Administratie locala

Şeful CJC, Horia Ţuţuianu, şi-a publicat raportul de activitate. Bani pentru SCJU, spitalul în care oamenii mor pe cod verde (document)


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu, şi-a făcut public raportul de activitate pentru perioada iunie 2018 - iunie 2019, care poate fi consultat în secţiunea “Documente”.


Direcţiile de acţiune ale CJC au fost „dezvoltarea infrastructurii judeţene, care a vizat modernizarea drumurilor judeţene, a celor comunale, a podurilor şi podeţelor, precum şi a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ; asistenţa socială, modernizarea şi dotarea spitalelor aflate în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa; continuarea procesului de atragere a fondurilor europene nerambursabile, rezultatele obţinute constând în scrierea de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, a turismului şi a patrimoniului cultural; unele dintre proiecte au fost selectate pentru finanţare, iar în cazul altora, am semnat deja contractele de finanţare, Consiliul Judeţean Constanţa începând implementarea lor; dezvoltarea turismului, a culturii şi a mişcării sportive în judeţ prin punerea în valoare a patrimoniului turistic natural şi antropic şi prin susţinerea cluburilor şi asociaţiilor culturale şi sportive care au depus la Consiliul Judeţean Constanţa proiecte pentru finanţare nerambursabilă; creşterea coeziunii sociale la nivelul judeţului prin valorificarea resurselor umane, obiectivul principal urmărit fiind acela al extinderii accesului locuitorilor din judeţ la servicii de educaţie şi sănătate, servicii sociale, precum şi îmbunătăţirea activităţii aparatului de specialitate, a serviciilor publice specializate, a instituţiilor subordonate, a societăţilor comerciale şi a regiilor autonome de interes judeţean”, spune Marius Horia Țuţuianu în raportul de activitate.
 

În judeţul Constanţa au fost finanţate 169 de obiective


Prin intermediul PNDL, în localităţile din judeţul Constanţa au fost finanţate 169 de obiective, din care au fost deja semnate 157. Până la data de 12 martie 2019 au fost alocate aproximativ 693 milioane lei (692.893.783 lei), din care s-a decontat suma de aprox. 57,6 milioane lei (57.571.331 lei), rămânând un rest spre decontare de aprox. 635 milioane lei (635.322.452 lei).


„Din cele 71 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa, 67 au primit cel puţin o finanţare prin PNDL. Primarii din judeţul Constanţa au primit constant consiliere din partea aparatului de specialitate al instituţiei pe care o conduc şi au reuşit să acceseze fonduri suplimentare faţă de cele alocate de CJC. Extinderea reţelei de gaze naturale în judeţul Constanţa: Comuna Limanu a primit în data de 25 aprilie 2019 autorizaţia de construire pentru înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale. Ordinul de începere pentru lucrările aferente va fi dat curând, iar timpul de execuţie pentru noua reţea este de doi ani.


Potrivit proiectului asumat de Primăria Limanu, reţeaua va avea 45 de km şi va asigura gaze naturale pentru satele Limanu, 2 Mai şi Vama Veche. Valoarea totală a lucrărilor este de 5.756.683 lei, din care comuna Limanu asigură o cofinanţare de 35%. Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa este un proiect ambiţios care va ajuta la delimitarea zonelor de depunere a deşeurilor precum şi la modernizarea/construirea unora noi.


În cadrul acestui proiect s-au semnat două contracte: Contractul de finanţare nr. 636/RP/17.02.2014 - Cod SMIS 48462, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007 - 2013; Contractul de Finanţare nr. 80/29.06.2017 - Cod SMIS 110880, proiect finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Bugetul total estimat al proiectului este de 188.899.461 lei (42.652.516 euro - la cursul euro stabilit prin proiect), bugetul aferent Fazei I: 120.889.983 lei, iar cel estimat pentru Faza a II-a: 68.009.478 lei. Proiectul se va derula până la data de 31.12.2020”, mai afirmă Țuţuianu.

 

Bani pentru SCJU, spitalul în care oamenii mor pe cod verde


Sănătatea rămâne prioritatea zero, afirmă Țuţuianu. „Am reuşit să elimin monopolul laboratoarelor/clinicilor private, analizele făcându-se acum la stat. La începutul anului 2019 s-a realizat preluarea imobilului unde funcţiona fostul Centru de Îngrijiri Paliative Casa Soarelui şi am reuşit să înfiinţăm Compartimentul de Îngrijiri Paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, acesta devenind funcţional începând cu data de 26.06.2019. De asemenea, am întreprins o serie de demersuri pentru reînfiinţarea Secţiei de Radioterapie, astfel că, în prezent, laboratorul şi buncărul sunt în stadiul final de reamenajare pentru a putea primi acceleratorul linear de particule. După livrarea acestui aparat, vor putea fi finalizate lucrările de amenajare, iar punerea în funcţiune se va realiza abia după obţinerea tuturor autorizaţiilor de la CNCAN, conform legislaţiei în vigoare.


