Şi aviatorii vor pământ Dramatica poveste a unui erou francez ajuns la Medgidia

4.jpgFamilia de Hillerin se judecă încă din 2010 cu Primăria Medgidia. Familia a făcut în data de 2 noiembrie recurs la procesul intentat autorităţii locale din Medgidia. 

François Henri de Hillerin, prin fiica sa Anne-Marie Codrescu, solicită Primăriei Medgidia prin primar, anularea unui act. Intimaţi nu sunt doar primarul Medgidiei, Marian Iordache, ci şi Iordan şi Sorin Cuciureanu şi Valeria Călin.

Medgidia_Marian_Iordache.jpg

Primarul Marian Iordache susţine că familia de Hillerin a solicitat Primăriei Medgidia să o pună în posesia unui teren din intravilanul municipalităţii. Terenul este în suprafaţă de trei hectare şi se află în zona podului de cale ferată din strada Panairului. Şeful autorităţii locale declară că nu a putut să onoreze solicitarea familiei de Hillerin mărturisind că documentul prezentat de aceasta, deşi atestă că familia a deţinut în perioada interbelică un teren la Medgidia, nu precizează şi unde anume. „Nu am putut identifica terenul întrucât nu sunt menţionate vecinătăţile. Familia mi-a solicitat să anulez actul administrativ prin care a fost refuzată retrocedarea şi să-i pun în posesia terenului, însă eu nu pot face acest lucru. La nivelul Primăriei funcţionează o comisie care analizează aceste tipuri de cereri pe Legea 10. Legea stipulează clar ce documente pot fi depuse pentru a se intra în posesia terenurilor revendicate. Dacă toate documentele sunt depuse, comisia emite un proces verbal, iar primarul dispune punerea în posesie. Altfel nu se poate", a precizat Marian Iordache. Şeful autorităţii locale a precizat că instanţa este cea care poate decide acum în privinţa punerii în posesie. „Dacă instanţa decide că terenul pe care îl solicită familia Hillerin i se cuvine, chiar şi fără vecinătăţi, atunci ne vom conforma, deşi nu cred că aceasta va fi soluţia finală dată de Judecătoria Medgidia", a explicat primarul. Şeful autorităţii locale a menţionat că cei din familia Hillerin nu stau în Medgidia, ei locuiesc în Bucureşti.

François Henri de Hillerin, erou al celui de-al Doilea Război Mondial

De pe site-ul Primăriei Sectorului 2 Bucureşti am aflat că François Henri de Hillerin este erou al celui de-al Doilea Război Mondial. Veteranul român cu străvechi origini franceze, François Henri de Hillerin, a luptat sub tricolorul românesc şi reprezintă o istorie „vie" a acelor zile groaznice pe care le-a trăit direct în vâltoarea luptelor. El a fost omagiat pentru curajul şi dăruirea lui de primarul Neculai Onţanu în data de 19 martie 2010.

Bunicul şi tatăl său au fost nevoiţi să părăsească Franţa la sfârşitul secolului al XIX-lea şi să ajungă, pe Dunăre, la Medgidia, locul minunat de care se leagă toată copilăria sa.

Potrivit adevărul.ro, în anii 1942-1944, aviatorul român de origine franceză a înfruntat atât tirurile americanilor şi englezilor, cât şi pe cele ale francezilor, ruşilor şi chiar ale românilor.

În 1943, tânărul de 25 de ani François Henry de Hillerin activa în Escadrila 113 de legătură de pe lângă Comandamentul Aviaţiei Militare, de unde a fost detaşat pe lângă Grupul Heinkel pentru legătura între Rostov şi Şhahtior, la Corpul 2 Armată. Cu acel prilej, a efectuat zboruri peste Don şi Marea Caspică, a survolat Caucazul şi Crimeea.

Sursa foto: Francois de Hilleri, adevarul.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Un amiral sacrificat

26 Mar 2024 498

Familia Becali continuă demersurile pentru construirea unui parc eolian în județul Cosntanța

25 Mar 2024 649

Primarul Chițac învins de familia Racu la Curtea de Apel Instanța l-a obligat să elibereze un certificat de urbanism pentru edificarea unui bloc în centrul Constanței!

17 Mar 2024 4853

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1634

Doliu în familia Brăiloiu. Mama fostului senator PSD a încetat din viață!

08 Mar 2024 740

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 728

Constanța. Orhidee aduse acasă la Simona Halep „Am primit vestea cu cea mai mare bucurie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Mar 2024 1521

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 655

Doliu în lumea culturii A murit scriitorul Dinu Săraru la vârsta de 92 de ani

02 Mar 2024 685

Constanța Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită în urmă cu doi ani, comemorat la locul tragediei (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1022

Omagiu maestrului Gheorghe Stanciu, dirijor de renume la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța. „Prin muzică putem urca scările spre cer...”

29 Feb 2024 4756

Tragedie! Doi cetățeni români au murit în incendiul devastator din Valencia. Informația, confirmată de MAE

28 Feb 2024 535

Licitații Constanța Confort Urban SRL cumpără vopsea, diluant și microbile de 1,5 milioane de lei de la Histria Internațional SRL, deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

27 Feb 2024 703

Familia Cușu l-a dat în judecată pe primarul Constanței! Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

23 Feb 2024 3773

Organizarea unei petreceri - diferitele etape

23 Feb 2024 440