Şefi noi, aleşi cu girul consilierilor judeţeni Cristinel Dragomir, reconfirmat vicepreședinte cu atribuții de președinte al CJC (galerie foto + document)

Ieri a fost „ziua interimarilor“ la Consiliul Judeţean Constanţa. În cadrul şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, au fost aleşi mai mulţi şefi interimari. Primul pe listă l-am putea trece chiar pe vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir. Deşi, în cazul său, termenul „interimar“ nu este tocmai exact. Ieri, pentru a nu ştiu câta oară, consilierii judeţeni au fost puşi în situaţia de a vota pentru ca unul dintre cei doi vicepreşedinţi să preia atribuţiile de preşedinte CJC, după ce instanţa a decis să suspende toate mandatele de arestare la domiciliu în cazul lui Nicuşor Constantinescu, menţinându-i însă interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al CJC. Cristinel Dragomir a fost reales cu majoritate simplă pentru a prelua atribuţiile de preşedinte, primind 19 voturi pentru, două împotrivă şi 11 nule. Odată cu încetarea efectelor ordinului de suspendare din funcţia de preşedinte al CJC, emis de prefectul Constanţei, au încetat şi efectele HCJ prin care Cristinel Dragomir exercita atribuţiile de preşedinte, consilierii judeţeni fiind puşi aşadar în situaţia ca, înainte de a începe să voteze proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi, să voteze ca unul dintre cei doi vicepreşedinţi să exercite atribuţiile de preşedinte, astfel încât şedinţa să poată fi legal constituită.

Fostul post ocupat de prefect, ocupat provizoriu de Daniel Ciocan

O altă numire temporară pe funcţie are de asemenea legătură cu prefectul Constanţei, Constantin Ion. Înainte de a fi numit temporar reprezentant al Guvernului în teritoriu, acesta a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DPJEP) Constanţa. După plecarea sa la Prefectură, funcţia a rămas vacantă, astfel că ieri, aleşii judeţeni au votat, cu 24 de voturi pentru şi opt împotrivă, ca Daniel Ciocan să ocupe temporar conducerea DPJEP, cel puţin până la întoarcerea lui Constantin Ion.

Citește și:

CJC, pepinieră pentru prefecţi?: Cine i-a luat locul la conducerea DPJEP actualului prefect, Ion Constantin (documente) 
 
Urna pentru voturi a mers din mână în mână pe la consilierii prezenţi şi pentru a vota proiectul de hotărâre privind numirea unui membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa. Aşadar, aleasă cu 20 de voturi pentru, 11 împotrivă şi un vot nul, avocata Silvia Margareta Muhscina va reprezenta CJC-ul în cadrul CA-ului Casei de Asigurări de Sănătate.

Corina Apostoleanu, noul director al Bibliotecii Județene

Un nou director interimar a fost ales ieri şi la conducerea Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman”, după ce, în urma evaluării anuale a managementului pe anul 2014, Cornelia Pariza a obţinut doar nota 5,23, netrecând astfel de rigorile legii pentru a putea rămâne în continuare pe funcţie. Astfel, aleşii judeţeni au primit propunerea de a vota ca director interimar al bibliotecii să fie desemnată Corina Apostoleanu, care, până ieri, deţinea funcţia de şef Serviciu Dezvoltare - Prelucrare Colecţii, Informare Bibliografică. Aceasta a fost confirmată pe funcţie cu 23 de voturi pentru şi doar opt împotrivă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 549

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 482

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 404

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 884

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 621

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 938

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 479

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 421

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 388

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi?

22 Mar 2024 582

MINUTA ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 21 februarie 2024

23 Feb 2024 166

LIVE text Consiliul Județean Constanța, în ședință ordinară! Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 1015

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre privind preluarea bunului imobil drum județean DJ 383 de către CJ de la Primăria Techirghiol (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1547

Se înființează Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ovidiu. Proiectul, pe ordinea de zi a CJ Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 570

Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

18 Feb 2024 692