La începutul lui 2019, am definitivat proiectul privind dotarea, amenajarea şi autorizarea Laboratorului RMN, beneficiarii de investigaţii paraclinice de înaltă performanţă fiind pacienţii internaţi în regim de spitalizare continuă din cadrul SCJUC”, mai spune Țuţuianu.


Un alt proiect în domeniul sănătăţii, derulat pe parcursul anului 2019, a fost extinderea şi dotarea Terapiei Intensive Nou-născuţi, o secţie adaptată la nevoile actuale ale judeţului Constanţa. Renovarea secţiei a fost realizată de o asociaţie cu sprijinul unui furnizor de servicii de telefonie mobile, însă partea de dotări va fi asigurată din fonduri atrase de la Ministerul Sănătăţii de Consiliul Judeţean Constanţa.


Preşedintele CJC a uitat să menţioneze că în ciuda eforturilor de a asigura fonduri pentru dotări şi pentru medicamente, o parte din personalul Spitalului Judeţean continuă să nu-şi facă datoria. Numai în ultimele trei luni, doi oameni înregistraţi pe cod verde în Unitatea de Primiri Urgenţe au decedat câteva ore mai târziu.
 

În ultimii doi ani s-au reabilitat aproximativ 237 km de drumuri judeţene


În ultimii doi ani s-au reabilitat din banii Consiliului Judeţean aproximativ 237 km de drumuri judeţene. “Colaborarea dintre Consiliul Judeţean Constanţa şi Administratorul Special al regiei, Lucian Lungoci, a făcut ca aceasta să intre pe un trend ascendent. Cu multă muncă şi profesionalism s-a rentabilizat Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi acest lucru se vede în reţeaua de drumuri judeţene. La începutul acestui an s-au semnat contractele de finanţare, cu fonduri nerambursabile, de reabilitare a tronsoanelor DJ 226 şi DJ 226 A (54 km), finanţările obţinute fiind deosebit de importante, deoarece cele două drumuri leagă două judeţe. Prin modernizarea acestora contribuim direct la creşterea siguranţei pe căile rutiere ale judeţului, dar şi la o impulsionare a activităţilor comerciale (transporturile de marfă sau persoane) între Regiunea de Dezvoltare Sud-Est şi Regiunea de Dezvoltare Durabilă Delta Dunării”, susţine Țuţuianu în raport.


Cultura şi sportul au rezervate un spaţiu pe măsura bugetului, cam mic. Cu toate acestea, şeful administraţiei judeţene spune că viaţa culturală a judeţului Constanţa a fost impulsionată şi susţinută prin activităţile specifice ale instituţiilor din subordinea CJC.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colaboratorii lui Horia Țuțuianu nu s-au mai prezentat la concursurile organizate de Consiliul Județean Constanța (documente)

30 Oct 2020 2435

Concursuri cu dedicație. Pe ultima sută de metri, colaboratorii lui Țuțuianu dau examene să rămână în Consiliul Județean Constanța (documente)

26 Oct 2020 3313

Echipa PSD Constanța a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Liste complete

22 Oct 2020 2838

UPDATE Listele PSD Constanța pentru Parlament, modificate pe ultima sută de metri au fost validate!

21 Oct 2020 3404

Achizițiile și concursurile organizate în ultima parte din mandatul lui Țuțuianu la coducerea CJ Constanța, sub semnul întrebării! Nu au aviz juridic și ar putea fi anulate

20 Oct 2020 2610

Vești bune! Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean Constanța, inaugurat (video)

25 Sep 2020 876

Ultima ședință de Consiliu Județean Constanța a avut de toate – râsete, contradicții și mai multe proiecte respinse

25 Sep 2020 1854

Ședință de Consiliu Județean. Alianța PNL-PMP-ALDE s-a impus din nou în fața lui Horia Țuțuianu

28 Aug 2020 845

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Care e proiectul ordinii de zi

19 Aug 2020 758

#alegerilocale2020 Felix Stroe (PSD) și-a depus candidatura pentru conducerea Consiliului Județean Constanța (galerie foto+video)

18 Aug 2020 1804

#alegerilocale2020 Conferință de presă la PSD. Întoarcerea fiului risipitor! (galerie foto)

17 Aug 2020 1479

#alegerilocale2020 Stroe Felix intră în competiția electorală. PSD Constanța și-a schimbat pe ultima sută de metri candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța

15 Aug 2020 2293

Colaborator al lui Nicușor Constantinescu și-a suspendat contractul cu CJ Constanța. A participat la proiecte controversate

10 Aug 2020 1271

Cabinetul președintelui CJC, transformat în „Agenție de Ocupare Profesională” pentru PSD-iștii rămași fără loc de muncă. Studiu de caz - Nicoleta Bercaru

25 Jul 2020 3249

Țuțuianu și Palaz au făcut pace? Declarații pacifiste. Licitația pentru Teatrul de Vară din Mamaia, în linie dreaptă!

14 Jul 2020 811