrjaliu-Meliu, cere sprijinul autorităţilor judeţene pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă unitatea pe care aceasta o manageriază.
 
„Mulţumesc pentru «accept» şi sper că veţi fi apropiat întregii secţii de psihiatrie a SCJU şi celor care au şi vor avea nevoie de noi. Ştiu că aţi fost oripilat de aspectul deplorabil al secţiei şi aştept ca memoriul meu să aibă un ecou. Pe lângă interesul general, eu am şi un interes personal, şi anume acela că opinia publică mă identifică cu secţia de la Palazu şi mă acuză personal de neajunsurile, condiţiile hoteliere sau absenţa medicaţiei. Ca «manager», sunt legată de mâini şi de picioare. Situaţia secţiei a ajuns atât de dezastruoasă, încât decidenţii nu se mai încumetă să ia nici măsuri paliative şi preferă în continuare să ignore problema. Şi totuşi, realitatea dovedeşte că psihiatria este cea mai necesară secţie de spital în societatea în care trăim. Ce facem? Sper la un dialog constructiv şi cât mai apropiat.“
 
Semn că nimeni de la judeţ n-a mai călcat pragul Secţiei de Psihiatrie de la Palazu Mare a Spitalului Judeţean Constanţa din luna iulie 2016, atunci când preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, verifica personal situaţia din teren. Concluzia la acea vreme a fost, pe scurt, „dezorganizare“. Şi tot atunci, prin declaraţii de presă, Ţuţuianu a transmis managerului Spitalului Judeţean Constanţa să ia măsuri urgente în ceea ce priveşte secţia de la Palazu, având în vedere mizeria din saloane, din curtea unităţii sau echipamentele învechite.
 
În aceeaşi zi, managerul interimar al SCJU, dr. Cătălin Grasa, primea un termen de graţie 45 de zile pentru a alcătui o nouă echipă cu care să lucreze. Anunţul a fost făcut de acelaşi preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa - instituţie care are în subordine SCJU din punct de vedere administrativ -, Horia Ţuţuianu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Spitalul Judeţean pe data de 19 iulie 2016.
 
„Vreau ca în cel mai scurt timp posibil să înceapă să funcţioneze lucrurile în cadrul acestui spital. Pentru CJC, punctul cel mai fierbinte este SCJU (...). Personal, i-am cerut managerului termen-limită 1 septembrie, deci 45 de zile, să-şi definitiveze o echipă competitivă de lucru, managerială, care să dea randamentul la care mă aştept“, declara preşedintele CJC în deschiderea conferinţei.
 
Acesta a menţionat, în acelaşi context, că Secţiile Psihiatrie şi Pediatrie sunt pe lista priorităţilor. „Secţiile de Pediatrie şi Psihiatrie Palazu Mare sunt pe lista de priorităţi. În cazul Pediatriei, trebuie neapărat cumpărat mobilier nou, că degeaba secţia a fost renovată. Cât priveşte Secţia de Psihiatrie, totul arată deplorabil, trebuie neapărat făcut ceva“. De atunci s-au scurs opt luni şi nicio schimbare!
Vom reveni.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Mihnea Avram

23 Jan, 2017 10:20

Regret ca trebuie sa o contrazic pe dna dr. Carjaliu,in sensul ca nu s-a facut nimic pentru sectia de psihiatrie. In repetate randuri,in colaborare cu dansa,au fost adaugate pe lista de achizitii de medicamente pentru psihiatrie noi si noi medicamente,unele foarte scumpe,pe care nu le au la dispozitie multe spitale de profil din tara.In prezent,fondul dansei de medicamente acopera toate patologiile intalnite,fiind de cateva ori mai mare decat acum 2 ani.Si dna dr.stie bine acest fapt.Este adevarat ca inca nu au existat fondurile necesare pentru reabilitarea completa a constructiei,fiind vorba de sume importante,dar se are in vedere renovarea cat se poate de urgenta a sectiei.

Articole asemanatoare

Un nou act de urbanism de la Primăria Constanța pentru Impact Developer & Contractor SA

10 Dec 2019 372

Accident cu doi morţi la Palazu Mic! Dosarul, în atenţia judecătorilor (video)

06 Dec 2019 465

Revista presei locale

05 Dec 2019 405

Blocuri de nouă etaje în Palazu Mare, zona complexului comercial TOM. S-a solicitat avizul arhitectului-şef (document)

05 Dec 2019 379

Singurul judeţ fără paturi pentru cei cu boli psihice cronice Ce au găsit inspectorii Avocatului Poporului în secţia exterioară de Psihiatrie Palazu Mare (document)

04 Dec 2019 1486

Revista presei locale

03 Dec 2019 657

Intervenție de urgență în județul Constanța. Persoană spânzurată în Palazu Mare

02 Dec 2019 4818

Constănţeanul supărat Cum se distruge o arie naturală protejată. PUZ Palazu Mare permite construirea de imobile chiar pe malul lacului (galerie foto)

29 Nov 2019 1677

Avarie RAJA în Constanța. Trafic restricționat

26 Nov 2019 1029

Navalex Plus investește în Palazu Mare. Detalii

26 Nov 2019 591

„Avem de recuperat peste 90.000 lei“ Arimex Comexim 2000 SRL acuză Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti de „abuz“

25 Nov 2019 1265

Imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de către C&C Real Ambient SRL, la mâna constănţenilor

22 Nov 2019 1091

Ansamblu de locuinţe individuale în Palazu Mare. Ce a solicitat Primăriei Constanţa investitorul Costea Gicu (document)

20 Nov 2019 668

Noi clădiri în Palazu Mare Imobil de patru etaje, ridicat de MRT Construcţii

18 Nov 2019 503

#citeșteDobrogea Cum arătau satele Dobrogei la sfârșitul secolului XIX? (IV) Cicrâkci, Caracoium, Kogea-Ali, Mamaia, Cavargic...

12 Nov 2019 2315